BY. JENNA JULIET

SUURI TUHO

Kello on kolme yöllä. Ajatukset ovat jälleen kerran sekaisin ja löydän lopulta itseni maasta makaamasta verisuonet katkenneena, sillä en pysty hallitsemaan omaa raivoani enkä itkuani. Tuhannet asiat mylläävät sillä hetkellä omassa päässä. Hoen jälleen kerran ääneen, että nyt mä luovutan. Mä en enää pysty tähän. Syy tähään jatkuvaan huonoon tilaan johtunee läheisistä ihmisistä, joista on osoittautunut omia nettikiusaajia. On yllättävää, että useimmiten ne läheiset ihmiset löytyy kaiken pahan takaa loppujen lopuksi. Puhutaan siis tänään sananen nettikiusaamisesta ja mielenterveysongelmista, joista tunnutaan vaikenevan yhä enemmän nykypäivänä.

Tällä hetkellä pidättelen itkua kirjoittaessani tätä tekstiä. Avaan yhä uudestaan ja uudestaan puhelinta ja yritän näppäillä siihen tiettyä numeroa. On aika myöntää, että nyt ollaan pahasti pohjalla ja on hankittava apua ennenkuin tilanne riistäytyy käsistä pysyvästi.

Lähikuukaudet ei oo olleet ehkä sellaisia miltä ne ovat näyttäneet ja kuulostaneet. Kun oma krooninen syndroomani todettiin, olin sitä ennen elänyt epätietoisuudessa useita kuukausia. Siihen kun lisää joukkoon huonot kaverisuhteet, nettikiusaajat ja huonon olon niin ei siitä oikeestaan juurikaan seuraa muuta kuin se, että lamaannut lopullisesti. Joinakin päivinä saatoin maata useita tunteja sohvan pohjilla ja itkeä, että tässäkö sitä taas ollaan. Pari vuotta takaperin olin samantyyppisessä tilanteessa eikä mulla oikeestaan ollut mitään tietoa miten siitä nousisi takaisin jaloillensa. Aika korvasi pienimmät haavat, mutta suuret jäivät pysyvästi mieleen. On siis aika avata suunsa ja kertoa koko totuus miten oma elämä voi muuttua hetkessä.

IMG_0730

Haluan jakaa teille tänään oman tarinani anonyymin kiusanteosta, joka täytti kunnianloukkauksen ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisen mikä päätyi käräjille asti kun henkilö oltiin saatu tietoon. Pari vuotta takaperin kännykkäni alkoi soida heti aamusta, kun pari ystävääni soitti ja kysyi eräästä profiilista, joka oli keksinyt valheita ja samalla myös täyttänyt kunnianloukkauksen kriteerit kirjoittelemalla ikäviä asioita nettiin kaikkien nähtäväksi. Kyllähän siinä iski paniikki ja taisin myös itkeä ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen. Kiusaaminen jatkui parin kuukauden ajan, kunnes päätin tehdä lopun asialle. Marssin poliisiasemalle, kerroin tapahtumista screenshottien kera ja nettipoliisi laittoi asian heti vireille. Olin yllättynyt kuinka nopeasti asia lähti etenemään, sillä olin ennen poliisiasema käyntiä lukenut, että tällaisia asioita ei juurikaan otettaisi vakavasti, mutta toisin kävi. Käsittelyssä meni jonkun aikaa, mutta lopulta nettikiusaajani joutui vastuuseen ja sai äärettömän suuren sakon rikoksesta, jonka hän oli mulle aiheuttanut. Monen viikon ahdistus, itku ja suru oli tullut päätökseen ja vihdoin mun oli helpompi hengittää, kunnes alamäki jälleen koitti edessäpäin.

