BY. JENNA JULIET

AJATUKSIA

Mulla oli tänään tosi rento vapaapäivä, joten ajattelin sen kunniaksi lähteä aamupäivästä ulkoilemaan ja ostamaan hyvää ruokaa. Tein muutaman kilsan lenkin ihanan aurinkoisessa säässä, jonka jälkeen lähdin kauppaa kohti. Tajusin jälleen kerran kauppareissulla, että kauppalista olisi ollut hyvä loihtia etukäteen, sillä kaupassa tuli pyörittyä eestaas jälleen kerran useita minuutteja. Päästyäni kotiin avasin vihkoni ja aloin suunnittelemaan tulevia blogipostauksia. Mulle tulee aina todella hyvä fiilis kun pääsee tekeen sitä omaa juttua, mikä tuntuu itsestä parhaimmalta. Bloggaaminen on se mun juttu.

Mulla ei ollut muutama vuosi sitten mitään käsitystä bloggaamisesta, blogin ylläpitämisestä ja siitä hyvästä fiiliksestä, mitä blogin ylläpitäminen toisi mulle. En oo katunut hetkeäkään, että ryhdyin tähän, vaikka mulla on ollut vaikeuksia oman blogini suhteen. Välillä mulla on ollut niitä päiviä kun en ole halunnut tulla tänne joidenkin kommenttien vuoksi. En kertakaikkiaan ole edes uskaltanut avata kommenttiboksia, vaikka tiedän, että täällä on niitä hyviäkin ihmisiä usein kommentoimassa ja antamassa mukavaa palautetta. Joka tapauksessa olen kiitollinen kaikista erilaisista kommenteista, jopa niistä pahoista. Ne ovat kasvattaneet mua bloggaajana aina eteenpäin ja mitä enemmän on tullut huonoa palautetta, niin sitä enemmän oon saanut voimia ja mielenkiintoisia postausaiheita kehiin. Uskokaa tai älkää, joskus ne ikävät ja ilkeät kommentit tuo parhaimmat postausideat!

IMG_0545

Jokainen on varmasti huomannut ainakin videopostauksieni myötä, että olen elämäniloinen, pirteä ja hymyilevä. Mulla on aina ollut positiivinen asenne vähän kaikkeen ja osaan iloita ja nauttia elämän pienistäkin asioista. En ole myöskään koskaan halunnut esittää blogissani jotain muuta mitä en ole. Tiedän blogeja missä hehkutaan ''täydellistä elämää'' kalliiden ostoksien myötä, mutta mä haluan erottua tästä porukasta. Mun on pakko vetää tähän erään kommentoijan viesti, jota en julkaissut eräässä postauksessa: ''Olet persaukinen, koska et omista merkkitavaraa. Kai sä ymmärrät minkä kuvan annat itsestäsi? Tosi noloo tollanen.'' Tähän mun on pakko takertua julkisesti, koska tällaisen ihmisen ajatusmaailmaan mahtuu varmasti muitakin iljettäviä ajatuksia valitettavasti. Mä oon aina halunnut olla nuorille esikuva ja tsempata kaikkia ihmisiä hyväksymään itsensä sellaisenaan kun he ovat. Mun blogissani ei tulla luultavasti koskaan näkemään mitenkään erityisen kalliita merkkitavaroita, sillä ne eivät juurikaan kiinnosta tai miellytä mun omaa silmää. Se, että jollain ihmisellä on sellainen ns. ''materialismi ajatusmaailma'' on oikeesti todella surullista. Nykyään monet ihmiset eivät valitettavasti osaa erottaa oikeaa ja vääränlaista elämää somekuvien perusteella. Tässä välissä onkin hyvä muistuttaa erään lauseen voimin ihmisiä: Kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää.

Kuulin eräältä nuorelta tytöltä  todella ikävän asian snapchatissa, kun avauduin pari viikkoa sitten nuorten haavemaailma ajatuksista videon muodossa omassa mystoryssa. Tyttö kertoi tulleensa mollatuksi ja kiusatuksi koulussaan, sillä hän ei juurikaan omista mitään hienoa merkkitavaraa. Mun mielestä oli todella ikävää kuulla ja nähdä nuori tyttö surullisena. Sen takia mä haluan nyt kertoa tässä julkisesti jokaiselle nuorelle, että teidän ei tarvitse omistaa sitä mitä jotkut muut omistaa tai mikä on tällä hetkellä in. Se ei tee kenestäkään millään tapaa huonompa ihmistä, jos haluaa kulkea omaa polkuaan ja esimerkiksi poiketa joukosta. Loppupeleissä tärkeintä on se, että sä oot luottanut ja rakastanut itseäsi juuri sellaisenaan kun oot. Mä kirjoitan omaa blogiani omalla tyylilläni, omalla tavallani ja ennenkaikkea omalla sydämelläni. Se on just sitä kun luottaa ja rakastaa itseään juuri sellaisenaan kun on. Oli intohimo bloggaaminen, muoti, meikkaaminen tai mikä tahansa. Erilaisuus on parasta.

