BY. JENNA JULIET

IHMINEN JOKA ARVOSTELI MINUA MUUTTUIKIN MINUKSI

Useita satoja keskusteluita, ulkonäköni arvostelemista ja painostamista muuttumaan erilaisemmaksi. Olin särkyvä nuori tyttö, joka eli siihen aikaan sekavaa aikaa omassa elämässään, mutta tuntemattoman ihmisen kanssa keskustelu tuntui alkuun hyvältä ja luotettavalta. Kun ajattelen nyt niitä useita satoja keskusteluita ja jatkuvaa manipulointia, olen todella kiitollinen siitä, että en koskaan antanut toisen ihmisten mielipiteiden tai painostamisen vaikuttaa siihen mikä olen nykypäivänä. Usein on sanottu, että itsetunto ja itsevarmuus voi romahtaa koska vaan uudestaan, mutta sen voi aina kasata uudelleen takaisin. Niinhän se on ja niinhän se tulee aina menemään.

Mut tunnetaan varsin räiskyvänä ja iloisena persoonana lähipiirissä. Blogivuosinani en ole kuitenkaan välttynyt huhupuheilta, mutta sehän on täysin ymmärrettävä juttu jos on halunnut tuoda itsensä julki sosialiseen mediaan ja omat somekanavat ovat nähtävissä julkisesti kaikkialla. Jo pelkästään kuvista ja teksteistä ihmiset saattavat vedellä omia johtopäätöksiään ja niitähän sitten jaksetaan vatvoa millon missäkin kissanristiäisissä.

Haluan kumminkin kertoa eräästä henkilöstä, joka rankalla kädellä arvosteli itseäni ja yritti samalla myös muuttaa musta itsestäni täysin tuntematonta henkilöä itselleni, jota en olisi itsekkään tuntenut. Suurin syy miksi haluan kertoa kokemuksestani on se, että jokainen meistä ei voi joskus pitää jostakin henkilöstä eikä halua ylipäätään tutustua, mutta joskus omat ennakkoluulot on vain hyvä katkaista pois, sillä saatat löytää omaan elämääsi uuden tärkeän ihmisen.

Marraskuulle sopiva asukokonaisuus

Tutustuin eräässä viestiketjussa mun ikäiseen tyttöön joka vaikutti alkuun mukavalta ja luotettavalta, kunnes keskustelut alkoivat pikkuhiljaa muuttua ilkeän sävyisiksi. Päätin kumminkin jatkaa keskustelua, sillä siihen aikaan mulla ei ollut juurikaan ystäviä tai ihmisiä, joihin olisin voinut luottaa. Annoin tilaisuuden tutustua muhun itseeni vaikka jälkeenpäin olen hieman katunut kyseistä päätöstä.

Sain useamman kuukauden ajan kuulla häneltä, kuinka ulkonäköni takia en tulisi koskaan löytämään hyvää miestä tai ylipäätään hyvää ihmistä omaan elämääni. Kaikki asukokonaisuudet, joita esittelin somen puolella olivat ehdoton iso ei ja sain kuulla myös olevani hirveä tyrkky pukeutuessani toppiin. Tunsin olevani oksettava, hirveä ja ruma. Ainoastaan yhden tuntemattoman ihmisen takia, joka ohjeisti mua lähes kaikessa itseeni liittyvässä asiassa. Olin totaalisesti manipuloitu.

Keskustelut jatkuivat ja jatkuivat. En huomannut kuinka olin muuttunut yhtäkkisesti eri ihmiseksi, sillä luulin koko manipuloimisen ajan olevan täysin oma itseni. En ollut. Luulin olevani ja vielä usean kuukauden ajan.

Päivät vierivät ja lopulta olin henkisesti niin rikki, että heräsin pikkuhiljaa todellisuuteen ja luin keskusteluitamme läpi useita päiviä. Tajusin lopulta mistä oli ollut kyse. En jatkanut keskusteluamme vaan päätin mennä etenpäin elämässäni vaikka musta edelleen tuntui, että en tulisi koskaan kelpaamaan kenellekkään tai saatika löytämään onnea omasta elämästäni. Olin ollut narsistin uhrina.

