BY. JENNA JULIET

HAAVEISSA ULKOMAILLE MUUTTO

Ainahan sitä saa haaveilla eikö vain? Toinen asia on kumminkin se, että aikooko sitä vain jatkaa haaveiluaan vai tehdä asioille jotain. Olemme yhdessä poikaystäväni kanssa jutelleet ulkomaille muutosta, mutta emme ole vielä lähivuosina muuttamassa Suomesta pois, sillä edessäpäin häämöttää vielä monia isoja asioita, jotka täytyy saada valmiiksi muutaman vuoden kuluessa.

Uskokaa tai älkää, mutta 20-vuotiaan mielikin saattaa muuttua hetkellä millä hyvänsä. Haaveilin lapsena lentoemännän ja matkaoppaan ammatista, mutta kun vuodet kuluivat niin samalla myös lapsuuden haaveet alkoivat pikkuhiljaa hiipua pois mielestä. Lähikuukausina lapsuuden haaveet ovat kumminkin palautuneet mieleen ja olen selaillut jatkuvasti tulevia matkailualan perustutkintoja.

En olisi vielä vuosi sitten uskonut, että oma mieli muuttuisi näin yhtäkkisesti ja näkisin itseni selailemassa tulevia matkailualan perustutkintoja, mutta näin siinä kumminkin sitten kävi.

ASUKOKONAISUUS SYKSYLLE

FARKKUTAKKI

Suurena haaveenani on ollut muuttaa Mauritiukselle tai Kyprokselle, sillä molempien paikkojen ympäristö miellyttää omaa silmää ja mm. Kyproksella on aivan mahtavia ihmisiä, hyvää asiakaspalvelua ja upeita nähtävyyksiä. Kypros on myöskin mulle ennestään tuttu paikka, sillä olen lapsuudessani lomaillut siellä pariin otteeseen. Mauritiuksesta olen myös kuullut hyvää ja mikä parasta, siellä on melkeimpä aina lämpöistä.

Syy miksi olen erityisesti kiinnostunut ulkomaille muutosta on se, että haluaisin tulevaisuudessa päästä ulkomaille työtehtäviin ja myöskin muuttaa loppuen lopuksi asumaan auringon lämpöön. Mikään ei voita aurinkoista säätä, positiivista ympäristöä ja upeita hiekkarantoja.

Olen tehnyt joitakin uusia päätöksiä omassa elämässäni ja yhden haaveen toteuttaminen on jo tällä hetkellä käynnissä, mutta en suinkaan paljasta mistä on kyse, sillä tulette varmasti kuulemaan siitä blogissa myöhemmin. Sitä ennen pidän teitä kumminkin hieman jännityksessä!

AURINKOLASIT

YLIPOLVENSAAPPAAT

Onko siellä muita, jotka haaveilee ulkomaille muutosta? Mikä olisi teidän unelmien kohde, mihin muuttaisitte asumaan loppuiäksi? :) Mahtavaa viikonloppua ja palataan taas!

43 kommenttia on "HAAVEISSA ULKOMAILLE MUUTTO"
 1. Anonyymi10/07/2016

  Matkaoppaan tai lentoemännän työhön ei tarvitse matkailualan tutkintoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluan lähinnä tehdä työtä kansainvälisesti, joten matkailualan perustutkinto on ensisijaisena haaveena :) Kaikki matkatoimisto-, liikenne-, majoitus- ja ravitsemispalvelut kiinnostaa myös mua :)

   Poista
 2. Ei varmaan tarvii edes ihmetellä, et mä tuun kommentoimaan täthän postaukseen :D Mä todellakin oon yks niistä joka haaveilee ulkomaille muutosta, ihan pysyvämmin!♥ Viime kesän Espanjassa asuminen vahvisti mun fiiliksiä ja tiiän että pian on tapahtumassa jotain! ;) Ihanaa kuulla, en malta odottaa sun tulevia yllätyksiä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana Emilia :D♥ Mä odotan kyllä innolla tulevaa ja sitä, että pääsisi työskentelemään ulkomaille + tietty asumaan :) Se ois kyllä niin huippua!

