BY. JENNA JULIET

ASETTAAKO SOME IHMISILLE PAINEITA?

On ikävää huomata millaisessa kuplassa monet ihmiset elävät tällä hetkellä. Toisaalta en yllättynyt eilen ladattuani instagramiin kuvan normaalista itsestäni miten paljon se vaikutti muihin ihmisiin ja seuraajiini. Samaan aikaan kun sain hyvää palautetta, huomasin monen lähtevän seuraajalistaltani pois. Herää kysymys: Onko kaikki normaali nykyään hirvee asia sosiaalisessa mediassa? Selvästikkin on monen ihmisen kohdalla.

Tarkoituksena oli muistuttaa täysin normaalista asiasta, mutta kuka nyt vatsamakkaroitaan esittelisi rohkeasti tuhansien seuraajien edessä noin vain? Nykyään kaiken täytyy olla viimeisen päälle somessa ja ymmärrän sen täysin, että kaikki eivät uskalla tai halua rohkaista muita tällaisella tavalla. Mut itseni kumminkin tunnetaan ja tiedetään siitä, että olen uskaltanut esiintyä oman virheellisen vartaloni kanssa sellaisenaan kun se on. Mulla ei myöskään ole koskaan ollut tarkoitus saada ihmisiä millään tapaa ihannoimaan epäterveellisiä asioita vaan ainoastaan rohkaisemaan olemaan just se mikä haluaa ja mikä on.

Jokainen meistä on varmasti nykypäivänä törmännyt instagramissa epätodellisiin kuviin. On ehkä tullut ajateltua: ''Miksi mä en voi näyttää tuolta? Miksi mä näytän tältä?'' Tiedän nimittäin tuon fiiliksen kun miettii, että kelpaako tällaisenaan kun on.

Sitten ne päivät kun kiukuttaa oma keho oikein huolella ja tuntuu, että romahtaa hetkessä kasaan. Ne on jokaiselle varmasti tuttu juttu, eikö vain? Mun mielipide on se, että joskus saa kiukuttaa. Tottakai välillä on päästettävä kaikki kiukku ulos.

Mulla itselläni oli dieetti ennen eräitä kilpailuja 3-4 kuukauden ajan, mitä noudatin. Itseään tuli tarkkailtua päivittäin. Olinko sitten onnellinen loppupeleissä kun kiloja oli tippunut useita ja kisat olivat ohi? Toisaalta olin, toisaalta en. En tuntenut siinä vaiheessa, että oon oma itseni. Olin raatanut henkihieverillä muutaman kuukauden, unohtanut rentoutua ja rasitin itseäni päivittäin liikaa. Testasin pystynkö olemaan vahva. Paha olohan siitä jäi vielä kisojen päätyttyäkin. Mä tiedän kokemuksella miltä tuntuu kun pakottaa itsensä jatkuvaan treenaamiseen. Treenaamisesta kuuluu nauttia, eikö vain? Silloin kun et aseta liiallisia paineita ja tavoitteita itsellesi niin treenit sujuu ainakin itselläni parhaiten. Kun yrität pienessä ajassa saada näyttäviä tuloksia tappotreenillä siitä ei jää muutakuin huono olo. Muistakaa levätä välillä.

Niinkuin kirjoitin instagram kuvassani: Koska mä tiedän miten moni nykyään stressaa ulkonäöstä, aion julkasta tän kuvan muistutukseks siitä, että täydellistä ihmiskehoa ei löydy. Nykyään instagram on täynnä täydellisiä treenattuja kuvia, mikä on monelle inspiraatio. Ymmärrän sen täysin.

Kuitenkin joskus unohdetaan se tosiasia, että me naiset ja miksei miehetkin ollaan upeita yksilöitä. Nuoret tytöt haaveilee pyykkilautavatsasta, lihaksista ja kaikennäkösestä mikä ei aina onnistu. Haluan tällä kuvalla muistuttaa, että täällä on yks tyyppi vatsamakkaroineen tosi iloinen ja onnellinen, vaikkei olekkaan täysin treenattu. Rakastakaa kehoanne. Sellaisenaan kun se on. Ootte ihania erilaisina, erinäköisinä, erikokoisina.

Jos me halutaan joskus jättää sen jumppatunti väliin, silloin jätämme sen. Älkää olko liian ankaria itsellenne. Varsinkaan sosiaalisen median myötä. Tiedän kuinka paljon meille asetetaan paineita ulkonäkömme suhteen jatkuvalla syötöllä, mutta muistakaa nauttia välillä. Nauttiminen ja rentoutuminen ei oo keneltäkään kiellettyä. Tälläkin hetkellä moni taistelee kehonsa kanssa. Ehkä jopa sinä, joka luet tätä tekstiä tällä hetkellä.