Olin kumminkin vielä useiden viikkojen ajan hukassa oman elämäni kanssa ja musta tuntui siihen aikaan, että en pääsisi enää ylöspäin, sillä mut oltiin tallottu niin pahasti alaspäin. Olotila tuntui vaan pahenevan kun viikot vierivät, mutta loppuen lopuksi päätin hengähtää ja pääsin ylöspäin pikkuhiljaa. On ehkä vaikeaa uskoa, että pelkästään narsistisen ihmisen uhrina elämä vaikeutuu ja oma henkinen hyvinvointi on yhtä kärsimystä, mutta niin se vain on.

Kuukaudet kuluivat ja satuin törmäämään kyseiseen henkilöön, mutta ei siinä vielä kaikki. Tuntui kun olisin törmännyt kaksoisolentooni, sillä kyseinen henkilö oli kuin 100% versio musta itsestäni. Ihminen joka arvosteli minua, muuttuikin minuksi.

Marraskuun asu

Olen kauhistellut asiaa jälkeenpäin, sillä mussa heräsi erilaisia ajatuksia ja fiiliksiä törmätessäni kyseiseen henkilöön, joka oli arvostellut omaa ulkonäköäni useiden kuukausien ajan ja samalla saanut mut myös voimaan huonosti. Oliko hänellä tarve saada mut sekoamaan vai oliko hän kenties kateellinen jostain? Monet kysymykset ovat pyörineet mielessäni vielä monien kuukausien jälkeen tapahtuneesta, sillä ne isot ja traumaattiset kokemukset jäävät usein mieleemme pyörimään. Päätin kumminkin antaa mielessäni anteeksi kyseiselle henkilölle, sillä halusin päästä elämässäni eteenpäin. Joskus traumaattiset kokemukset on vain pystyttävä antamaan anteeksi ja jätettävä ne taaksepäin omassa elämässä.

Mun mielestä olisi tärkeää, että me jokainen tutustuisimme uusiin ihmisiin ja jättäisimme ennakkoluulot sivummalle. Voin myöntää, että joskus mun on todella vaikeaa tutustua uusiin ihmisiin, sillä pelkään mitä muut ajattelevat itsestäni. Tämä pelko on vaikea voittaa, sillä se on yksi suurimmista peloistani. Traumaattiset kokemukset ovat historiaa, mutta  joskus niitä on vaikea unohtaa.

Tein kumminkin mahtavan päätöksen itseni kanssa hiljattain ja päätin, että nyt on korkea aika voittaa oma pelko ja tutustua uusiin ihmisiin. Huomasin heti puhuessani uusille ihmisille, että ei se olekkaan niin vaikeaa vaikka juttelu alkuun jännittikin. Haluan, että sinä siellä ruudun takana, joka pelkäät sosiaalisia tilanteita ja uusiin ihmisiin tutustumista teet myös saman päätöksen ja laitat viestiä esim. instagramin tai snapchatin puolella sellaiselle henkilölle, johon haluaisit tutustua. Ennakkoluulojen pois jättäminen on paras asia mitä voit tehdä, sillä saatat löytää elinikäisiä ystäviä rinnallesi.


Marraskuu asu1

Näihin fiiliksiin tällä kertaa. Mitä ajatuksia postaus teissä herätti? Onko teillä ollut omassa elämässä samanlaisia kokemuksia? Kommenttiboksiin voi halutessaan kertoa omista samantyyppisistä kokemuksista, sillä kuuntelen ja luen niitä mielellään! Mukavaa keskiviikkoa ja muistakaa olla positiivisia :)
39 kommenttia on "IHMINEN JOKA ARVOSTELI MINUA MUUTTUIKIN MINUKSI"
 1. Mulla on ollut vähän samoja fiiliksiä ja tää teksti oli kyllä tosi hyvin kirjoitettu! Musta sä vaikutat ihan huipputyyypiltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Miina ja sinä myös!<3

