BY. JENNA JULIET

10 TÄRKEÄÄ VINKKIÄ ULKOMAILLE LÄHTIESSÄ

Nyt on kuulkaas sellainen juttu, että mun matkakuume ei hellitä sitten yhtään kun huomasin äskettäin, että meidän tulevaan reissuun on enää 31 päivää! Siellä ruudun takana on varmasti muitakin, jotka ovat lähdössä lähikuukausina reissuun, joten ajattelin tulla vinkkaamaan kymmenen tärkeää asiaa liittyen matkustamiseen. Mennään suoraan asiaan.. :)

Vinkit ulkomaanmatkalle

1. Vertaa erilaisten matkahakusivustojen hintoja etsiessäsi lentoja ja hotelleja. Viime vuonna löysimme Dominikaaniseen Tasavaltaan edullisesti 2 viikon matkapaketin Napsusta, mihin sisältyi lennot ja hotelli. Ennen kumminkin matkapaketin löytämistä vertailimme muutaman viikon ajan eri matkasivustojen hintoja ja lopulta yhtäkkisesti kohdallemme osui huippu hyvä matkapaketti!

2. Älä tartu heti ensimmäiseen tarjoukseen. Netti on pullollaan viikoittain tarjouksia lämpimiin lomakohteisiin, mutta kaikista koukuttavimpaan tarjoukseen ei kannata takertua ensimmäisenä. Momondo, Booking, Trivago ja mm. Hotels.com lisäävät viikottain erilaisia tarjouksia, joiden hinnat voivat olla erilaisia mm. matkustuspäiviä ajatellen. Esimerkiksi varatessamme uusimman lomakohteemme lennot ja hotellit hinnat olivat täysin eri tyyppisiä tiettyinä viikonpäivinä. Kannattaa siis tutkia ja tarkkailla hintoja ennen varaamista.

3. Tee lomabudjetti, mihin kirjaat kaikki ne asiat joihin tarvitset rahaa päivittäin lomakohteessa. Budjetin tekeminen helpottaa suunnattoman paljon lomailua, sillä paikan päällä ei tarvitse olla laskemassa jatkuvasti menojaan. Voin myös suositella matkuestassi eksoottiseen rantakohteeseen täysihoitoa, johon sisältyy mm. aamiainen, lounas ja päivällinen. Eihän sitä muuta tarvitsekkaan kuin hyvää ruokaa ja mahtavaa seuraa!

4. Kaukomaihin matkuestassa on hyvä olla hepatiitti A- ja B rokotukset. Molemmat rokotukset annetaan 1-3 kertaa ja ne suojaavat pysyvästi A- ja B hepatiitilta.

5. Hoida matkavakuutus kuntoon hyvissä ajoin. Matkustaessa kaikki ei välttämättä mene niin kuin on suunniteltu, jolloin matkavakuutus kannattaa olla kunnossa. Ilman matkavakuutusta lasku voi koitua todella suureksi mikäli joutuu sairaalahoitoon ulkomailla.

Vinkit ulkomaille lähtöön

6. Tulosta varalta lentoliput ja hotellivaraus. Joskus lomakohteessa voi olla ongelmia mm. nettiyhteyksien kanssa, joista löytyy matkustajien tiedot, joten tällöin on hyvä säilyttää mukanaan todisteet, missä mainitaan ajankohta ja yhteystiedot.

7. Pakkaa mukaan vain tarvittavat tavarat, kuten esim. sopiva määrä vaatteita & kenkiä, hygieniatuotteita, paljon aurinkorasvaa, aurinkolasit & hattu, kauneudenhoitotuotteet, parit bikinit, rennot yövaatteet ja tarvittavat lääkkeet. Muista huomioida lääkkeitä kuljettaessa, että joihinkin maihin tarvitsee olla mukana reseptitodistus.

8. Ole ajoissa lentokentällä. Lähtiessäsi esim. Tampereelta Helsinki-Vantaa lentokentälle on hyvä huomioida pysähdykset, lentoparkki ja ennen kaikkea ajosää. Tietysti jos saat erikseen kuljetuksen paikan päälle ja lähtöselvitys on tehty netissä, niin aikaa ei tarvitse varata yhtä paljon kuin jos joutuu hoitamaan muutaman asian kuntoon ennen lennon lähtöä.

9. Selvitä hyvissä ajoin lentokenttäkuljetus, mikä on saatavilla monissa hotelleissa. Meitä odotti viime vuonna Dominikaanisissa oma bussi, millä pääsimme hotellin eteen. Jos vain on olemassa lentokenttäkuljetus niin se kannattaa hyödyntää.

