BY. JENNA JULIET

NUORENA NAIMISIIN?

Tämä aihe herättää varmasti monia kysymyksiä ja jakaa myös erilaisia mielipiteitä. Blogini kommenttiboksi räjähti täysin käsiin kun julkaisin kihlajaispostauksen ja sain myös äärettömän paljon kysymyksiä liittyen naimisiinmenosta ja siitä koska aiomme astella avioliittoon kihlattuni kanssa. Monelle kihlautuminen on lupaus avioliitosta ja niin se menee myös meilläkin. Haluankin siis tänään keskustella avoimesti kihlautumisesta ja avioliitosta.

Yli vuosi sitten kävelin kohti parkkipaikkaa ja en voinut silloin vielä uskoa, että tuossa se nyt seisoo. Mun tuleva kihlattu. Sydän hakkasi tuhatta ja sataa, vatsa oli täynnä perhosia ja en ollut varmaan koskaan jännittänyt niin paljoa kun sillä hetkellä. Taisin jopa alkuun sanoa jotain ihan hassua ja siinä me kaksi nyt sitten naurettiin ja seistiin aikalailla tumput suorina. Ihan ensimmäisillä kerroilla musta tuntui jo siltä, että tässä on sitä jotain. Mulla ei ollut ikinä ollut sellaista fiilistä mikä mulla oli meidän alkuaikoina. Hyvä kun sai edes sanaa suusta, sillä mahassa jylläsi, kasvoja poltti ja tämän tytön sydän oltiin valloitettu täysin siinä hetkessä.

Nuorena naimisiin

Näimme toisiamme viikosta toiseen ja siitä kehittyi jotain ainutlaatuista. Pitkät automatkat, kahvittelut, leffa-illat, ravintola-illalliset ja järvenrannalla kävelyt yhdessä loi meille ihanan parisuhteen ja huomattiin miten paljon me nautittiin toistemme seurasta. Kaikki tosin ei ole ollut meilläkään yhtä ruusuilla tanssimista, mutta kaikki alamäetkin ovat vahvistaneet meidän parisuhdetta kestävämmäksi. Toisen rakastaminen on maailman ihanin asia. Mikään ei voita sitä tunnetta kun tuntee ja tietää löytäneensä sen ainoan ja oikean.

Kun edessä seisoo ihminen, jota on odottanut koko elämänsä ajan, niin silloin ei ole mun mielestä mitään väliä koska kihlautuu tai astelee avioliittoon. Jos itsestä tuntuu siltä, että joku päätös on oikea niin silloin sen varmasti myös kuuluu mennä niin. Jokainen meistä tietää sisimmässään mitä haluaa omalta elämältään. Me haluamme yhdessä kihlattuni kanssa ensisijaisesti elää päivän kerrallaan, seikkailla ja kokea kaiken yhdessä. Astelemme avioliittoon tulevina vuosina ja päätämme päivämäärän kun on sen aika. Avioliitto on elämän suurimpia asioita ja se tulee varmasti myös muuttamaan yhteistä elämäämme. Suoraan sanottuna se on yksi elämän isoimmista askelista. Sitä ennen haluammekin siis tehdä yhdessä muita isoja päätöksiä yhteisessä elämässämme. Tulevina vuosina pääsette siis varmasti näkemään blogissa hääsuunnittelu postauksia puhumattakaan unelmien häämekko postauksista, mutta sitä ennen tulette näkemään kaikkea muuta ihastuttavaa asiaa täällä blogin puolella. Niinkuin on sanottu: Nuorena pitää kokea, nähdä ja uskaltaa. Niin mekin aiomme tehdä yhdessä!

