BY. JENNA JULIET

VAIKUTTAAKO KOMMENTIT BLOGIN YLLÄPITÄMISEEN?

Vaikuttaako kommentit blogin ylläpitämiseen? Voisin sanoa vastaukseksi, että kyllä vaikuttaa. Olen pitkään pohtinut tästä aiheesta kirjoitusta blogiin ja päätin laittaa sen vihdoin tulille, sillä tämä on monelle bloggaajalle varmasti ajankohtainen juttu.

Kirjoitin lähiaikoina blogin ylläpitämiseen liittyvästä stressistä ja paineesta, jotka veivät kiinnostustani blogiani kohtaan pois hetkeksi aikaa. Suurin syy mikä aiheutti stressiä oli se, että tein väärien henkilöiden kanssa yhteistyötä ja asetin liian paljon tavoitteita lyhyessä ajassa toteutettavaksi. Myös oli yksi syy, jonka taisin jättää mainitsematta nimittäin kommentit. Ne vaikuttavat bloggaamiseen aika isolla tapaa, sillä kukapa ei haluaisi omaan blogiinsa kommentteja? Siinäpä se.

Nyt herääkin kysymys. Onko ihmiset liian laiskoja kommentoimaan syystä, että olemme nykypäivänä enemmänkin selailukansaa vai se, että ei vain ole kiinnostusta kirjoittaa kommenttia vaikka kovin ehkä haluaisikin? Pelätäänkö kirjoittaa anonyymisti vai johtuuko se siitä, että ei yksinkertaisesti jakseta? Nyt varmasti moni ruudun takana joka lukee tätä tekstiä saattaa hetken ajatella mielessään, että: ''Pitäisikö mun kommentoida jatkossa vai onko tämä vain jonkinnäköinen vinkki tai painostus siihen, että blogin ylläpitäjä haluaa kommentteja postauksiinsa.'' Aluksi on tietysti sanottava ihan suoraan, että kommentit vaikuttavat aika suurella tapaa blogin ylläpitämiseen.

Kaikki kommentit ovat aina tervetulleita eikä kukaan bloggaaja varmastikkaan painostaisi lukijoitaan kommentoimaan, mutta ne ovat kumminkin suuri vaikutus siihen miten blogi tavallaan pysyy elossa. Joskus on ihanaa saada palautetta, mukavaa kommenttia ja kritiikkiä postauksiin. Silloin myös oma mielenkiinto säilyy blogin ylläpitämiseen liittyen ja sitä jaksaa yhä enemmän kehittyä ja parantaa vinkkien myötä.

NELLY.COM OOTD

Tähän väliin haluan hieman kertoa omasta tavastani kommentoida muiden blogeihin, nimittäin moni varmasti teistä haluaa kuulla miten itse toimin sosialisessa mediassa ja kuinka useasti kommentoin ja reagoin mm. suosikki blogieni postauksiin.

Mulla on ollut aina tapana kommentoida positiivisesti ja fiksusti kaikkiin postauksiin, mutta joskus kun on se laiska mode päällä, niin saatan vain selailla postaukset läpi. Teen itsekkin siis usein sen niin sanotun virheen enkä jätä kommenttia vaikka voisin. Oon kumminkin ruvennut taas panostamaan siihen, että kommentoin ja reagoin somessa muiden tekemiin postauksiin, sillä sen avulla myös moni muu huomaa, että on somessa aktiivinen ja tällä avuin saa myös itselleen kävijöitä ja palautetta blogiin. Molemmat siis hyötyvät hyvällä tapaa.

Välillä on kieltämättä sellanen fiilis, että kirjoitteleeko täällä vain itse itselleen vai onko postauksissa jotain vikana, mutta selailukansan tuntien monelta kommentointi usein vain jää pois. En suinkaan ole millään tapaa loukkaantunut tai surullinen, mutta olisi kiva jos teistä aktiivisista lukijoista kuulisi ehkä hieman enemmän jatkossa kommenttiboksissa, sillä tiedän että teitä sieltä löytyy kumminkin jonkun verran tilastoista päätellen! Mikäli tunnistat itsesi tästä tekstistä, niin jätä vaikkapa pieni merkki itsestäsi kommenttiboksiin, että olet vielä täällä hiljaisuudestasi huolimatta. :)

1FARKKUTAKKI
67 kommenttia on "VAIKUTTAAKO KOMMENTIT BLOGIN YLLÄPITÄMISEEN?"
 1. Todella hyvä postaus asiasta! Oon itsekkin miettinyt, että mikä nykyajan bloggailussa on vikana, kun moniin suosittuihinkaan blogeihin ei nykyään kommentoida samalla tavalla, kuin ennen. Ollaanko me kaikki oikeasti vain nykyään selailija ihmisiä?