   Poista
 2. Uskomattoman upea postaus! Hyvin oot kirjottanut, ja sait ajatukset liikkeelle. Itse olin kiusattuna koko peruskoulun ajan ja silloin on kuullut ties mitä omasta ulkonäöstä ja muutenkin. Nyt olen kuitenkin pikkuhiljaa terapian ja henkisen kasvun avulla alkanut hyväksymään itseni tälläisenä kuin olen. Vielä on matkaa hyvään itsetuntoon mutta pienin askelin sinne päin ollaan menossa! Munkin pitäisi kohdata sosiaalisten tilanteiden pelkoni, mutta vielä se tuntuu liian raskaalta ajatukselta. Ehkä kuitenkin joskus onnistun juttelemaan ihmisille luontevasti :-) Mutta sen olen huomannut, että kun ennakkoluulot olen jättänyt jo pari vuotta sitten, näkee ihmisissä paljon ihania puolia! Ja ihana kuulla että sä sait loppumaan keskustelut kyseisen ihmisen kanssa, ja oot kohdannut lisäksi pelkosi! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Ronja ja tosi ikävää kuulla sun kiusaamisesta :( Ei riitä ymmärrys siihen miten ihmiset jaksavat arvostella ja haukkua muita kaiken aikaa. Tsemppiä kaikkeen ja muista, että oot upea<3

   Poista
 3. Olen itse kokenut täysin saman. Jossain vaiheessa älysin, ettei tämän kaltaisella ihmisellä tarvi olla mitään roolia mun elämässä, joten päätin suosiolla vain sulkea hänet pois mun elämästä. Silloin opin, että jos joku ihminen tuo pelkkää negatiivisuutta sun elämään, on täysin okei lakata viettämästä aikaa heidän kanssaan. Todella mielenkiintoinen postaus ja ihana sinä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikea asenne ja juurikin näin<3 Ihana oot ja kiitos paljon Katariina :)

   Poista
 4. Ohhoh mikä teksti, todellakin arvostan näitä sun avoimia ja henkilökohtaisia kirjoituksia! <3 Mulla ei ole aivan tuollaista tullut vastaan, mutta muunlaisia myrkyllisiä kaveruuksia kyllä. Mä tykkään tosi paljon tutustua uusiin ihmisiin, mutta joskus kyllä siinäkin suhteessa tulee varovaiseksi, jos alkaa huomata merkkejä siitä, että se toinen ei aidolla tavalla kunnioitakkaan.

  Mutta mahtava päätös tuo, että haluat kohdata pelkosi tuon tutustumisen kanssa! Se on osoitus siitä, ettet anna arvostelijoiden pilata elämää! Sä vaikutat ainakin just sellaselta lempeältä, ystävälliseltä ja iloiselta ihmiseltä, johon itse tutustuisin mielelläni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Julia, että arvostat näitä tekstejä<3 Tulee aina hyvä fiilis kun saa lukee tuollaista joltakin toiselta ihmiseltä :') Kiitos paljon ja säkin vaikutat huippu tyypille<3

   Poista
 5. Hui, voin vain kuvitella miltä susta tuntu kun tapasit kyseisen henkilön. Itsellä on vaikeaa tutustua uusiin ihmisiin, sillä ajattelen aivan liika mitä he minusta ajattelevat. Mutta eihän toisten mieleipiteillä ole loppujen lopuksi mitään väliä, kunhan itse tykkää itsestään. Ja ihmisten arvostelu, se pitäisi saada todellakin loppumaan. Eli ennakkoluulot pois ja uusia ihmisiä tapamaan:D!
  Pakko sanoa vielä että oot super kaunis!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä aikamoinen tilanne, mutta onneksi siitäkin selvittiin! Mulla tuppaa oleen vähän sama juttu kun sulla, että ajattelen välillä liikaa mitä muut musta miettivät päänsä sisällä :/ Nyt pitää vaan uskaltautua jatkossa juttusille kaikkien kanssa ja voittaa oma pelkonsa :) Kiitos superisti Harriet<3