Ei mulla muuta! Aurinkoista tiistaita kaikille :) Nautitaan siitä mitä meillä on!
15 kommenttia on "AJATUKSIA"
 1. Hyvin kirjotettu! :) Opiskelijana ja opiskelijabudjetin kanssa eläessä musta on oikeastaan jotenkin kivempikin lukea blogeja, joiden takana bloggaavat henkilöt elävät enemmänkin ihan normaalia elämää kuin jotain luksus-unelmaa minkä ylläpitoon rahaakin palaa aivan järjettömästi. Tottakai joskus voi oman mielen mukaan säästää ja hankkia jotain merkkikamaa, mutta ei merkkituotteiden puute tulisi missään nimessä olla syy kiusaamiselle tai arvostelulle! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Milla♥ Mulla on täysin sama juttu tuo, että luen enempi sellaisia blogeja, missä on ihan normaalia elämää. Tietysti joukkoon mahtuu yksi blogi, mikä on niin sanotusti ei niin oikeaa elämää kuvailtu blogi. Juuri näin miten sanoit myöskin, että merkkituotteiden puute ei ole syy kiusaamiselle ja arvostelulle. I agree!

   Poista
 2. Anonyymi3/29/2016

  mä en nyt jaksanut lukea kuin kaksi ekaa kappaletta, mutta minkä ihmeen takia tuut aina parin viikon/kuukauden välein kertoon kuinka bloggaaminen on sun juttus ja nautit siitä ihan omalla postauksellas?:) sun lukijana toivois vähän enemmän sisältöä kokonaisuudessa blogiin koska eiköhän kaikki tiedä ettei blogin kirjottaminen ole mitään pakkopullaa eikä sitä ole pakko tehdä ellei se tunnu hyvältä. ja taas... suunnittle siihen vihkoosi sanontoja yms mitä käyttäisit mielummin, sillä nytkin heti _YHDESSÄ_ lauseessa sanotaan "jälleen kerran" kahdesti mikä on verbaalisesti lahjatonta. huomasin myös että edellisen postauksen kommenteissa tästä toistosta sulle huomautettiin ja sanoit olevas jatkossa tarkempi mut ei siltä vaikuta. ehkä kehityt vielä niin unelmas toteutuu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelman toteuttaminen ei ole kiinni siitä, että jossain lauseessa on sillontällöin kahteen otteeseen sama sana :D Eiköhän unelmat toteudu edelleen ihan sillä tapaa, että luottaa itseensä ja tekee omaa juttuaan :) Ps. Mun mielestä on huvittavaa, että takerrut pieniin virheisiin etkä lue edes postausta kokonaan ja tulet arvostelemaan mua rankalla kädellä ja en ole kirjoittanut moneen kuukauteen tällaisesta aiheesta blogissani. Kannattaa olla tarkempi jatkossa mitä kommentoi ja lukea postaus loppuun asti :)

   Poista
  2. Anonyymi3/29/2016

   lukihäiriöisenä on raskasta lukea epäselvää tekstiä, varsinkin sellaisia missä on paljon samoja sanoja:) ja ihan noin muutenkin, jos kiinnostuksen saa lopahtamaan heti alkuun niin ei silloin lue loppuun

   Poista
  3. Ah että mua huvittaa nämä tälläiset anonyymit :D Enkä oikeasti ymmärrä, mitä joku siitä saa kun näkee vaivaa kommentoida jotain tälläistä tai mitä vaan negatiivista joka on ilkeilyksi tarkoitettu? Tämäkin anonyymi selkeesti kuitenkin seuraa sun blogia kun osaa näistä huomauttaa, jos ei miellytä niin ei ole pakko lukea tai seurata. Mä saan useeseen otteeseen negatiivissävytteisiä uteluita mun raha-asioista anonyymeiltä vaikkei ne millään tavalla mielestäni kuulu mun blogiin eikä muille ihmisille enkä ymmärrä miten ketään jaksaa kiinnostaa joku sellainen? :D Oon kuitenkin niiden myötä oppinut sulkemaan korvat ilkeiltä kommenteilta ja olla pahoittamatta mieltäni kovinkaan pienestä. Joka tapauksessa tän avautumisen lisäks haluun sanoo, että tosi hyviä ajatuksia tekstissä ja vaikutat tosi symppikseltä! ♥

   Poista
  4. Anonyymi3/30/2016

   ^ No mitä sä sitten käyt anonyymi täällä lukemassa Jennan postauksia jos kerta sun kiinnostus näyttää lopahtaneen :D Ihan naurettavaa käytöstä taas joltain. Ihan selvästi yritetään taas vaan aiheuttaa toiselle mielipahaa.