Välillä on hyvä muistuttaa itselleen ja muillekkin, että ei kaiken tarvitse olla niin justiinsa. Elämä on liian lyhyt murehtimiseen ja jatkuvaan itsensä tarkkailuun. Välillä on hyvä pysähtyä rentoutumaan ja nauttimaan siitä viini lasillisesta rankan työviikon jälkeen. Iso stressi ei oo kenellekkään hyvästä.

ME1

Instagram: @jeannajolienne
♥ Love, Jenna.
48 kommenttia on "ASETTAAKO SOME IHMISILLE PAINEITA?"
 1. Anonyymi2/04/2016

  Oot kehittynyt kirjoittajana tosi paljon! Kielioppivirheitä ei tule enää niin paljoa, ja häiritsevästi, kuin vaikka vuosi sitten. :) Tää teksti oli myös hyvin jäsennelty ja asia tuli selkesäti perille. Ja olen samaa mieltä kanssasi! Treenaamisesta menee maku, jos väkisin yrittää joka päivä urheilla saavuttaakseen timmin kropan.

  t. Ella

  VastaaPoista
 2. Hyvä teksti! Oon täysin samaa mieltä sun kanssa, nykyään some asettaa hurjasti paineita ihmisille. Itsekin olen katsellut monia kuvia täydellisistä kropista ja tuntenut kateutta ja alemmuutta, mutta toisaalta, pyykkilautavatsan ylläpitäminen on melkoinen homma, joten pysähdyn aina miettimään, olisiko se kaikki sitten sen arvoista, että saa esitellä timmiä kroppaansa somessa. Mielestäni elämässä on niin paljon muutakin tärkeämpää kuin ulkonäkö, joten päätän mielummin hyväksyä itseni tälläisenä kuin olen ja nauttia elämästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera! :) On kyllä ikävää miten paljon se voikin aiheuttaa paineita ihmisille. Mä voin myöntää, että oon joskus tuntenut alemmuutta instagram kuvien takia kunnes oon tajunnut mikä on oikeasti todellista ja mikä ei.

   Poista
 3. Anonyymi2/04/2016

  Pidin tästä postauksesta. Aiemmin sun vastaavat postaukset on tuntuneet jotenkin vähän tekopyhiltä, kun sä olet kuvissakin aina niin laittautuneena, mutta tässä toi kuva ja sun sanomiset vihdoin kohtasi! Huomasin myös että sun tekstintuotto on selvästi kehittynyt viime vuoden puolelta, todella asiallista settiä. :) Mukava nähdä että blogi kehittyy. Ja ihmisten pitäisi muistaa, että ei sillä tule kuolinvuoteella olemaan mitään väliä, montako seuraajaa sulla olikaan aikanaan instassa. Niin turhaa toi some!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) Pyrin kehittymään bloggaajana aina vaan enemmän ja enemmän<3

   Poista
 4. Tää oli kyllä niin hyvä teksti!! <3 Oot kaunis <3

  VastaaPoista
 5. Todella hyvä postaus. Itsekin pohdin näitä asioita lähes päivittäin jotakin postatessani. Itse yritän nimenomaan puhua aitouden ja normaaliuden puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saana! :) Se on hyvä asia<3

   Poista
 6. Kaunis teksti <3 oot upea sisältä sekä ulkoolta :) puss!

  VastaaPoista
 7. Anonyymi2/04/2016

  Mahtava kirjoitus, tää kyllä pistää ajatteleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pisti ajatteleen :) Se on tärkeää!

   Poista
 8. Anonyymi2/04/2016

  Upea Jenna!! Haluisin treffaa sun kans!