   Poista
 6. hyvin kirjoitettu postaus:) Itse tein parivuotta sitten päätöksen, että en tarvitse ketään negatiivista ihmistä elämään. Se on tavallaan rankka päätös, mutta jos joku aina aiheuttaa vaan pahanmielen ei silloin kannata tuhlata omaa aikaa, me eletän kuitenkin täällä vaan kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava päätös ja ihan oikein teit<3 Kiitos paljon Saara :)

   Poista
 7. Anonyymi10/26/2016

  Hei, hyvä vaikea aihe käsittelyssä postauksessa. Jotenkin vähän painaa kun olet jatkuvasti jauhanut kehittymisestä, että tekstit ovat vaikeasti välillä ymmärrettävissa ja jaottelu on kummallista. En halua sinua ollenkaan dissata, vaan kertoa rehellisen oman mielipiteen. :) Tsemiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole mielestäni jatkuvasti "jauhanut" kyseisestä asiasta. Yritän kirjoittaa paremmin ja oppia parhaani mukaan ajallaan :)

   Poista
 8. Todella hyvä postaus sulta jälleen kerran! Itse oon kohdannut ihmisiä, joiden mielestä kaikki mitä teen tai olen on väärin, mutta olen onnistunut jättämään ne aikalailla huomioitta. Oot tosi rohkea, kun kirjoitat sun blogiin myös tällaisia henkilökohtaisempi tekstejä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nora<3 Tosi surullista kun tuollaisia ihmisiä löytyy :( Tuli paha mieli sunkin puolesta! Ihanaa kumminkin, että oot onnistunut jättään ne huomioitta. Se on tärkeintä<3

   Poista
 9. Todella hieno ja rohkee postaus! Kuulostaa aivan kamalalta! Tosi kiva, että jaoit tän, tästä voi jollekin oikeesti olla apua ja ehkä joku tämän kaltainen ihminen ymmärtää tunnistaa itsensä ja ehkä jopa muuttaa käytöstään. Niin kun eilenkin sanoin, you rock! ♥ Ylipäätään ne ihmiset jotka käyttää aikansa toisen arvosteluun ja esimerkiks just sellaisiin kommentteihin, jotka on tarkoitettu loukkaukseksi, niin niillä on itsellään joku hätänä elämässään ja purkaa sitä vaan tosi väärällä tavalla. Haukut kertoo enemmän haukkujasta kuin haukutusta :)

  Ja musta tää asu on tosi hyvännäköinen ja onnistunut, näytät hyvältä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut täyttä asiaa!<3 Voi kiitos Marianne :) Tuli tosi hyvä fiilis sun kommentista<3

   Poista
 10. Anonyymi10/26/2016

  Hyi kamala miten joku voi toimia noin :( Tuli tosi surkee olo sun puolesta! Toivottavasti sulla on nykyään elämässä parempia ihmisiä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään kaikki sujuu paljon paremmin ja onneksi pahat ihmiset osaa jo ns. aavistaa jos sellaisia on pyrkimässä omaan elämään :) Vaikeuksien kautta voittoon!

   Poista
 11. Anonyymi10/26/2016

  pidempi aikaisena lukijana nää postaukset alkaa jo tulla korvista ulos... on toki tärkeä aihe mutta näitä samoja postauksia saa lukea pari kertaa puolen vuoden sisällä ja musta alkaa tuntua että yrität olla samanlainen kuin nette aro joka kertoi videolla ja blogissaan kuinka on kiusattu ja päätyi iltalehteen sen takia, mutta lopulta selvisi että hän itse oli ollut kiusaaja ja kaikki oli vaan kusetusta ja tää tyttö päätti kadota somesta ja poistaa blogit ja kaikki. ei nyt ole samaa aihetta (täysin) enkä tarkoita että sä olisit paha vaan että näitä postauksia samoista aiheista tulee todella usein, ja kaiken lisäksi poistelet niitä mistä saa sen kuvan että muuttaisit tarinaa. en tarkota että sä näin tekisit vaan että tulee semmonen olo. olis hienoo jos näitten tilalta tekisit postauksia jostain globaalista asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko kyllä sanoa, että en ole koskaan aikaisemmin käsitellyt tai puhunut tästä asiasta somessa tai ylipäätään blogissani. Mulla ei ole myöskään minkäänlaista tarvetta hakea huomiota, vaan kertoa myös henkilökohtaisimmista asioista mitä mun elämässä on tapahtunut. En ymmärrä minkä takia jotkut ihmiset alkavat heti hirveän negatiivisen oloisiksi jos joku haluaa kertoa blogissaan hieman syvällisimmistä asioista.