Nuorena naimisiin 1

Mielestäni nuorena ei tarvitse kiirehtiä isojen päätösten kanssa vaan keskittyä siihen mitä on meneillään juuri nyt. Rakkaus on paras asia maailmassa eikä siihen liittyvien isojen asioiden kanssa tarvitse kiiruhtaa. Elämämme suurimmat päivät ovat täynnä myöskin vastuuta ja ne vaikuttavat myös moniin muihin asioihin. Älkää kumminkaan pelätkö koskaan tehdä uusia päätöksiä, sillä ne tekevät loppujen lopuksi omasta elämästämme ainutlaatuisen. Muistakaa myös uskaltaa rakastua, olla avoimia ja pitää unelmistanne kiinni. Jokainen päivä on ainutlaatuinen vaikka unohdamme sen useimmiten kiireen keskellä.
70 kommenttia on "NUORENA NAIMISIIN?"
 1. Olipas ihanasti kirjoitettu teksti, hurjasti onnea teille! <3

  VastaaPoista
 2. Anonyymi1/19/2017

  Me aloimme seurustella mieheni kanssa kun olimme viisitoista, kihloihin mentiin noin vuoden seurustelun jälkeen ja naimisiin kun olin 20. Kyllä saatoin alusta asti kommenttia siitä kuinka aikasin menemme naimisiin ja että tuo ei tule kestämään. Nyt olen 23 ja parisuhde voi edelleen hyvin! Meillä on vuoden ikäinen lapsi ja toisesta haaveillaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ihmetellyt sitä, että jotkut ihmiset eivät ns. usko tosirakkauteen. Mun mielestä jokainen tietää sisimmässään mihin ryhtyy ja mitä haluaa elämässään :) Kaikkea hyvää teille elämään!<3

   Poista
 3. Aivan ihana postaus! Onnea teille vielä <3

  millatt.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Anonyymi1/19/2017

  Jenna sä oot ihana :) Tuli hymy huulille tästä postauksesta❤️ Kiva, että sulta näkee näitä erilaisia postauksii taas pitkäst aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos superisti ja ihanaa, että oli mieluista luettavaa!<3

   Poista
 5. Vitsi oon onnellinen teidän puolesta. Toivottavasti joskus itsekin koen jotain tollasta mitä teillä on <3 Ja mun mielestä se on ihan sama, meneekö naimisiin 20-vuotiaana vai 40-vuotiaana. Ei se, että naimisiin menee nuorena tarkoita sitä että sillon myös erotaan heti. Kaikki tekee niinkuin itsestä tuntuu hyvältä :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla ja niinhän se menee! :) Puhut asiaa<3

   Poista
 6. Anonyymi1/19/2017

  Me mentiin avopuolison kanssa nuorina myös kihloihin. Meillekin kihlat on lupaus avioliitosta, mutta myös "merkki" vakavemmasta parisuhteesta ja halusta olla toisen kanssa loppu elämän. Kihloissa ollaan oltu reilu 4 vuotta, ja näihin vuosiin on mahtunut paljon. Ollaan asuttu yhdessä, saatiin lapsi ja siihen päälle miehen armeija. Nyt ollaan ruvettu puhumaan itse häistä ja varmaan kahden vuoden sisään sanotaan "tahdon". Nuorena kannattaa kokea ja tehdä, mutta myös tehdä sillain mikä tuntuu hyvältä. Kaikkea hyvää teille, paljon rakkautta ja onnea ♡!

  Postaus oli ihana ja syvällinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihanaa!<3 Kaikkea hyvää teille ja ihania yhteisiä vuosia :) Rakkaus on ihana asia<3

   Poista
 7. Anonyymi1/19/2017

  Siis tapasitte joskus vähän yli vuosi sitten? Kuinka kauan ehditte seurustella ennen kihlausta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olimme seurustelleet virallisesti yli vuoden ennen kihlausta :) Tapailtiin myös jonkun aikaa ennenkuin ns. virallistettiin suhteemme. Alusta lähtien ollaan tiedetty, että ollaan löydetty toinen parempi puoliskomme. :)

   Poista
 8. Ihana kirjoitus ja oon sun kanssa samaa mieltä! <3 Innolla odottelen häihin liittyviä postauksia kun niiden aika tulee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon ja itsekkin odotan sitä hetkeä kun pääsen tänne päivittelemään kaikista häähumuun liittyvistä asioista! :)<3

   Poista
 9. Voi ihanat te ja ihana postaus<3 olis niin kiva nähdä jo hääaiheisia postauksia täällä! :D (ehkä mulla on vaan tää häähössötys aika meneillää hahah)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja ihan varmasti pääsette näkemään lähivuosina kaikkea häihin liittyvää asiaa! :)<3

