BY. JENNA JULIET

MITEN SÄÄSTÄÄ PAREMMIN RAHAA SYKSYLLÄ?

Helou! Miten teidän viikko on lähtenyt käyntiin? Näin syksyllä varmasti moni rupeaa haaveilemaan ja suunnittelemaan mm. lomamatkaa ja uutta sisustusta kotiin, johon tietysti tarvitaan rahaa. Ajattelin, että teitä voisi kiinnostaa yksinkertaiset säästövinkit, joten höpistään tänään siis niistä. Kokosin teille kymmenen näppärää ja kätevää säästövinkkiä, jotka pääsette nyt kurkistamaan!


Pink roses

• Hyödynnä ruokakauppojen tarjoukset joka kuukausi. Kaikista ruokakaupoista löytyy lähes viikoittain huikeita ruokatarjouksia, jotka kannattaa ehdottomasti hyödyntää jokaisella kauppareissulla. Usein ilta-aikaan on monia alennettuja tuotteita, mitkä on helppo pakastaa.

 • Käy kirppareilla vaatekauppojen sijaan. Jokaisesta kaupungista on helppo bongata kivoja kirppareita, mistä voi löytyä ihania vaatteita parilla eurolla. Poikkesin ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna Tampereen Radio Kirppiksellä, josta tuli löydettyä vaikka mitä. Esittelen myöhemmin täällä blogin puolella tekemäni löydöt, joten pysykäähän kuulolla!

 • Laita pienet kolikot säästöön. Uskokaa tai älkää, mutta pienien kolikkojen säästäminen kannattaa! Keräsin aikanaan suurehkoon lasi purkkiin kaikki saamani kolikot yli puolen vuoden ajalta säästöön ja kun laskin myöhemmin kaikki hilut, niin olin tienannut useita kymmeniä euroja. Niillä olisi voinut melkein lähteä samantein minilomalle!

• Valmista ruoka kotona joka viikko. Jos haluaa säästää rahaa sata varmasti, niin ruoan valmistaminen kotona ulkona syömisen sijasta on paras keino saada sivuun useita kymmeniä euroja.

•  Pidä listaa yllä kaikista menoista. Kalenteri on erinomainen pelastus, mihin on helppo listata kaikki kuukausittaiset menot. Näin pysyt kartalla mihin rahaa kuluu ja pystyt myös laskemaan kuinka paljon voit laittaa kuukausittain sivuun rahaa esim. matkaa varten.

IMG_3063

 • Vältä kalliita ravintoloita ja yökerhoja. Jokainen tietää varmasti miten paljon rahaa voi kulua yhden ravintola- tai yökerhon jäljiltä. Kannattaa siis säästäessä miettiä muita ajanvieteideoita, kuten leffaillat kotona tai ystävillä, illanistujaiset omatekoisen ruoan kera, ilmaistapahtumat, kirjojen lukeminen ja lenkkeily.

• Luo säästötili verkkopankkiin. Säästötilille on helppo laittaa rahaa sivuun, mikä on erittäin tärkeää säästämistä ajatellen. Mulla on ollut tavoitteena laittaa joka kuukausi sivuun n. 50-100e ja tähän mennessä säästöön on kertynyt jo muutaman kympin verran rahaa, eli tämän kuun osalta näyttää super hyvältä!

•  Myy vanhoja vaatteita pois. Kierrättäminen on tullut mulle itselleni tärkeäksi asiaksi ja aion myös jatkossa myydä vanhoja vaatteita pois niiden hyvien syiden vuoksi. Tällä avuin tienaa myös hyvin pikkurahaa säästöön myydessä mm. nettikirppareilla vaatteita pois.

 • Vältä hupiostoksia. Jokainen meistä on varmasti joskus tehnyt tämän virheen ja ihmetellyt myöhemmin löydettyään kaapin pohjalta esim. muutaman euron hupiostos paidan, että mistä tämä on tänne mahtanut tupsahtaa haha! Kannattaa siis aina ostaessa miettiä tarvitseeko kyseistä tuotetta tai onko se hyödyllinen. Tällä avuin säästät myös erinomaisesti rahaa.

 • Muista, että säästäminen ja kierrättäminen kannattaa. Mikäs sen parempaa kuin huima määrä rahaa säästössä mm. tulevaa lomaa- tai sisustusprojektia varten!