   Mun blogi keskittyy lähes kaikkeen ja pakko sanoa, että silloin kun teen ihan perus postauksia aletaan valittamaan, että kun blogissa ei ole enää mitään mielenkiintoista luettavaa. Ei kertakaikkiaan riitä yhtään mikään teille ainaisille valittajille :'D Ps. Jos kerran olet pitkäaikainen lukija, niin silloin sun olisi pitänyt huomata, että olen lähinnä keskittynyt tänä vuonna asukuviin, arkeen, kosmetiikkaan ja hiustenhoitoon liittyviin asioihin :) Olen jättänyt melkeimpä kokonaan syvällisemmät postaukset pois, mutta kai ymmärrät, että minä blogin ylläpitäjänä päätän mitä haluan blogissani käsitellä ja jos postaukset eivät miellytä niin kannattaa harkita toiseen blogiin vaihtamista ettei mieli pahoitu! Eikös vaan :)

   Poista
  2. Anonyymi10/26/2016

   siis ei ollut tarkoitus loukata vaan antaa suorempaa palautetta, siinä mielessä vähän naurettavaa vedota blogin vaihtoon. en oo nyt varma ymmärsitkö sanan globaali, tai sisäistitkö kommenttia mutta sulta ois hienoa kuulla mielipidettä/kannanottoa vähän vaikuttavimpiin asioihin. ja kyllä, olen huomannut että blogin sisältö on vain asukuvia ja ehkä vähän tylsiä postauksia ja siksi nämä tän tyyliset muistaa paremmin. mielipide yms postauksia saa ja pitää olla, kunhan vaihtais levyä välillä. avaudut aina siitä miten huonoja kavereita sulla on ollu, mitä jos vika onkin sussa? muistelen että joskus teininäkin sulla oli narsistin kanssa ongelmia niin onko tää sama vai eri? avaat näitä aina pikkusen liian vähän että osais erottaa puhutko nyt uudestaan samasta asiasta vai et:)

   Poista
  3. Rupeatko tosissasi syytteleen mua siitä, että olen elämässäni joutunut kokemaan ikäviä ihmissuhteita? Näitä asioita on muutenkin vaikea käsitellä omassa blogissa julkisesti, mutta haluan tällä tavalla tsempata muita ihmisiä lähtemään tämän tyyppisistä tilanteista pois. Kyse ei ole samasta henkilöstä ja jos luit tekstin oikeen tarkasti niin tätä asiaa ei ole vielä koskaan käsitelty täällä :) Kannattaa myös jatkossa ihan avoimesti ehdottaa blogipostauksia eikä avata vaan silloin suutansa kun on jotain negatiivista sanottavaa. Tykkään jos asiat osataan esittää hieman ystävällisempään sävyyn!

   Poista
  4. Anonyymi10/27/2016

   "Mitä jos vika onkin sussa?" Tuletko oikeasti sanomaan toiselle ihmiselle noin sellaiseen kirjoitukseen missä käsitellään olemista narsistin uhrina useita kuukausia? Ihan käsittämätöntä paskaa miten ihmiset edes kehtaa tulla laukomaan noin suoraan aikamoista paskaa ihmiselle, joka yrittää auttaa muita.. Tsemppiä Jenna näiden anojen kestämiseen :D