IMG_0719

Monella ei tunnu olevan käsitystä siitä miten pienistä sanoista voi aiheutua suurta tuhoa. Mun oma elämä tuhoutui jo lapsena ja siitä seurasi pysyvät vauriot omassa kasvussa enkä ole koskaan toipunut tietyistä asioista. Yhä uudestaan kun ihmistä poljetaan alaspäin täysin käsittämättömillä syillä ei siitä seuraa mitään muutakuin mielenterveysongelmat. Jotkut vaurioituvat pysyvästi ja jotkut pystyvät nousemaan jaloillensa ajan kanssa. Se, että löydät itsesi yhä uudestaan lattialta tai mistä tahansa itkuisena miettimässä oman elämän päättymistä kertoo siitä, että nyt on aika hakea apua. Jatkuva pelko, ahdistuneisuus, huonot yöunet, itkuisuus ja itsensä satuttaminen on hälyttävä merkki omista ongelmista eikä niistä pidä vaieta. Niistä pitää uskaltaa puhua ja myöntää, että kaikki ei oo nyt kunnossa. Ymmärrän, että se on monelle vaikeaa. Niin se oli mullekkin, mutta voi kuinka helpottunut olo mulle tulikaan kun uskalsin myöntää vihdoin itselleni kaiken eikä syy ollut mussa itsessäni vaikka luulin aina niin. Älkää jääkö roikkumaan vaan olkaa rohkeita. Joskus on pakko huomata kuinka ojanpohjalla ollaan, jotta pystytään nousemaan uudestaan ylös.

On siis hyvä aika pysähtyä miettimään miten suurista asioista vaietaan nykypäivänä ja miten pystyisimme ehkä vaikuttamaan itse tämän tyyppisiin asioihin. Uskon, että jokainen meistä on joskus tehnyt virheitä, joista olemme oppineet. Pääasia on kumminkin se, että uskallamme myöntää virheemme ja kasvaa ihmisinä paremmiksi.

Ikävien asioiden kanssa ei kannata jäädä suremaan vaan niille kannattaa tehdä loppu, sillä siihen on aina mahdollisuus. Meillä jokaisella on oikeus omaan yksityiselämän rauhaan, itsemme suojelemiseen ja hyvään oloon. Kenenkään ei tarvitse sietää kiusaamista. Ps. Jos ette ole vielä katsoneet Netflixin uutuus-sarjaa Kolmetoista syytä, niin suosittelen katsomaan. Ehkä siitä voi oppia miten pienistä ja suurista asioista ihminen voi masentua pysyvästi vaikka hänestä ei huomaisi sitä ulkoisesti. Nyt on hyvä aika pitää pieni hengähdystauko. Kiitos, että pysytte vastoinkäymisistä huolimatta mun ja mun blogini matkassa.

IMG_0721

Sydämellä, Jenna.
28 kommenttia on "SUURI TUHO"
 1. Voi että, aloin itsekin itkemään tätä lukiessani. Voisinpa vain halata sua tiukasti! <3

  adaemmimaaria.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. rohkea kirjoitus ja todella tärkeästä aiheesta ❤️

  VastaaPoista
 3. Ei voi sanoa muuta kuin että tämä tilanne on niin kamala ja kaikki tsempit Jenna sulle<3

  VastaaPoista
 4. Voi jennaaa <3 oot kyllä hurjan vahva, toivottavasti saat apua, tsemppihalit <3

  VastaaPoista
 5. Koskettava ja rohkea teksti! Kiusaamien tekee kyllä niin suurta tuhoa mielelle.. tämä testi avaa kyllä varmasti monen silmät. Paljon voimia Jenna olet upea mimmi! <3

  VastaaPoista
 6. Tosi paljon tsemppiä sinulle <3 Hyvä kuitenkin kuulla, että olet uskaltanut hakea apua! Kyllä se siitä!

  VastaaPoista
 7. Tärkeästä asiasta kirjoitat! Ikävää, että oot joutunu kokemaan jotain tällaista.:( Tsemppiä ja voimia arkeen.<3

  VastaaPoista
 8. Voi Jenna, tsemppiä sulle oot niin rohkea!! ❤️ Asiat järjestyy ajan myötä, ota itsellesi kaikki aika mitä tarvitset!