   Poista
  5. Siis miten ihmeessä tuolla ensimmäiselle anolla on vara neuvoa mistään kirjoitusasuista tai oikeinkirjoituksesta yhtään mitään? Tuo hänen kommenttinsa vasta raskasta luettavaa onkin. Isot alkukirjaimet puuttuu kokonaa, kirjoitusvirheitä taas on niidenkin edestä.
   Älä sä Jenna pahoita mieltäsi noista, sä teet tätä niinkuin susta tuntuu hyvältä! Kenenkään ei ole pakko lukea, ja jos jonkun elämäntehtävä on etsiä täältä virheitä ja ilkeästi kertoa niistä kommenteista, on vika ihan jossain muualla kuin täällä sun blogissa tai sussa! <3 :)

   Poista
 3. jees samoilla linjoilla mennään näiden ja noiden merkkitavaroiden kanssa :) en oo oikeestaan koskaan ollu merkin perään, muutamia kenkiä lukuunottamatta :) hassua kyllä miten joku voi kuvitella sitten "että ei oo varaa" jos ei vaan innosta :D hyvä pohdinta postaus :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sama juttu! :) Jeps hassua, mutta meitä on joka lähtöön eiks se niin mennyt? ;) Kiitos♥

   Poista
 4. Hyvä teksti Jenna!❤ Oon sun kanssa ihan samaa mieltä merkkitavaroista, tyylikkäältä ja yleensä myös persoonallisemmalta näyttää muut kuin merkkimassatuotteet :) Olen pohtinut myös sitä, että voihan senkin myöntää jos ei ole varaa merkkitavaraan, mun mielestä siinäkään ei ole mitään hävettävää:) Itselläni opiskelijana ei ainakaan ole varaa merkkitavaroihin ja oon ihan fine sen kanssa. Ja eihän kaikkia yksinkertaisesti edes kiinnosta merkkitavarat, niinkuin itse sanoit:) Keep going❤

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä teksti taas kerran! Tuo on blogimaailmassa mielettömän epäreilua, että bloggaajien tulisi kestää kaikki haukut ja kritiikit, jotka eivät todellakaan ole rakentavasta päästä. Bloggaajien täytyisi niellä ne täysin, ja jos alkaa puolustamaan itseänsä niin alkaa kunnon paskamyrsky siitä, että kuinka bloggaaja itse on kaiken aiheuttanut ja itse alkanut tätä hommaa tekemään. Ei sen pitäisi niin mennä, tämä on rakas harrastus niille jotka tätä hommaa tekee, ja ei muiden tarvitse siihen puuttua. Mun mielestä tuo on vaan niin surullista, että ihmisistä voi tulla noin hirviöitä netissä ja ei voi osata asettua toisen asemaan. Tosi kamalia nuo merkkitavaroihin liittyvät kommentit myöskin. Itse en henkilökohtaisesti omista yhtäkään todella kallista merkkilaukkua, vaikka töissä käynkin ja silti oon onnellinen tälläisenä. :D Aivan uskomatonta että tuollaista voi sanoa toiselle ihmiselle.

  Anteeks kauheesti tälläinen avautuminen, mutta pistää niin vihaks tälläiset asiat. Vaikutat kuitenkin ihanan aidolta ja jalat maassa olevalta ihmiseltä, jatka vaan samaan malliin ja anna niiden anojen jäädä omaan arvoonsa :)

  VastaaPoista
 6. Täysin asiaa puhut <3 merkkivaatteillä, asusteilla ei ole mitään merkitystä. Kunhan on itse onnellinen ja elää onnellista elämää :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi3/30/2016

  Täällä se tyttö, jonka päivän pelastit<3 Kiitos että kuuntelit ja kirjoitit tärkeestä aiheesta. Jatka samaan malliin! Oot hyvä esikuva varsinkin mun ikäsille :3

  VastaaPoista
 8. Todella hyvä postaus! :) Tykkään sun blogista kovasti <3 Kaikki ei tykkää eikä kaikilla oo rahaa merkkivaatteisiin ja mitä väliä?:D Parempi vaa olla oma aito ittensä :)

  VastaaPoista