10.  Muista, että lomalla ei tarvitse murehtia mistään! Rentoudu, nauti elämästä ja ikuista kameralla tai puhelimella ainutlaatuiset hetket.
27 kommenttia on "10 TÄRKEÄÄ VINKKIÄ ULKOMAILLE LÄHTIESSÄ"
 1. olipa kiva ja hyödyllinen postaus, paljon hyviä vinkkejä, joita ei aina välttämättä tule ajateltuakaan :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi11/13/2017

  Tosi hyvät vinkit tässä kirjoituksessa! :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä vinkkejä, melkein kaikki itsellä käytössä :) Paitsi tosi harvoin mietin budjettia :D Jotenkin otan vaan tietyn summan mukaan käteistä ja loput kortilta ja sillä sitten pärjätään. Yleensä jos päätän, että otan vaikka sen 400e mukaan niin kyllä se riittää ja yleensä jää ylikin. Tuollaiset täysihoidot on ihan kivoja varmasti, mutta mä en oo koskaan sellaisella ollut :) Tykkään käydä syömäsäs erilaisissa ravintoloissa, ne on reissuissa just parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) Mulle taas budjetti on tärkeä osa matkaa varsinkin kun matkustelemme lähinnä kaukomaihin n. 2-3 viikoksi aina. Viime reissussa oli helppo käydä eri ravintoloissa syömässä, mutta jos kohde mihin matkustaa on pienen pieni saari, niin suosittelen kyllä lämpimästi täysihoitoa! :)

   Poista
 4. Anonyymi11/13/2017

  Minne lähette lomalle? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se selviää myöhemmin! :)

   Poista
 5. Tosi hyviä vinkkejä, ja monet noista onkin mulla jo käytössä. Etenkin budjetin teon oon huomannut hyödylliseksi myös tulevia matkoja ajatellen, koska siten tietää suunnilleen, paljonko rahaa kannattaa varata esim. viikon reissulle (tai viikonlopun tai kahden viikon tai...). Ihanaa reissua sulle <3

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua kuulla!<3 Kiitos superisti :)

   Poista
 6. Hyviä vinkkejä! Näistä sai vähän vinkkiä ihan kotimaankin reissuun kun lennetään Leville ens viikolla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!<3 Ihanaa Levin reissua :)

   Poista
 7. Nämä olivat kyllä hyviä vinkkejä matkaan lähtevälle! Etenkin tuo, ettei suinpäin osta lentoja, vaikka tarjous olisi kuinka hyvä. Aina kannattaa vertailla ja ehkä jopa odottaakin :) Me tosin varattiin lennot Japaniin jo marraskuussa (matkalle lähdettiin maaliskuussa), mutta sen halvempia tarjouksia ei tullut edes myöhemmin, joten oli hyvä varata lennot jo silloin.

  Mulla on myös sellainen neuvo, että mikäli haluaa niin reissulla voi pistää päivän päätteeksi paperille ylös, kuinka paljon minäkin päivänä meni rahaa. Mä tein niin Japanissa niin siitä sai vähän käsitystä omasta rahan käytöstä per päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! :) Me tehtiin taas niin viime reissussa, että kirjattiin budjetti ylös jo Suomessa ja loppu viimein meille jäi vielä extra rahaa käytettäväksi lomakohteessa. :)

   Poista
 8. All-inclusive -pakettien ostossa kannattaa kyllä hetki miettiä valinnan eettisyyttä. All-inclusive tapaa nimittäin tappaa lähiseudun paikalliset ravintolat melko tehokkaasti ja taata, että rahat menevät kansainväliselle hotelliketjulle, ei paikallisille. Myös hotellin ympäristön köyhtyy, kun siellä ei sitten ole mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu täysin millaiseen lomakohteeseen matkustaa! :) Jos kyseessä on pieni saari, jossa ei ole juurikaan ravintoloita niin silloin täysihoito on mielestäni kannattavaa. Lomailija myös saa täysin itse päättää ottaako täysihoidon vai ei kun jokainenhan päättää mm. omasta budjetistaan lomaillessa! :)

   Poista
 9. Safe travels! Hälsningar från Schweiz //Sofia
  (http://sofiacm.com min blogg för stil och inredning)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi11/15/2017

  Mitä mitä mitä? vietätkö Joulun ulkomailla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo toista vuotta :) Ollaan nähty miehen kanssa parhaimmaks viettää joulu lämpösessä!

   Poista
 11. Tosi kivoja vinkkejä! Voi ei, mullekin iskee matkakuume <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ja eikä! :"D Mä jo odottelen innolla tulevaa reissua :')

   Poista
 12. Me ollaan lähdössä ens kuun alussa amsterdamiin joten tää vinkki postaus sattu just hyvään aikaan :D!

  VastaaPoista
 13. Tosi hyviä vinkkejä, pistän muutaman korvan taakse seuraavaa reissua varten! :)

  VastaaPoista
 14. Varmasti monelle tosi hyödyllinen postaus! :) Itselle kaikki kohdat oli jo oikein tuttuja! :D Oon aina matkustaessa meinaan TODELLA tarkka kaikesta :D Postailet sitten paljon reissujuttuja kun oot palannut takaisin Suomeen! ♥

  www.hennam.fi

  VastaaPoista