   Poista
 10. Anonyymi1/19/2017

  Mikä on sinulle sitten "nuori ikä" mennä naimisiin? :) etkös sä kuitenkin ole jo yli 20 ja jos pari vuotta odottelette, niin ei se nyt enää mikään nuori ikä ole? Itse menin naimisiin 20 -vuotiaana ja se tuntui melko nuorelta. Oltiin kuitenkin oltu 5 vuotta yhdessä ja vuosi kihloissa silloin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai yli 20-vuotias ei ole enää nuori sinun mukaasi? :o Aikamoista, mutta jokaisella oma mielipiteensä :) Mulle yli 30-vuotiaatkin ovat nuoria, mutta sitten kun lähestytään yli 40v niin sillon voi jo ehkä sanoa, että on hiukan vanhempi :) Me olemme kumminkin siis ihan lähivuosina menossa naimisiin ja ikää multa löytyy 21-vuotta ja eikö pääasia oo se, että mieli pysyy nuorena ja tekee päätökset rauhassa itsekseen ja yhdessä kumppanin kanssa! :)

   Poista
 11. Anonyymi1/19/2017

  Pakko kehua miten olet kehittynyt ihan silmittömän paljon kirjoittajana! Vaikutatte aivan ihanalta pariskunnalta! Paljon paljon onnea vielä kihlauksesta <3
  -Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos superisti!<3 :)

   Poista
 12. Anonyymi1/20/2017

  Aivan ihana teksti, tykkään niin paljon näistä syvälisemmistä mielipidepostauksista:) Tää oli hyvin kirjoitettu, oot kehittynyt kyllä valtavia harppauksia bloggaamisessa! Onnea teille vielä<3
  -Marjut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihana kuulla positiivista palautetta! :) Kiitos paljon<3

   Poista
 13. Anonyymi1/20/2017

  Paljon onnea kihlauksesta :) Hyvin kirjoitettu teksti!
  Heh, joudun itse myöntämään, että taidan olla sellainen teinikihlautuja :D Me alettiin seurustella, kun olin 16 ja mentiin vuoden seurustelun jälkeen "kihloihin" vuonna 2005. Täytän tänä vuonna 30 eikä häistä ole vieläkään tietoa... Hyvin meillä menee näinkin enkä koe avioliittoa "pakolliseksi" sinetiksi suhteellemme. Kukin tyylillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Mun mielipide on juurikin se, että kaikkea ei tarvitse niin sanotusti aina suunnitella vaan menee myös fiiliksen mukaan. Avioliitto on mulle itselleni ainakin tosi iso askel omassa/yhteisessä elämässämme eikä nuorilla ole mun mielestä minkäänlaista tarvetta kiirehtiä suurien päätöksien kanssa :) Kaikki aikanaan!<3

   Poista
 14. Ihanaa, paljon onnea! <3

  http://adaemmimaaria.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 15. Aivan ihanasti kirjoitettu teksti, sä olet kehittynyt ihan superpaljon kirjoittamisessa ♥ Onnittelut vielä teille :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihana kuulla!<3 Kiitos paljon :')

   Poista
 16. Omallakin kohdalla sai kuulla jatkuvasti sitä, että mitä varten pitää mennä naimisiin nuorena, ja ei kannata sitoutua noin vakavasti koska "kyllä se mieli siitä vielä muuttuu" ja kuitenkin kohta kaduttaa. Musta se on ihan typerää! Kukan ei nyt naimisiin mene läpällä ja kännissä, ja ihana juttu että säkin olet kohdannut sen elämäsi miehen, jonka haluat ottaa rinnallesi koko loppuelämäksesi <3 Onnea teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen tekee omat päätökset<3 Itselläni on tietysti se, että en koskaan ns. kiirehdi isojen päätösten kanssa, mutta jos joku asia tuntuu oikealle niin ihan varmasti toteutan/teen sen! :) Voi kiitos paljon<3

   Poista
 17. Anonyymi1/20/2017

  Ihana postaus.
  Täällä kans yks joka meni nuorena (20v) naimisiin ja nyt ollaan pieni perhe. Saatiin mieheni kanssa vuosi sitten tommonen maailman söpöin pikku prinsessa, ja enkä enää vois kuvitella elämää ilman näitä kahta tyyppiä. <3 nuorena kannattaa tehdä juurikin niitä asioita mitä itse haluaa! Elämä on lyhyt aika ja jokaisella vain kerran. :) IHANAA JA ONNEA TEILLE <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos<3 Oi miten ihanaa! :) Siunausta ja rakkautta teille kaikkeen elämään liittyvään<3 Rakkaus on ihana asia.