  PS. Todella onnistuneet kuvat susta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettinyt täysin samaa! Kiitos paljon :)♥

   Poista
 2. MUlla on vaan monesti niin, ettei ole mitään asiaa postauksesta :D Tai asusta. Niin silloin vaan selaan postauksen jättämättä kommenttia :) Pyrin kyl kans kommaamaan mahd. monelle, just siksi kun miellän sen itsekin palkinnoksi blogitekstin teosta, vaivannäöstä mitä postauksen eteen on jouduttu tekemään.

  Mullakin on viimeaikoina katselukerrat tuplaantunu mut kommentointi vähentynyt puolella, ja se tuntuu vähän kurjalta, vaikka periaatteessa katselukerrathan sen määrää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin välillä tuppaan olemaan se laiska mode päällä, että selaan vaan kaikki uudet postaukset läpi jättämättä kommenttia, mutta nyt olen parantanut huimasti kommentoinnin kanssa, sillä bloggaajat aina tekevät parhaansa postauksien kanssa :)

   Poista
 3. Anonyymi8/18/2016

  Varmasti olisi enemmänkin tungosta kommenttiboksissa jos teksteissä ja postauksissa olisi jotain mihin lukija voisi ns tarttua ja jos tekstin tuottminen olisi selkeämpää:)tässäkin on toistoa ja monimutkaisia lauserakenteita:/ joka postauksessa lukijat kritisoi tuota asiaa. Kauanko olet toiminut bloggaajana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni mulla on ollut täysin selkeitä postauksia mihin lukija on voinut tarttua. Ainut asia mihin moni kiinnittää huomionsa on pienet virheet tekstissä vaikka kyseessä olisi esimerkiksi kiva asukokonaisuus, johon voisi kommentoida jotakin rakentavaa tai positiviista :) Yritin hakea tällä kirjoituksella sitä takaa, että olisi mukavaa kuulla välillä jotain muutakin kun kaikesta valittamista, koska tästä blogista löytyy niin paljon positiivisia postauksia :)

   Poista
 4. Anonyymi8/18/2016

  Luen mielenkiinnolla useita blogeja eikä aina ole välttämättä hyvää sanottavaa. Tarkoitan, että en halua bloggaajalle pahaa mieltä jos joskus sattuukin tilanne, että en jostain hänen asustaan tai postauksesta pidä.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi8/18/2016

  Kuinka paljon lukijoita yhdessä sinun postauksessa yleensä on? Olen huomannut saman että suosituissakaan blogeissa ei aina ole paljon kommentteja. Minä valitettavasti kuulun niihin jotka lukevat lähes kaikki myös sinunkin postaukset, luen kommentit, seuraan somea jne. Mutta en kommentoi. Tykkään vain lukea postaukset:)
  Arvonoihin kyllä osallistun ja silloin kommentoin. Olen huomannutkin että kun bloggaaja arpoo jotain, niin kommentteja tulee kymmeniä! Kannattaisi ehkä miettiä jotain arvontaa lukijoille niin ehkä monet heräilisivät :)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaihtelee ja riippuuu täysin postauksesta :) Monella on varmasti tapana vaan selata postaukset sun muut somet vaan läpi ja ymmärrän sen kyllä täysin, sillä kaikkia ei vaan kommentoiminen nappaa! Arvontoja ei ole nyt juurikaan ollut, mutta itseasiassa sekin on ollut mielessä tässä jonkun aikaa. Toivoisin vaan, että moni aktiivinen vaan vinkkaisi, että on täällä edelleen seurailemassa :)

   Poista
 6. Oon kans hyvin useesti jättänyt muutamina päivinä postailematta, koska tuntuu että puhelisin itsekseni blogissani. kommentit on kyllä aina piristäviä ja motivoi kirjottamaan useammin! itsekkin kyllä myönnän olevani joskus laiska kommentoimaan, mutta pyrin kommentoimaan aina postauksia jos vain kerkeän kunnolla paneutua kommentin kirjoittamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! :) Täysin sama juttu mulla myöskin! :D