   Poista
 12. Kuulostaa kyllä ihan tosi kamalalle.. Onneks oot päättänyt antaa tuonkin anteeksi ja jatkaa positiivista elämää <3 Oot ihailtavan vahva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta oli vaan jättää asia taaksepäin ja jatkaa eteenpäin, vaikka alkuun tuntui ettei selviäisi.. Kumminkin nykyään kaikki sujuu todella hyvin mikä on tärkeintä<3 Kiitos Emilia :)

   Poista
 13. Järkyttävää, onko tuollaisia ihmisiä oikeasti? Onneksi olet päässyt yli tapahtuneesta, ja jatkanut eteenpäin. Tuollaisilla ihmisillä on omassa elämässä tosissaan jotain vikaa. Tosi hyvä postaus, tästä voi olla jollekin apua! :-) Ihanat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti on ja näitä tapauksia löytyy erittäin paljon :( Kiitos paljon Ninni<3

   Poista
 14. Voi Jenna, upea teksti <3 Oon niin samaa mieltä siun kanssa tuosta, että ennakkoluulot pitäis jättää sivummalle, niitä aina muodostuu mutta niille ei pitäis antaa sen kummempaa valtaa. Kaikki ei oo aina sitä, miltä näyttää tai vaikuttaa! :) Ihanaa, että oot alkanut keräämään enemmän rohkeutta ja tekemään uusia kontakteja, oot vahva <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Janna!<3 Mun mielestä ennakkoluulojen jättäminen on parasta mitä kukaan voi tehdä nykypäivänä :) Vierelleen saattaa löytää elinikäisiä ystäviä mikä on mahtava juttu<3

   Poista
 15. Anonyymi10/26/2016

  Kamalaa kohtelua olet kokenut, eikä kenenkään pitäisi kokea tuota! Oot osannut kääntää huonot kokemukset voimavaroiksi, onnittelut siitä. Narsistiksi toista kutsuminen on kuitenkin aika vakavaa, ellei sinulla oikeasti ole valtuuksia tehdä toiselle "diagnoosia". Voihan sillä olla ongelmia muutoinkin tai vaikkapa narsistisia piirteitä, joita meillä kaikilla varmasti jossain määrin on. Tällä ihmisellä oli huonot tavat ja hän käyttäytyi kyseenalaisesti, kuitenkin saa olla varovainen ennen kuin leimaa ketään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinänsä narsistinen ihminen on helppo tunnistaa jos omassa lähipiirissä on ollut paljon narsistisia ihmisiä vuodesta toiseen. Voin ihan suoraa sanoa, että kyseessä oli narsisti ja kaikki se mitä hän aiheutti mulle niin koin saman tuskallisen olon monen muun narsistin takia. Olen kumminkin nykypäivänä osannut olla varovainen ja mun elämässä on ainoostaan aitoja ja oikeita ystäviä mikä on tärkeintä :)

   Poista
  2. Anonyymi10/27/2016

   Pointtini taisi mennä sinulta ohi, Jenna! Mutta eipä se mitään :)

   Poista
  3. Ei tainnut mennä ohi vaan selvensin sulle, että kyllä mä tunnistan narsistisen ihmisen. Mun elämässä niitä on ollut erittäin paljon ja tiedän, että on diagnosoitu persoonallisuushäiriö. Ei kaikki häiriökäyttäytyvät ihmiset ole narsisteja, tiedän kyllä :)

   Poista
 16. Ihan kamalaa ja surullista, että oot joutunut kokemaan tuollaista. Mun mielestä on silti upeeta, että uskallat avautua näistä vaikeista jutuista ja näyttää esimerkkiä muille! Oot vahva ja aito nainen, älä välitä dissaajien kommenteista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sun mielestä näistä asioista avautuminen on tärkeetä, nimittäin oon samaa mieltä!<3 Kiitos paljon Katri :)

   Poista
 17. Anonyymi10/27/2016

  Joskus oon miettinyt et miten sä oot kestäny kaiken :/ Sulla on ollu kyllä niin huono tuuri kavereiden suhteen mut toivottavasti oot ok nykyään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon vaan päättänyt, että kyllä tästä selvitään!<3

   Poista