BY. JENNA JULIET

KUN NEGATIIVISUUS VALTAA BLOGIN

Haluan keskustella eräästä asiasta blogissani tänään, mikä on vaivannut mua jo jonkun aikaa. Asia, josta haluan keskustella on varmasti tuttu juttu jokaiselle blogin pitäjälle.

Mulla ei oo tapana nykyään blogissani avautua tai tuoda tänne minkäänlaista negatiivista ilmapiiriä. Oon halunnut pitää blogini jutut positiivisena ja iloisena. Nyt kumminkin mun on avattava suuni. En kertakaikkiaan halua hiljentyä tästä asiasta, joten olkoon se sitten minä bloggaajana, joka avaa suunsa ja toivottavasti samalla myöskin avaa joidenkin ihmisten silmät.

En voi ymmärtää joidenkin ihmisten negatiivisuutta ja koppavaa käytöstä blogeissa. Haluan erityisesti keskustella tänään siitä, että uskallatteko uskoa muiden kehittymiseen vai keskityttekö mielummin toisen ihmisen mollaamiseen minkä kerkeätte?


1GL

Pakkoa sanoa, että älä koskaan väitä ilkeää ''kritiikin'' antoasi oikeaksi, jos et kertakaikkiaan osaa asiallisesti ja ystävällisesti esittää mielipidettäsi. Mun on myönnettävä, että joskus muhun sattuu ilkeät kommentoinnit ja juorupalstojen huhupuheet. Kaikkea en pysty aina nielemään alas. Sen verran kunnioitan itseäni. En myöskään halua peittää surullista fiilistäni, koska sosialisessa mediassa ei monissa blogeissa haluta kertoa huonoista hetkistä tai siitä, että suhun on sattunut ilkeät kommentoinnit itsestäsi. Blogi halutaan pitää täydellisen hyvänä.

Oma blogini ei ole kovin menestynyt, en omista miljoonia seuraajia eikä mulla ole tuhannen euron kameraa. Saan hyvin usein kuulla: ''tee näin, tee noin, miksi teet noin, miksi et tee näin, miksi näytät tolta näissä kuvissa, hanki sitä tätä ja tota, että blogisi olisi parempi.''

Mun kehittyminen bloggaajana on hidasta, koska olen oppinut, että mitä enemmän alkuun tekee pieniäkin virheitä, niin niistä oppii. Mulla on myöskin oma tapa tehdä postauksia ja kuvata esineitä ja asioita eri kuvakulmista, kuten olette varmasti huomanneet. Se on myöskin mun tapa kehittyä bloggaajana. Kokeilla aina jotain uutta.


2GL

Lähipäivinä kumminkin blogiini on tullut erittäin paljon negatiivista ilmapiiriä, mikä on harmittanut mua. Haluankin esittää teille kysymyksen: Olisitteko te valmiita asettumaan mun asemaan ja kuuntelemaan päivittäin ilkeää käytöstä? Jos vastaatte, että ette olisi, niin voitte tällä hetkellä kirjoittaessani tätä tekstiä miettiä, miltä musta on tuntunut lähikuukausina.

Eräs anonyymi kommentoija (luulisin, että kovin aktiivinen käyttäjä) väitti, että en osaa vastaanottaa kommentointia, vaan olen ''neiti täydellinen.'' Haluan sanoa tuohon kommenttiin sen verran, että kaikkea paskaa ei tarvitse suodattaa tai sietää. Varsinkaan ulkopuolisten anonyymien jatkuvaa piikittelyä ja höpönlöpö ''kritiikin'' antamisia. Johonkin kohtaan on vedettävä raja.

Olen saattanut vastata äkäisiin piikittely viesteihin hieman jyrkästi, mutta mun mielestäni jokaisella blogin pitäjällä on täysi oikeus puolustautua, ilmanko että joutuu alkamaan selitteleen omaa käytöstään. Jos kerran alkuun häntä kohtaan käyttäydytään epäoikeudenmukaisesti, on mun mielestä ihan jokaisella oikeus loukkaantua ja puolustaa itseään. En edes tiedä mistä moinen ajattelutapa on lähtenyt, että blogin pitäjänä täytyisi sietää kaikennäköistä kommentointia ulkopuolisilta ihmisiltä. Älkää antako negatiivisuuden vallata itseänne vaan kunnioittakaa sitä, että toinen haluaa kehittyä ja luoda omaa juttuaan.

Joten, istahda alas. Kuvittele itsesi satojen ihmisten stalkattavaksi, avaa tietokoneesi ja blogisi kotisivu. Olet juuri tehnyt postauksen positiiviseen sävyyn päivä sitten. Avaat kommenttiboksin hymyssä suin, koska sinne on tullut tarkistettavaksi useita kommentteja. Käyt läpi silmilläsi useita kirjoitettuja kommentteja itsellesi, mitkä ovat suurinosa vihanlietsontaa, negatiivisuutta täynnä ja hyökkääviä lausahduksia. Tässä kohtaa varmasti mietit, että mikä meni vikaan, vaikka yritit iloisin mielin päivä sitten tulla kertomaan kuulumisiasi.