   Poista
 7. Mä tykkän kans olla aktiivinen kommentoinnissa lemppariblogeihin tai vaikka instagramissa kuviin :) Sellanen vuorovaikutus on kyllä tärkeetä ja tuo lisämotivaatiota!♥

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, kirjoitat taas niin asiasta! Hienoa, arvostan. Itse olen miettinyt samoja asioita. Kiitos kun toit nämä asiat julki. :)

  VastaaPoista
 9. Tämä on kyllä tärkeä postausaihe! Kyllähän se vain niin on että jotenkin mieltää kommentit katselukertojakin arvokkaammiksi ja jokaisesta sellaisesta on kiitollinen. Kommentit kertoo, että joku on oikeasti ollut paikalla ja osoittanut jonkinverran kiinnostustakin! :D

  Vaikka toisaalta ymmärrän myös sen, ettei kaikki kommentoi! Itse en jaksa ikinä puhelimella kommentoida tai vastata kommentteihin, vaikka kuitenkin luen sen välityksellä hyvin paljon sisältöä. Tietokoneella ollessani kommentoin kyllä lähes aina jotain moniin seuraamini blogeihin! Hieman siis laiskuuskysymyskin!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi8/18/2016

  Ei ehkä kuulu aiheeseen mutta ootko koskaan harkinnu mennä operoimaan rintojasi? Tekis nimittäin hyvää 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunlaisten ihmisten takia tälläkin hetkellä monet nuoret taistelevat ulkonäköön liittyvistä ongelmista. Oletko koskaan harkinnut meneväsi hakemaan apua itsellesi? Nimittäin kuulostat todella ahdistuneelta.

   Poista
  2. Anonyymi8/20/2016

   jenna............ oli sitten aivan helvetin alhanen vastaus. vaikka kommentti olis kuinka tarkotettu loukkaan sua niin sen voi sivuuttaa ja jättää julkaisematta. aikuistu.

   Poista
  3. Eli mulle saa puhua ilkeesti ja aiheuttaa pahaa mieltä, mutta mulla ei oo oikeutta sun mukaan puolustautua? Aikuistu kuule ihan itse ja lopeta tollanen sonnan kirjottelu tänne. Kiusaajille ei anneta periks. Ei edes netissä.

   Poista
  4. Eli mulle saa puhua ilkeesti ja aiheuttaa pahaa mieltä, mutta mulla ei oo oikeutta sun mukaan puolustautua? Aikuistu kuule ihan itse ja lopeta tollanen sonnan kirjottelu tänne. Kiusaajille ei anneta periks. Ei edes netissä.

   Poista
 11. niin asiaa tää postaus! oon itsekin miettinyt samoja asioita tosi paljon. kaipa se on osittain vain laiskuutta, selailu on helpompaa eikä aina löydy mitään ihmeellistä sanottavaa. :/ kuitenkin vuorovaikutus puolin ja toisin on tosi tärkeää, ja varmasti kommentit merkitsee paljon jokaiselle bloggaajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että selailu on aina vaan helpompaa! Vuorovaikutus on kyllä todella tärkeää puolin ja toisin :) Mulle itselleni kaikki kommentit ovat aina todella tärkeitä<3

   Poista
 12. Pakko sanoo et toi eka kuva on kyllä upee :) !

  VastaaPoista
 13. Samaa mieltä, kommentit on kyllä tärkeitä! Bloggaajana tiedän, että välillä tulee paljon ikäviä kommenteja milloin pysähtyy miettimään, että onko tää sittenkää sitä mitä haluan tehdä? Joten kaikki positiiviset ja tsemppaus kommentit piristää aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Itsestäkin on joskus tuntunut ikävien kommenttien myötä siltä, että haluaako tätä jatkaa ja onko tää kaikki kiusanteko mitä aiheutetaan, niin bloggaamisen arvosta ja voin sanoa, että kyllä se on. Jos jostain rakkaasta asiasta haluaa pitää kiinni, niin silloin mitkään kiukuttelijat eivät onneksi vaikuta kehittymiseen ja blogin ylläpitämiseen! :)

   Poista
 14. Kyllä samaa mieltä ! Ihanat kuvat btw tässä postauksessa, paitas on aivan upea ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Oi kiitos paljon<3