   Poista
 3. Mä haaveilen! Haluaisin myöskin opiskelemaan mahdollisesti tukholmaan... Kuitenkin Suomen järjestelmä on todella hyvä, vaikka moniin yliopistoihin on ihan kauheen vaikee päästä. Ehkä sitten se työskentely ulkomailla voisi olla mahdollista. Todennäköisesti haluaisin olla euroopan rajojen sisällä. Kansainvälisyys on muutenkin tärkeää, joten ehkä opintojen kautta voisin lähteä vuodeksi vaihtoon. :-)

  http://maijaviola.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täysin samaa mieltä, että kansainvälisyys on tosi tärkeetä :) Pääsee ensinnäkin tutustuun erilaisiin maihin ja kulttuureihin yms!

   Poista
 4. Mäkin olen aikoinaan halunnut lentoemoksi ja haaveillut hiekkarannoilla asmisesta! :) Sittemmin olen alkanut rakastamaan Suomen 4 vuoden aikaa. Vaikka aurinko ja helteet on ihania niin rakastan silti talvea ja lunta. Joten enää en voisi kuvitellakkaan asuvani paikassa missä on aina kesä. Joten totta turiset, niin se mieli vaan muuttuu :D

  http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä vähän huippua! :D Lentoemäntänä olis niin mahtavaa :) Ps. Niinhän se mieli vaan muuttuu :D

   Poista
 5. Itse olen valmistunut matkailupalvelutuottajaksi enkä ole päässyt tekemään päivääkään alan töitä. En siis voi suositella toisen asteen koulutusta kenellekään eli mieluummin ammattikorkeeseen opiskelemaan matkailua, jolloin on myös mahdollisuus suuntautua mieluisimpiin opintoihin.

  Ulkomailla asuminen tulevaisuudessa on kuitenkin äärimmäisen todennäköistä, sillä poikaystävän opinnot ja todennäköisesti työ johtavat muille maille. Vielä pitää keksiä mitä sitä itse ulkomailla duunailee eli pitäisikö tässä päivitellä matkailualan opintoja :D

  Toivottavasti sullakin unelmat kantaa ja jaksat niitä tavoitella ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei ikävä kuulla tosta, että et oo päässyt tekemään päivääkään kyseisen alan töitä :( Tosi jotenkin harmillista!

   Meilläkin on haaveena päästä ulkomaille asumaan ja töihin, mutta sinne on kyllä vielä hieman matkaa, mutta kaikki aikanaan :) Kiitos Carita♥

   Poista
 6. Täällä kans haaveillaan ulkomaille muutosta, muttei ehkä pysyvästi! Vähäksi aikaa, muutamaksi vuodeksi. :-) Aina saa ja kannattaa haaveilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun kiva kuulla!♥ Näinhän se menee, että aina saa ja kannattaa haaveilla :)

   Poista
 7. ihana postaus, mäkin haaveilen noista samoista asioista, mutta en oo uskaltanut tosissani mitään tuollaista miettiä :D jossain vaiheessa ois siistiä olla ulkomailla pidempään, ja se ehkä olisikin sellainen mahdollinen ensiaskel :) mutta haaveilla saa aina ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos♥ Mä oon kerrankin tosissani miettinyt ja harkinnut ulkomaille muuttoa tulevaisuudessa :) Se olis kyllä jotain niin upeeta!

   Poista
 8. Anonyymi10/07/2016

  Finnair hakee käsittääkseni juuri nyt lentoemäntiä, kannattaa katsoa :)

  VastaaPoista
 9. Täältä löytyy yksi, jonka haaveena olisi muuttaa aikuisena ulkomaille! ♥ Ihan vielä en ulkomaille pystyisi muuttamaan, mutta olisi kiva aluksi testata asua ulkomailla vuoden tai pari ja sen jälkeen miettiä miten jatkaa. Voi kun olisin jo yli 18-vuotias!