  VastaaPoista
 9. Rohkea mimmi :) hyvä postaus, ei me fitness ihmisetkään itseään ( kuulemma) täydellisenä pidä! Silti oon sitämieltä, että jos on tavoitteita niin niitä kohti saa ja pitää mennä vartalon kanssa. Pääasia, että on onnellinen. Oot hyvä esikuva kaikille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kirjottaa että ne 😂

   Poista
  2. Kiitos paljon Hanna-Kaisa!<3 Niimpä :) Jokainen tekee omaa juttuaan ja muistaa välillä levätäkkin :)

   Poista
 10. Mahtava teksti <3 Liian moni ei osaa katsoa somea sellaisin silmin, että näkisi sen täydellisen kuvan taakse. Oot upee :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nani<3 Niinhän se menee valitettavan usein! :(

   Poista
 11. Hieno postaus ja ihana sinä <3 Some kyllä antaa niin paljon vääränlaista kuvaa siitä, millainen sen "täydellisen" vartalon tulisi olla, mutta täytyy muistaa että jokaisen ei todellakaan tarvitse olla samanlainen. Toki niistä kuvista voi saada motivaatiota omiin treeneihin, kunhan sitä ei ala sairaalloisesti ihannoida. Tuo kuva siusta on hyvä muistutus siitä, että kyllä niitä vatsamakkaroita löytyy varmasti aika monelta, vaikka muuten olisikin sopusuhtainen ja jopa hoikka rakenteeltaan, joten ihan turha hävetä omaa vartaloaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli tuhannesti!<3 Sanoit tosi hyvin ja tuota tasantarkkaan tarkoitin kirjoituksessani! :)

   Poista
 12. näin juuri! oot loistava! ♥

  VastaaPoista
 13. Anonyymi2/04/2016

  Ootko ottanut huomioon sitä, että jonkun mielestä täydellinen kroppa on olemassa? Nää on vaan mielipiteitä ja sun mielipide on se ettei täydellistä olekaan. Ja kyllä on ihan mahdollista saada pyykkilautavatsa, isot hauikset ja timmi peppu jos sitä tosissaan tahtoo :) Ehkä sua vaan vituttaa kun sulla ei oo niin paljoa itsekuria mutta huomiota haet senkin edestä juurikin näillä instakuvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä postauksessa oli kyse täysin epätodellisista kuvista, mitä tulee vastaan instagramissa. Eräs fitness bloggaaja julkaisi aikanaan täysin normaalin kuvan lepopäivänään itsestään, mistä huomasi, että olit treenattu tai ihan normaalivartaloinen niin kyllä jokaiselta löytyy vatsamakkaraa :) Ei elämän tarvitse pyöriä pelkästään sen keskellä, että onko sulla itsekuria ja jatkuvaa tarvetta treenata. Elämässä on paljon muutakin.

   Poista
  2. Anonyymi2/04/2016

   Mutta se ei ole väärinkään jos jollekkin elämä on juuri sitä itsekuria ja treenamista vaan ja juuri se tekee onnelliseksi. Jokaisella ihmisellä on oma asia mikä tekee onnelliseksi, ei ole väärin olla onnellinen vatsamakkaroiden kanssa, mutta ei ole väärinkään jos sinut tekee onnelliseksi pitää se pyykkilauta vasta ja itsekuri. Asia ei oo ihan näin mustavalkoinen.

   Poista
  3. Eihän tässä ollut pelkästään kyse mistään sali intoilusta vaan siitä, että some aiheuttaa nuorille ja ihmisille kovin usein paineita, mistä aiheutuu stressiä, huonovointisuutta ja sitä, ettei hyväksy itseään. Kuvalla oli tarkoitus muistuttaa, että ei kaikki kuvat esim. instagramissa ole täysin todellisia.