   Poista
 15. Anonyymi8/18/2016

  Fakta on se, että blogeja tulee massoittain lisää ja on vaikea erottua massasta. Ihmisiä ei kiinnosta samat asiat, jotka pyörivät joka muoti, kauneus tai lifestyleblogissa. Me tarvitaan enemmän aiheita, jotka herättää mielenkiinnon. Valitettavasti kaikilla on nykyään aivan liian kiire pysähtyäkseen. Harvat ehtivät jäädä kommentoimaan rakentamaasi asukokonaisuutta kehumisen ilosta. Se on harmillista tietysti sinulle, sinä bloggaat ja teet kaiken harrastuksen ilosta ja lukijoidesi vuoksi. Mietit asut, kuvautat, editoit ja kirjoitat postausta ehkä jopa useamman tunnin ja kommenttiboksi näyttää tyhjää. Mitä bloggaaminen merkitsee ja etenkin antaa sulle ihmisenä? Elätkö vielä sielä pinnallisuuden kuplassa? Herää, elä elämääsi, nauti. Sen myötä blogikin alkaa kukoistamaan. Tai sitten joku kaunis päivä huomaat, että et tarvitse sitä enää vaan sulla on vaan parempi olla ilman sitä stressiä sen päivittelystä ja asukokonaisuuksien suunnittelusta asukuviin.

  Ihanaa syksyä!

  -P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee. Oon joskus aikasemminkin blogissani maininnut asiasta, että kokoajan tulee uusia blogeja ja bloggaajia, joten mielenkiinto omaa blogia kohtaan pitää säilyttää erottumalla joukosta ja tekemellä erilaisia postauksia.

   Eniten mua ehkä ärsyttää toi, että multa kysytään elänkö jossain kuplassa ja olenko pinnallinen tyyppi. Ei pidä paikkaansa. Elän tällä hetkellä täysillä elämääni enkä stressaa ylipäätään blogin ylläpitämisestä. Toteutan ajan ja rauhan kanssa postaukset, mutta kieltämättä kun niihin joihinkin ei ilmesty juurikaan kommenttia niin välillä tulee se fiilis, että hei onko täällä ketään. Kumminkin tämän postauksen kirjoitettua huomasin, että monella on kiire ja monet useimmiten vain selaa postaukset läpi :)

   Poista
 16. Anonyymi8/18/2016

  Eihän kommentoitia yksinkertaisesti vain tapahdu, jos blogikirjoituksessa ei ole mitään kiinnostavaa tai ajatuksia herättävää! Kuka jaksaa keskustella kommenttiosiossa sun päivällä syömästäsi salaatista tai uusista irtoripsistä? Yleensä en jaksa edes lukea muoti- tai lifestyle blogeista pitkiä jaarittelutekstejä, vaan nimenomaan kuvat kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidat puhua nyt jostain toisesta blogista jos siis viittasit mua tuolla salaatti irtoripsi kommentilla :D Mulla ei siis juurikaan ole tuon tapaisia postauksia ja toiseksi, asupostauksissani en juurikaan jaarittele :) Näinhän se kumminkin on, että jos ei postauksessa ole mitään kiinnostavaa niin eihän siihen silloin kommentoi.

   Poista
 17. Itsekin hyvin pienen lukijamäärän blogia pitäneenä arvostan joka ainutta kommenttia! Tottakai ymmärrän sen, että hetkessä ei voi kukaan kommentointia saada räjähdysmäisesti nousuun, minäkin vasta kesän aikana olen ottanut bloggaamisen tosissani vaikka se on ollut bloggerissa jo muutaman vuoden verran.

  Ennen kommentoin lähes kaikkiin blogeihin, mitä seurailin, ja tietyllä tapaa tutustuin pariin bloggaajaan kommenttiboksin kautta, mutta sitten se vain jäi :/ Nykyään olen siinäkin yrittänyt parantaa tapani :)

  Tulipa epäselvä romaani mutta long story shortly: kirjoitit täyttä asiaa ja oikein hyvän postauksen tärkeästä aiheesta!! Tänne sun blogiin löysin ihan hetki sitten, mutta vaikutat oikein suloiselta tyypiltä :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on täysin sama juttu, että arvostan joka ainutta kommenttia<3 Täällä myös ilmottautuu toinen, joka on nyt taas ruvennut parantamaan vuorovaikutuksen kanssa :)

   Voi kiitos paljon<3

   Poista
 18. Luulin eka että tää postaus koski ilkeitä anonyymejä, ja sitä että niiden kommentit loukkaa. Joka siis on totta, ja edelleen ihmettelen miten törkeitä kommentteja tänne blogiin tulee ja miten voit suodattaa ton kaiken, kamalaa miten ihmiset haluaa loukata niin pahasti.