  VastaaPoista
 9. Oot NIIN rakas, ja sie tiiät sen. Oon täällä ihan 100% siuta varten sekä tukena, muista se. <3 Oot vahva, upea, sympaattinen, ja kaikkea muutakin.

  VastaaPoista
 10. Rohkea kirjoitus tärkeästä aiheesta. Kamalaa, mitä olet joutunut kohtaamaan, hirmuisesti voimia <3

  Maaria Leinosen Valoa kohti antakoon voimia ja aurinkoa sulle <3
  "Valoa kohti.
  Valoon.
  Mutta ensin pimeän läpi.
  Ensin etsittävä
  pimeälle nimeä,
  ensin etsittävä
  pimeästä ovi
  itsensä kokoinen,
  mentävä läpi
  pimeän puhki.
  Yksin. Yksin,
  itseään kysyen
  pelkonsa nimeä kysyen.
  Mentävä
  pimeän taakse
  kohti
  läpi.
  Ja katso: valkenee!
  Ja katso:
  eräänä päivänä
  kaikki valoa."

  (M. Leinonen / Sanat kuin ystävän käsi, 1991)

  VastaaPoista
 11. voi jenna, aivan kamalaa!!! :'( tuli aivan kamalan surullinen olo sun puolesta, oot saanut kestää aivan liikaa. ei kenellekään tuollaista toivoisi, ja on järkyttävää miten tuollaista oikeasti tapahtuu. onneksi kunnianloukkauksen tehnyt tyyppi saatiin asiasta vastuuseen.

  toivon sulle paljon voimia ja lähetän sylin täydeltä virtuaalihaleja <3 asiat järjestyy aina, ennemmin tai myöhemmin - muista se! mikäli tarviit kuuntelijaa, niin aina saa laittaa viestiä <3 ota nyt aikaa itsellesi, kuuntele itseäsi, hoida pikkuhiljaa itsesi kuntoon.

  VastaaPoista
 12. Sä oot Jenna niin rohkea ja ihana ihminen, tsemppiä ja haleja!! <3

  VastaaPoista
 13. Todella paljon voimia Jenna! Ihan kamalaa kuulla mitä sulle on käynyt! Oon itsekin lähiaikoina huomannut olevani huonoissa kaverisuhteissa, joista irtipääseminen on ollut yhtä tuskaisaa kun sulla. Jännää, miten joku tosi läheinen voi satuttaa niin pahasti. Tää postaus oli myös tosi hyvä, koska niin kuin sanoi , asioista ei pitäisi vaijeta! Voimahalit sulle! <3
  www.nataliealexandras.blogspot.com

  VastaaPoista
 14. Mulle tuli ihan kauhea olo tätä lukiessa, suuret halaukset ja tsempit sinne Jenna<3 :( Kenenkään ei pitäisi kokea tuollaista, en ymmärrä miten voi olla noin julmaa toimintaa.
  Onneksi tekijä saatiin vastuuseen. Ja hei, toivottavasti tämä antaa joillekin myös rohkeutta puhua tällaisista asioista ja toivon todella että tämä avaa myös niiden silmät jotka saattaa niitä törkyjä kirjoittaa nettiin. Vielä kerran, tsempit ♥

  VastaaPoista
 15. <3 iso halaus, oot ajatuksissa!

  VastaaPoista
 16. Todella suuret tsempit sulle <3 Mulle tuli tätä tekstiä lukiessa aivan kamala olo, mutta on myös hienoa, että uskallat näin avoimesti puhua tämän kaltaisista asioista. Se on tärkeää, että pystyy puhumaan ja hakemaan apua, jos on sellainen tarve. Olen itsekin huomannut sen oman pahan oloni ja yläasteelta jatkuneen masennuksen keskellä. Isot halaukset sulle vielä <3

  VastaaPoista
 17. Itellä meinasi tulla myös tippa linssiin tätä lukiessa, tuntuu niin pahalta sun puolesta :( Mahtavaa kuitenkin, että kirjoitat näin tärkeästä ja vakavasta aiheesta. Voimia sulle, oot vahva <3

  VastaaPoista