   Poista
 14. Tää oli ihan kiva teksti ja oon samaa mieltä siitä että ei ihmisiä voi luokitella täydelliseks tai epätäydelliseks vartalon tai muunkaan ulkosen tekijän perusteella. Mä oon kuitenkin sitä mieltä, että on tosi hienoa miten nuoret on innostuneet urheilusta ja käyttävät vapaa aikaansa mieluummin urheillessa kuin vaikka tv:n ääressä. Ja tohon sun kisatreeniin liittyen. Treeni varmaan tuntu sun mielestä pahalta ja tosi rankalta, jos urheilu ei ole kuulunut normaalielämään aiemmin. Musta on kuitenkin outoa yleistää, että kova treenaaminen tuo vaan pahan mielen, sillä joku toinen voi olla intohimoinen kuntoilija ja rakastaa sitä tunnetta minkä saa kovan treenin jälkeen ja nauttii tuloksista. Se on tosi kiva, että oot onnellinen ja sujut itsesi kanssa vatsamakkaroinesi kuten sanoit, mutta kaikki ei ole tyytyväisiä siihen kehoon missä elävät ja sen takia monet haluaa työstää sitä mieluisammaksi ja mä ainakin ihailen suuresti sitä vahvuutta, intohimoa ja itsehillintää mitä siihen tarvitaan. Antaisin ehkä sellasta näkökulmaa tähän vielä, että miksi pitäisi tyytyä siihen mitä sulla on, jos voit tehdä asialle jotain? Mulle tulee tästä postauksesta ehkä vähän sellasia viboja että kannustat ehkä liialliseenkin elämästä nauttimiseen ja löysäilyyn koska kaikki on täydellisiä just sellasena kun ne on. Kaikilla meillä on erilaiset tavat rentoutua ja nauttia hetkistä, joku nauttii siitä viinilasin ääressä ja joku lenkkipolulla. Me kaikki ollaan erilaisia ja sen vuoksi toivon jatkossa lukevani sun blogista vähän avarakatseisempia postauksia kuin tälläsiä pullukoiden puolustus postauksia. Kyllä me lihaksikkaat ja hoikatkin osataan nauttia elämästä enkä mä ainakaan itse pidä mitenkään ikävänä huoltaa kehoani päivittäin ja tavoitella haaveitani salilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että jotkut käsittää tällaiset vatsamakkara postaukset lihavien puolusteluna. Tämän postauksen tarkoituksena oli muistuttaa, että kaikki kuvat somessa eivät ole täysin todellisia tavoiteltaviksi. Instagramin tekstissäkin sanoin: kaikennäköisiä, kaikenkokoisia ja erilaisia. Sen takia jäi hämäämään tuo pullukoiden puolustelu kommentti. Jokainen nauttii eritavalla, ymmärrän sen. Joskus on vaan hyvä levähtää omasta mielestäni sohvalle ja rentoutua :)

   Poista
 15. Anonyymi2/04/2016

  Eihän Jenna puhunut missään kohtaa, että itsestään huolehtiminen olisi ikävä asia ja toiseksi tämä on hänen bloginsa. Hän kirjoittaa tänne niitä asioita, mitä haluaa käsitellä. Aika usein on huomannut tässä blogissa, että ihmiset poikkeavat joidenkin kirjoistusten aiheista täysin. Sinänsä aika surullista.

  VastaaPoista
 16. Anonyymi2/04/2016

  Onko sulla kokoajan meikit naamassa, snapchatissa ainakin vaikuttaa siltä... mikset voi olla ilman tekoripsiä/muuta silmämeikkiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi2/05/2016

   miten helvetissä toisen snapchatin käyttö liitty tähän postaukseen :D

   Poista
  2. Voi herranjestas :D Tottakai voin olla, mutta arkena mä laittaudun ja mulla on meikit naamassa videoissa, koska enhän mä niitä nyt peseenkään lähde jos joku yks ihminen saattaa pahottaa mielensä tohon tapaan. I'm sorry :)

   Poista
 17. Mahtavaa Jenna, upeaa tekstiä!! <3

  VastaaPoista
 18. Anonyymi2/04/2016

  Hei Jenna!

  Itse olen kärsinyt huonosta itsetunnosta jo vuosia ja olen aina pitänyt itseäni rumana ja lihavana. Nyt olen viimeisen kahden vuoden aikana alkanut tajuamaan, että olen juuri hyvä tällaisena kuin olen, ja suurin kiitos siitä kuuluu poikaystävälleni. Ja tämä sinun tekstisi antoi entistä enemmän voimaa ja rohkeutta olla tällainen kuin olen. Sulla on hyvä asenne ja pysy juuri tuollaisena kun olet ❤ kaikkea hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ja sinulle myös kaikkea hyvää!<3

   Poista
 19. Ei voi muuta sanoo ku ❤️! Niin ihana

  VastaaPoista
 20. Tosi hyvä teksti tärkeestä aiheesta <3 Kiitos, että jaoit ajatuksiasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon sinulle!♥

   Poista
 21. Hyvän tekstin olet aiheesta kirjoittanut!:)

  VastaaPoista
 22. Tämä oli aivan mahtava teksti! :) Mun mielestä on mahtavaa, että voi välillä näyttää sitä toistakin puolta itsestään, sitä epätäydellistä puolta. Kaikki ei ole siltä miltä ne näyttävät, varsinkaan somessa ja musta tuntuu, että se on se juttu mikä unohtuu hyvin monilta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla ja kiitos paljon kommentistasi!♥

   Poista
 23. Anonyymi3/03/2016

  Kiitos tästä tekstistä! Tärkeä aihe.

  Ja wau! Näytät upealta viimeisessä kuvassa. Olet rohkea ja kaunis. <3

  VastaaPoista