  Mutta siis, tietty kommentit on tärkeitä. Ite ainakin kommentoin yleensä aina jotain mitä mieleen tulee, enkä edes mieti sen enempää onko se fiksua sanottavaa vai vaan jotain ns. turhaa. Mutta tosiaan moni varmaan nykyään selaa postauksia esim kännyköillä ja muilla, millä ei jaksa tai pysty näpytellä kommenttia niin nopeasti tai helposti. Ite monesti odotan, että pääsen koneelle ja sitten vasta kommentoin, sillä en tykkää yhtään kommentoida puhelimella (niinku nyt :D). Ehkä se on siis vaan laiskuutta ja sitä että ajattelee, että "no se saa muutenkin varmaan samantyylisiä kommentteja" esim. asukuviin. Jotkut varmaan ei jaksa toistaa sitä mitä edellinen on sanonut. Ja onhan sekin totta että enemmän keskustelua herättävät postaukset kerää enemmän kommentteja, jos ihmisillä herää jotain sanottavaa. Esimerkiksi jostain tärkeistä tai itteä koskettavasa aiheesta haluaa kirjoittaa oman mielipiteen, kun taas vaikka asukuvien "oi ihana asu <3" kommentit voi tuntua turhanpäiväiseltä joskus. Mut varmaan tähän löytyy monta syytä, ja yks suuri sellanen on nykyään se laiskuus :D Mut nättejä kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan sitä on oppinut ottamaan ne korvasta sisään ja toisesta ulos vuosien aikana, sillä olen ihan pienestä tytöstä asti saanut kuulla loukkaavia kommentteja liittyen ulkonäkööni. Oon kasvattanut kovan ulkokuoren ja ottanut sen asenteen, että ei mussa mitään vikaa ole vaan niiden ihmisten päässä, jotka puhuvat mun ulkonäöstä jatkuvalla syötöllä ilkeesti!

   Puhut myös ihan totta ja sekin, että monella meistä löytyy se laiska mode eli ei juurikaan jakseta jättää kommenttia kun usein ajatellaan, että: ''Noh se saa varmaan muutenkin tarpeeksi kommenttia.'' Joka tapauksessa oon itse yrittänyt ainakin nyt parantaa vuorovaikutuksen kanssa ja sen kyllä huomaa heti, että silloin moni myös eksyy tänne :) Kiitos kovasti<3

   Poista
 19. Yhdessä vaiheessa en kommentoinut melkein koskaan blogeihin vaikka luinkin postaukset aina läpi, mutta nykyään oon yrittänyt parhaani mukaan aktivoitua tässä :D Musta kommentointi itsessään on jo kivaa kun tietää, että niiden saaminen tuntuu hyvältä kirjoittajasta! Oon myös huomannut, että omaan blogiin tulee enemmän kommentteja kun ihmiset eksyvät sinne omien kommenttien perusteella jostakin muualta, ja taas edelleen itse löydän uusia blogeja omaan blogiin tulleista kommenteista :) Haha, monimutkainen selitys mutta tiivistetysi - on parasta vaihdella kommentteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ollut joskus sama juttu, mutta oon parantanut huimasti vuorovaikutuksen kanssa mikä on tosi hyvä juttu ja näinhän se on, että mitä enemmän kommentoi myös muille niin sitä enemmän saa myös itselle takaisin kommenttia ja se on ihana juttu! :)

   Poista
 20. Samaa mieltä, itse kiireiden takia en aina muista kommenttia jättää vaikka luen blogilistat läpi. Ps näytät huippukivalta tossa ekassa kuvassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja silloin kun on itsekkin kiireinen, niin useimmiten vain selaan blogilistat läpi. Kiitos paljon!<3