  ♥: http://tildahytonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kuulla!♥ Itselläkin haaveissa muuttaa viimeistään 25-30 vuotiaana ulkomaille asumaan :)

   Poista
 10. Ihana postaus ♥ Ajatukset voivat todellakin pienessäkin ajassa muuttua melkoisesti! Itsellä on kanssa syksyn aikana tuntunut muuttuvan useat mietteet :) Ulkomaille muutto olisi omallakin toivelistalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Se on kyllä niin totta, että ajatukset voi muuttua hetkellä millä hyvänsä :)

   Poista
 11. Muutto ulkomaille on kyllä kadehdittava ja rohkea suoritus, tällä hetkellä itse pohdin uskallanko vaihtaa edes kaupunkia Suomen sisällä..:D ehkäpä tästä saan taas hieman rohkeutta eteenpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sait rohkeutta edes hieman tästä postauksesta! :)

   Poista
 12. Ihanan rehellinen postaus. :) Ulkomaille muutto ois niin siistiä! Saksa tai Sveitsi kiinnostaisi puhtaasti duunin kannalta ja eläkepäivät ois mageeta viettää vaikkapa Etelä-Afrikassa tai Balilla! Eurojackpot-voittoa odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja ihana kuulla :) Ulkomaille muutto ois kyllä jotain niin upeeta ja mahtavaa♥

   Poista
 13. Anonyymi10/08/2016

  Mulle ensimmäinen askel oli kun muutin Ruotsiin opiskelemaan yliopistoon. Oon täällä nyt ainakin kolme vuotta.. :) Saa nähdä minne elämä kuljettaa tän jälkeen.

  VastaaPoista
 14. Täällä ollaan kans avomiehen kanssa suunniteltu muuttoa esimerkiksi Kanadaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit Kanadaan muutto ois kyllä siistiä! :) Se on upee paikka♥

   Poista
 15. Ihana postaus! Munki yks suurimmista haaveista on muuttaa jenkkeihi elää amerikan unelmaa ♥ Mulla on myös sama että haluaisin töihin sellasille aloille joita Suomessa ei juurikaan oo ja muutenkin jenkit jäi niin syvälle mun sydämmeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos♥ Jenkeissä ois kyllä myös niin mahtia asua :) Ihanan erilainen ja makee paikka!

   Poista
 16. Itse olen asunut elämässäni jo neljässä maassa: suomi, saksa, belgia ja italia. Tammikuussa muutan ainakin melkein lopullisesti kanadaan :) mutta vaikka suomessa olen syntynyt ni miellän itseni enemmän italialaiseksi ja saksalaiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että! :D Toi olis niin mun unelma♥ Toivottavasti vielä joskus itsekkin pääsee asustelemaan ulkomaille :)

   Poista
 17. Itsekkin haluaisin joskus muuttaa takaisin ulkomaille! Ihanaa kun toteutat haaveitasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kun pääsis jonnekkin lämpöiseen asuun niin ois huippua♥ Ihana Pate! Xx

   Poista
 18. olipa kiva postaus:) Itse en niinkään haaveille, että muuttaisin kokonaan ulkomaille, mutta toki olisi kiva kokeilla asua muuallakin kuin suomessa! Ja itseasiassa pääsenkin kokeilemaan sillä näill änäkymin lähden keväällä 3kk floridaan tekemään työharjoittelua, se on juuri sopiva aika itselleni, pidemmäksi aikaa en ehkä suomesta haluaisi muuttaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja ihana kuulla :) Vau Floridaan?! Aika upee juttu ja hei tsemppiä♥

   Poista
 19. Olipa erilainen ja mielenkiintoinen postaus <3 Mun juuri suurimpiin unelmiin kuuluu ulkomailla asuminen! Haluaisin asua kovasti jossainpäin englantia, melkein kaikki käy! :D Oon käynyt siellä pari kertaa ja se tuntuu vaan niin ihanalta paikalta :)