   Poista
 18. Aivan ihana teksti! <3

  VastaaPoista
 19. Olipas kauniisti kirjoitettu teksti! <3

  Oon täysin samaa mieltä siitä, että ihminen saa tehdä juuri niin kuin itsestään parhaimmalta tuntuu. Me eletään kuitenkin vain kerran, eikä pelossa kannata elää. Vaikka monet hokisivat, että on turhaa mennä naimisiin liian nuorena, koska kyllähän se mieli kuitenkin muuttuu jossain vaiheessa ja plaaplaa niin niistä puheista ei kannata välittää. Tärkeintä on se, että oman kumppaninsa kanssa asiat soljuvat hyvin eteenpäin ja että se kihlautuminen sekä naimisiinmeno tuntuu vain hyvältä ratkaisulta. Joten go for it!

  Itse en halua kihloihin tai naimisiin, mutta se ei johdu siitä, että pitäisin avioliittoa jollain tavalla vastenmielisenä; se ei vaan tunnu oikealta, ja olemme poikaystäväni kanssa täysin samalla aaltopituudella näin kahden vuoden jälkeen. Meille riittää suhde ilman sormuksia, mutta jotkut ovat toista maata. Ja se on täysin fine! Super paljon onnea teille kuitenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ja niinhän se juurikin menee! :) Jokainen päättää mitä tekee omassa elämässään<3

   Poista
 20. Anonyymi1/20/2017

  Kaunis ja lempeä kirjoitus :)

  VastaaPoista
 21. Puhut ihan asiaa! Meni ihan kylmät väreet.. Aivan ihana teksti! ❤

  VastaaPoista
 22. Anonyymi1/21/2017

  Mun mielestä taas jos on kerta niin varma siitä että on loppuelämän yhdessä, ei tarvis kiirehtiä yhtään mihinkään :) eli naimisiin voi hyvin mennä vaikka 5v kihlauksen jälkeen, ja parempikin se ois ettei niin kiirehdi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep jokainen tekee omat päätökset omassa elämässään :) Itse en halua kiirehtiä isojen asioiden kanssa, mutta jos mulle tulee sellainen fiilis, että tätä mä haluan ja tää on oikea valinta niin ihan varmasti myös toteutan sen! :)

   Poista
 23. Tosi kauniisti kirjoitettu postaus ❤ teksti sai aikaan kylmiä väreitä mullekkin, kiinnostuin blogistasi ja liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon ja tervetuloa mukaan! :)<3

   Poista
 24. Ihana postaus! Sä oikein hehkut rakastumista, ja ootte kyllä todella onnellisen näköinen pari <3 Iällä ei oo mitään väliä, vaan pitää just elää päivä kerrallaan ja tehdä niin miltä tuntuu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ja mä oon kyllä todella onnellinen<3 Oon löytänyt ihan maailman parhaimman toisen puoliskon :')

   Poista
 25. Olipa hyvä postaus, tosi hyvin kirjoitettu ♥ Oon myös sitä mieltä, ettei iällä ole väliä naimisiin menon kannalta, jos oikealta ja hyvältä tuntuu niin miksi odotella :) jos taas ei halua naimisiin heti kihlojen jälkeen tai vaikka ollenkaan niin eipä siinäkään pitäisi olla muilla mitään sanottavaa, jokainen omalla tavallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos<3 Puhut asiaa! :')

   Poista
 26. Kauniisti kirjoitettu postaus - paljon onnea teille ❤

  VastaaPoista
 27. Hyvä teksti ja syvällisempi, mitä yleensä sulta tulee <3 Tää oli kirjotettu jotenkin ihan super aidosti. Ihanaa, että oot löytänyt itsellesi miehen kenen kanssa haaveet kohtaa ja tärkeintä on , että ootte onnellisia ja menette omien mieleipiteiden mukaan ! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos ja voi miten ihana kuulla! :') Oon kyllä todella onnekas ja rakastunut<3