   Poista
 21. moikka :) mä aina kommentoin (muidenki blogeja) jos postaus on kiinnostava :) tai jos tykkäsin jostai vaatteesta/tuotteesta, joka blogissa esiteltiin. sen voin sanoa, että jätän aina vain POSITIIVISTA palautetta.. se on muuten vinkkinä kaikille muilleki... jos kirjoittaa jotai hyvää toiselle, niin maailmassa on vaan enemmän positiivista energiaa ja hyvää tunnelmaa ja jos kirjoittaa jotai ilkeetä niin maailmassa ja kirjoittajan elämässä on enemmän negatiivista energiaa.. tosi helppoa ja todella tärkeää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin!<3 Ihanasti kirjoitettu :)

   Poista
 22. Toi on kyllä totta ja ihan pointtinsa, joskus ptörii mielessä itselläkin tämä :) Oon ite aika läpiselailijatyyppi yleensä, mutta oon ottanut tavaksi, että jos kerran luen jonkin postauksen niin ei se oo iso vaiva jättää siitä jotain kommenttiakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep kuulostaa tutulle, mutta voi että kun siitä tulee myös aina niin hyvä fiilis kun saa jätettyä jollekkin kommentin ja se vielä vastaa siihen takas positiivisesti! :)

   Poista
 23. Mä tykkään jättää seuraamiini blogeihin yleensä kommentin mikäli aika sallii. Tietty on kiire päiviä, mutta siinä vaiheessa palaan myöhemmin kommentoimaan jos kyseessä on lempiblogini. Jos taas en ole ehtinyt lukea niin selaan blogien kaikki uudet poustit läpi ja kommentoin uusimpaan vain, tuossa voisi parantaa tapojaan!:D Vuorovaikutus on tärkeää, tämä postaus oli asiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näimpä juuri!<3 Asiaa :)

   Poista
 24. Mulle ainakin muiden kommentit antaa todella paljon lisä intoa bloggailla! Itse yritäkin parhaani mukaan kommentoida niin useisiin blogeihin kuin mahdollista.

  Sulla on muuten aivan ihana blogi, jään todellakin seurailemaan<3

  Terkuin Harriet
  https://harrietgripenberg.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin sama juttu mulla! :) Voi kiitos ja tervetuloa<3

   Poista
 25. Upeet kuvat ! :O <3 Joillekin kommentit on se "blogin ns. suola". Joskus on kommenttia enemmän joskus vähemmän. Blogeja alkaa olla jo niin paljon, että jos joikaista alkaisi kommentoimaan menisi päivä helposti koneella . Puhelimella tulee enemmän luettua blogeja, siksi ehkä se kommentointikin jää laittamatta useammin .. Riippuu toki sisällöstä mitä teksti antaa vai antaako mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nani!<3 Puhut kyllä ihan asiaa :)

   Poista
 26. Anonyymi8/19/2016

  Heippa! Ihana blogi ja ihana kirjoittaja sen takana. Oletko miettinyt, että lisäisi blogiisi enemmän mielipidekirjoitustyyppisiä postauksia. Sinulla on vahvoja mielipiteitä ja osaat perustella - itse olisin myös kiinnostunut kommentoimaan ja osallistumaan keskusteluun, jos aihe olisi sellainen, josta saa keskustelua aikaaan :) teit blogisi alkuaikoina enemmän tarkoittamiani postauksia, niistä pidin! Hyvää loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!<3 Olen ajatellut tehdä youtuben puolelle videoita, missä nimenomaan olisi aiheena omat mielipiteet :) Kirjoittaminen on välillä ehkä hieman hankalaa ja silloin varsinkin kun kirjoittaa pitkää tekstiä. Videolla on niin helppo tuoda enempi julki mielipiteensä puhumalla kameralle :)

   Poista
 27. Mun niin piti tähän kommentoida jo eilen, mutta lueskelin sen verran osissa puhelimella, että näköjään unohtui..!

  Mutta tosiaan - asiaa ihan joka sana! Kyllä ne kommentit vaan kummasti piristää päivää, eikä se lopulta iso vaiva itsellekään ole jotain pientä toiselle kirjoitella - etenkin, kun blogitekstin nyt lukee joka tapauksessa! ;) Olen yrittänyt ajatella, että ilman kommenttejakin kyllä pitää yrittää jaksaa pitää intoa yllä ja kirjoittaa, mutta mun mielestä yksi bloggaamisen parhaista puolista on juurikin vuorovaikutus.

  Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään<3 Näinhän se juurikin menee miten kirjoitit! Kiitos samoin :)

   Poista
 28. Mä oon huomannut, että saat ainakin niihin postauksiin joidenka kommenttiboksin oon avannut, aina tsemppaavia ja kehuvia kommentteja, usein samoilta ihmisiltä. Oletko jotenkin turtunut sitten niihin, haluaisitko enemmän eloa kommenttiboksiin? :)

  Mulle itelle on ainakin yksi tärkeimmistä asioista bloggaamisessa vuorovaikutus lukijoihin, ja sulle kyllä propsit siitä että jaksat aina vastata kommentteihin! :) Mikään ei oo niin ärsyttävää blogosfäärissä kuin bloggaajat, jotka vastaavat miten sattuu pariin kommenttiin silloin tällöin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen kommentti on tärkeä, mutta kun tiedän tilastojen perusteella täällä käyvän paljon ihmisiä niin tavallaan odotan välillä, että näiltä uusiltakin kävijöiltä ehkä ilmestyisi jotain kommenttia :) Tietysti on ymmärrettävä, että ei jokainen halua kommentoida tai jaksa. Myös tärkeetä on se, että vastaa lukijoille aina kommentteihin ja kiittää niistä!

   Poista
 29. Niin ja itse liityin vähän aikaa sitten lukijaksi. Oltiin meinaan samassa koulussa, mutten muistanut koskaan nähneeni sua, (oon ihan kasvosokea) mutta joku joskus sanoi että olit yläasteella X silloin ja silloin. Joten hauska seurata jotain blogia vanhoilta kotiseuduilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä tosi tosi erinäköinen yläaste aikaan, eli moni ei välttämättä nykypäivänä tunnista mua siis lainkaan muutakun ehkä nimen perusteella :)

   Poista
 30. Kyllähän ne kommentit ja lukijat piristää päivää huomattavasti, mutta itse ainakin aloitin kirjoittamaan blogiani ihan omaksi huvikseni ja nykypäivänäkin se on mulle sellanen ihana harrastus omasta takaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! :) Mulle taas vuorovaikutus on erittäin tärkeetä somessa ja se tavallaan myös pitää enemmän blogin elossa kun saa kehuja ja kritiikkiä kuukausittain!

   Poista
 31. Anonyymi8/20/2016

  Sullekki yrittäny joskus kommenttia jättää mutta ei mee perille.. Nii menee hermot eikä sitte yleensä jaksa ees yrittää:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kyseessä on loukkaava, piikittelevä tai muuten vaan inhottava kommentti omasta mielestäni, niin en niitä silloin tänne julkaise näkyviin :) Pidän kommenttiboksin siistinä.

   Poista
 32. Heipa! Täällä ollaan ja seuraan sua varmaankin kaikkialla!♡ terkuin saija a. facesta :) ps. Oot kaunis ja ihana♡ ja sun ei tartte korjata itessäs mitää, oot hyvä just tollasena ku oot♡♡♡

  VastaaPoista
 33. Mun on myös pakko kommentoida tänne, että mä kyllä seuraan sun blogiasi aktiivisesti, mutta olen juuri sellainen, että kun mulla on asiaa tai sanottavaa tekstistä, kommentoin :) Muuten saatan selailla postaukset läpi, mikä ei valitettavasti kerro bloggaajalle sitä, että mä kyllä nautin kyseisen blogin sisällöllisestä rikkaudesta. Se on tietenkin fakta, että uusia blogeja tulee alinomaan ja siksi saattaa olla vaikeaa erottua joukosta, jolloin myös kommentoiminen saattaa olla alhaisempaa.

  Kommentit ovat ihana kannustin ja ymmärrän kyllä sun pointin! Mutta ymmärrän myös niitä, jotka eivät välttämättä jaksa kommentoida ihan jokaiseen tekstiin.
  Itse kirjoitan omaa blogiani aikalailla omaksi ilokseni, koska en kuitenkaan ole niin mielenkiintoinen persoona, eikä mun elämäni ole niin sisältörikasta, että ihmisiä edes kiinnostaisi :-D Sen vuoksi en odotakaan liikaa kommentteja.

  Äh, musta tuntuu, etten ymmärrä itsekään, mitä kirjoitin, mutta ehkä sä ymmärrät!

  VastaaPoista