  Mä en voisi asua missään liian lämpimässä, koska kestän jatkuvaa kuumuutta tosi huonosti :/ Mutta ehkä hetken aikaan voisin ja kyllä kun täällä Suomessa on pimeetä ja kylmää niin kaipaa johonkin lämpimään <3 Toivottavasti teidän suunnitelmat toteutuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos♥ Englanti on kyllä myös tosi upee paikka ja siellä kyllä asuis enemmän kun mielellään :)

   Mulla on kyllä hieman sama juttu, että en liian lämpimässä pysty asumaan, mutta kun lämpötila on sen 20-25 luokkaa niin hyvin pärjään :) Toivon parasta, että pääsen/pääsemme joskus toteuttamaan unelmamme♥

   Poista
 20. Itse asun tällä hetkellä Hollannissa ja voin todellakin suositella ulkomaille muuttoa edes väliaikaisesti! Me ei olla toisen puoliskon kanssa jäämässä asumaan kuitenkaan tänne ja tällä hetkellä haaveena oliskin muuttaa jonnekin päin Espanjaa tai vaihtoehtoisesti Dubaihin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau!♥ Dubai on kyllä niin upee paikka ja Espanjassa on taas ihanan lämpöistä :)

   Poista
 21. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää ainutlaatuinen suomalainen 2. ja 3. asteen koulutus, ja pyrkiä vaihtoon esimerkiksi koulusta, ja sitten jäädä vaikka ulkomaille. :)

  Kannattaa muistaa, että esimerkiksi Kyproskin on kovin erilainen maa turistille kuin siellä asuvalle ulkomaalaiselle. Matkustelun kautta voi tietenkin löytää juuri sen maan, jonne itse haluaisi muuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Samaa mieltä :)

   Poista
 22. Mun piti kommentoida tähän jo aikaisemmin, mutta en sitten ehtinytkään tätä ennen. No, nyt saa ainakin sitten tämän puutteen korjattua! :-D

  Mutta siis - jos ulkomaille muuttaminen innostaa, niin ehdottomasti sitä kohti vaan! Toisiin EU-maihin pääsee suhteellisen helposti, vastaavasti esim. Japani, Australia ja USA on huomattavasti vaikeampia. Näistä nyt tosin mulla ei ole kokemusta millään muotoa kuin USA:sta... Joka sinänsä on aika mahdoton valtio päästä asumaan, ellei satu olemaan naimisissa kansalaisen kanssa / ellei saa suoraan työkomennusta Yhdysvaltoihin. Ei sen puoleen - oon ihan tyytyväinen siitä, että ollaan Suomessa - USA:n verotuskäytäntö on jotain aivan kamalaa...

  Pointti siis lähinnä on se, että viisumin / tarvittavan oleskeluluvan saaminen voi olla melkoinen pain in the butt, joten siihen kannattaa varautua. Samoin verotuskäytäntöihin kannattaa tutustua, sillä esim. juurikin USA tuplaverottaa - state + federal tax sekä vielä asuin/kotimaan verot päälle. Voi tulla aika ikävänä yllärinä, ja jos jättää IRS:n huomiotta, ei oo audit mikään kiva juttu ja sitä kautta taas joutuu melkoisiin ongelmiin. No mutta - näiden lisäksi toki kohdemaan- ja kaupungin tunteminen on ihan ykkösjuttu. Kulttuurishokkiin tuskin mikään valmistaa, mutta ainakin teorian tasolla siihenkin kannattanee tutustua - ihan jo siksikin, ettei tule isoja ylläreitä.

  Huh, kuulostipahan varmaan kauhealta paasaukselta - toivottavasti tuosta oli edes jonkunlaista hyötyä / mahdollisesti uusia näkökohtia! :-D

  Tsemppiä unelmia kohti kurkotteluun - asenne on ihan timantti! <3 :)

  VastaaPoista