   Poista
 28. Ihana postaus! Ja todella paljon onnea teille kahdelle <3

  VastaaPoista
 29. Ihana blogi sulla :)

  VastaaPoista
 30. Anonyymi1/23/2017

  mitkä on sun top5 blogit joita luet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alexa Dagmar, Jo's secret, Saijis, Annika O & Kenzas :)

   Poista
 31. Me alettiin seurustella 17-vuotiaina ja nyt kymmenen vuotta myöhemmin ollaan edelleen onnellisesti yhdessä (ja naimisissakin). Kyllä nuorenakin voi tietää mitä haluaa ja kyllä nuorenakin osaa päättää, että tahtoo olla yhdessä. Koska siitähän loppupeleissä on kysymys, että valitsee olla toisen kanssa. Ei siitä milloin on riittävästi ikää tai mitä lie :) Eli olen sun kanssa samoilla linjoilla ja tosiaankin, nauttikaa ihan joka hetkestä yhdessä <3 häiden suunnittelukin on ihanaa aikaa ja siitä kannattaa nauttia rauhassa, mulla ainakin on jo sitä ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin totta! :) Ihanasti kirjoitit ja häiden suunnittelu on varmasti aivan upeaa aikaa :')<3 Odotellessa siis ;)

   Poista
 32. ihana postaus! <3 ja ihan superisti onnea kihlauksesta! me alettiin seurustella molempien ollessa 18 ja nyt näin kuudentena yhteisenä vuotena ollaan yhä edelleen onnellisia, ja kihloissa! Ihan yhtä hyvin voi nuorenakin tietää kenet tahtoo ja lähes samalla tavalla elää elämää täysillä vaikka siinä rinnalla olisikin se oma rakas. On äärettömän väärin kenenkään tulla neuvomaan, varsinkin jos kyseessä on se tärkein asia, rakkaus. Oon sun kanssa siis täysin samoilla linjoilla! :) naimisiin ei ole kiire, ja ainakin itse aion harkita tarkoin kaiken, sillä onhan se elämän yks hienoimmista päivistä *sydänsilmäemoji*.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos superisti!<3 Juurikin näin ja puhut täyttä faktaa :')

   Poista
 33. Tykkäsin todella paljon tästä postauksesta! <3 Kirjoita ihmeessä enemmän vastaavia postauksia, osaat nimettäin kirjoittaa todella mielenkiintoisesti :) Mä itse haluaisin kovasti naimisiin, vaikka nyt ja heti. Mutta mies ei halua vielä enkä tiedä mennäänkö koskaan naimisiin. Mutta jos ei mennä, niin sitten ei mennä, oon onnellinen myös näinkin :) Onnea vielä teille kovasti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihana kuulla! :) Pitääkin siis jatkossa myös tehdä näitä mielipidepostauksia<3 Voi kiitos :')

   Poista
 34. Ihana postaus!<3 Itse tapasin mieheni kun olin 17, kihlauduttiin kun olin 18 ja naimisiin mentiin kun olin 19. Monet ehkä kauhistuu että näin nopeasti ja nuorina kaikki tehtiin, mutta en todellakaan kadu! Niin ihanaa kun saa itse päättää:) Vaikka muut ehkä kyseenalaistavat nuorena kihalutumista/naimisiin menoa niin mun mielestä siinäon niin monta hyvää puolta.

  Ihanaa viikkoa sulle!

  http://www.harrietgripenberg.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja aivan ihanaa, että olette löytäneet toisenne<3 Rakkaus on ihana asia :') Olen myös itse huomannut monen kauhistelevan sitä, että me kaksi menimme kihloihin yli vuoden seurustelun jälkeen, mutta jos kaikki vaan tuntuu oikealta ja ainutlaatuiselta jonkun kanssa niin miksei! Jokainen tekee niin miten haluaa<3

   Poista
 35. oi onnea vielä teille<3 hyvää pohdiskelua oli tämä teksi:)

  VastaaPoista
 36. Selailin sun blogia ja kolahti tää teksti. Itse menin nuorena naimisiin, kerkesin kuukauden verran olla 18 vuotias. Kritiikkiä ja onnitteluita riitti tasaisesti �� Mies vielä eri kulttuuria. Nyt ensi kuussa tulossa 8.hääpäivä <3

  VastaaPoista