IMG_2916

Millaisia vinkkejä teiltä löytyy säästämistä ajatellen? Mukavaa tiistaita! :)

24 kommenttia on "MITEN SÄÄSTÄÄ PAREMMIN RAHAA SYKSYLLÄ?"
 1. Kiva ja hyödyllinen postaus! Itsekin säästän joka kuussa n. 50-200 euroa riippuen hevosen kustannuksista hehe :D Kyllä se säästäminen sitten palkitaan kun pääsee kivalle lomamatkalle! Tsemii säästämiseen sulle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos superisti ja mäkin pyrin just säästään mahdollisimman paljon! :) Reissaaminen on parasta<3

   Poista
 2. Mielenkiintonen postaus! Kirppareilla käyminen kannattaa todellakin, ite en nykyään käy melkein koskaan normi vaatekaupoissa, vaan ostan kaikki vaatteet kirppareilta :D Ihan best, säästää niin paljon rahaa! Mulla on käytössä myös säästötili, johon saan siirrettyä rahaa säästöön. Toi on ollut tosi hyödyllinen käytössä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparit on ihan parhaita<3 Säästötili on myös tosi hyödyllinen säästämistä ajatellen! :)

   Poista
 3. Tosi hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
 4. Tosi hyviä ja toteutettavissa olevia vinkkejä jokainen! Kirpparit on kyllä ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ja täysin samaa mieltä!<3

   Poista
 5. Hyviä vinkkejä, mun pitäisi kyllä ottaa näistä oppia! :D

  VastaaPoista
 6. Hyviä vinkkejä, jotka on helposti toteutettavissa! :) Kirpparit on loistavia niin ostamiseen kuin myymiseenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja täysin totta! :)

   Poista
 7. Nää vinkit tuli todella tarpeeseen :)

  VastaaPoista
 8. Omalla kohalla pahinta on että yleensä vinkkejä ei tuu otettua mukaa arkeen:( mutta sulla oli tosi hyviä säästövinkkejä ja yritän saada tallenttua näitä päähäni:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat vähän tallennettua näitä muistiin, sillä nää on tosi simppeleitä säästövinkkejä! :)

   Poista
 9. Anonyymi9/06/2017

  Mulla on tapana laittaa kaikki setelit jemmaan mitä lompakkoon ilmaantuu. Teen joka kk palkkapäivänä budjetin, maksan laskut ja kirjaan ne yhdelle paperille, siirrän osan säästötilille ja lasken tarvittaessa "päiväbudjetin". Kun on kärryillä siitä, paljonko rahaa on käytettävissä niin pysyy myös budjetissa :) Setelijemmakin tulee nyt oikeaan tarpeeseen kun koira menee tonnin leikkaukseen, itkettäis nyt jos olis vaikka shoppaillut sen tonnin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on myös erinomainen idea! :) Tsemppiä hurjasti koiran leikkaukseen<3 Itselläni oli joskus westie joka valitettavasti nukkui pois muutama vuosi sitten.. Koirat on ihmisen paras ystävä<3

   Poista
 10. tosi hyvä postaus, monta hyvää ideaa :)

  VastaaPoista
 11. Anonyymi9/06/2017

  "Poikkesin ensimmäistä kertaa" oon kyllä nähnyt sut aiemmin juurikin radio kirppiksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo käynyt aikaisemmin :) Oot sitten varmaan nähnyt jonkun kaksoisolennon :'D

   Poista
 12. Hyviä vinkkejä joista osa onkin jo käytössä :) Yritän nyt välttää ostamasta mitään turhaa kuten huulipunia joita mulla on jo ihan liikaa :D Enemmin ostan vain mitä oikeasti tarvitsen. Laitan aina säästöö joka palkasta rahaa niin paljon, että pärjää kuukauden. Tarjouksia tulee myös ahkerasti seurailtua :)

  VastaaPoista
 13. Mä säästän aina ensiksi itselleni eli laitan palkasta 20-50% suoraan sijoituksiin. Lopuilla saa sitten tehdä mitä haluaa, kunhan maksaa ensin kaiken pakollisen (yhtiövastike, netti, sähkö, vakuutukset)

  VastaaPoista