Haluan myöskin painottaa kirjoituksessani, että en juurikaan  julkaise kaikkea, mitä blogiini kirjoitetaan viikottain. Jos suurinosa ihmisistä näkisi, mitä kaikkea roskapostissani on, niin uskon, että ymmärrystä ehkä tulisikin enemmän. En kumminkaan halua luoda blogiini ikävää ilmapiiriä.

Jokainen, joka lukee tätä tekstiä ja on joskus kommentoinut ikävästi toiselle ihmiselle, niin toivon sun pysähtyvät tähän kohtaan ja miettivän miltä susta tuntuisi ikävät kommentoinnit jatkuvalla syötöllä. Mä uskon siihen, että jokainen voi muuttaa asennettaan ja käytöstään. Ihan jokaikinen voi menestyä ja kehittyä omalla ajallaan. Näin jouluaikaan varsinkin ihanat jouluntoivotukset ja positiiviset asiat lämmittävät mieltä. Joulu on rauhan ja rakkauden aikaa. Toivotankin siis jokaiselle ihanaa joulunaikaa♥ Pysykää positiivisena ja iloisina muita kohtaan. Se on tärkeää.

♥ Love, Jenna.
40 kommenttia on "KUN NEGATIIVISUUS VALTAA BLOGIN"
 1. harmi, että saat jatkuvalla syötöllä jotain surkeeta ! :( Kehittyminen ottaa oman aikansa, älä siitä murehdi. Tee nimenomaan omaa juttua ja katso eteenpäin rohkeasti! <3 Ihanaa joulun aikaa Jenna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus ja samoin sulle!♥

   Poista
 2. Anonyymi12/22/2015

  ootko täysin suomalainen?:) mietin kun jotkut perus lauseenrakenteet tai sanojen taivutukset vähän viittaisi siihen että suomi ei ole ainoa äidinkieli enkä todellakaan pahalla tarkoita vaan mielenkiinnosta kysyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi12/22/2015

   on sillä sukua ulkomailla :D

   Poista
  2. Juu ei aina oikein lauseenrakenteet ja sanojen taivutukset onnistu, mutta yritän parhaani! :)

   Poista
 3. Anonyymi12/22/2015

  Oot Jenna upea ja hyvä kirjoitus :)<3

  VastaaPoista
 4. Anonyymi12/22/2015

  Aivan, mutta et säkään ota sitä palautetta vastaan. Aina jos sulle antaa jotai vinkkejä tai ehdotuksia, oli ne sitten ystävällisiä tai ilkeitä suljet silmät niiltä. Et ees ite huomaa varmaan sitä. Sun puollustuslause on joka tilanteessa "Tää blogi on mun ja kirjotan tätä omalla tyylillä. Selvä tee niin, mutta nykyään tää maailma pyörii somen ympärillä ja kaikki paska mitä tulee niin on kestettävä tai vaihtoehtosesti voit lopettaa. Eihän sua kukaan pakota tätä blogia kirjottamaan. Se kuka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä tavoin en vastaanota asiallista ja hyvää palautetta? Olen mielestäni vastaanottanut asialliset palautteenannot aina hyvin ja ottanut niistä vinkkiä blogin ylläpitämiseen. Olen parantanut postauksien kuvien laatua, tekstiä ja kuvaamisaikoja mitä en ennen ns. noudattanut. Kaiken asiallisen palautteen myötä olen parantanut blogiani omasta mielestäni, sillä olen ilomielin ottanut vastaan hyvää kritiikkiä :) Ps. Mun mielestä toi on huvittavaa, että bloggaajille hoetaan: ''Se kuka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön.'' Ei blogia ole luotu sen takia, että sinne tulee kasapäin ihmisiä harrastamaan kiusantekoa. Blogi on jokaisen bloggaajan intohimo ja sinne tullaan kertomaan omia kuulumisiaan, päivittämään uusia asukokonaisuuksia, ruokavinkkejä jne.

   Poista
 5. Anonyymi12/22/2015

  Sulje anokommentointi, siinäpähän oppii ne jatkuvat negatiivisten juttujen kommentoijat että ketään ei kiinnosta.

  Mut siihen kritiikin vastaanottoon mä voisin sanoa, että esimerkisi siinä sun pidennyspostauksessa missä tuli kommenteissa tosi kova vääntö niistä rakennepaikkaavista tuotteista sä olisit voinut vastailla ystävällisemminkin kommentteihin. Siellä kuitenkin osa ihan nimillään tuli mainitsemaan siitä, että niitä tuotteita ei saisi käyttää pidennyksille ja sä vastasit heille aika ikävään sävyyn sitten tästä aiheesta. Mun puolesta saat käyttää mitä tahansa tuotteita, I don't care, mutta sä voisit vaikka lukea sen postauksen ja kommentit ihan ajan kanssa uudelleen ja miettiä että oliko ne lopulta kaikki kommentit niin kauhea negatiivisia. Tilanne siinä vähän kärjistyi, mutta tälleen jälkeenpäin ajateltuna siellä oli kuitenkin paljonkin asillista palautetta. Lukaise ne uudestaan, kun musta siellä oli oikeasti muutamia ihan hyviäkin palautteita, mitkä sä olit leimannut kovin negatiivisiksi. :)

  Oikein hyvää joulua sulle ja toi kimalletoppi on tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulkisin mielelläni, mutta saan myös positiivista palautetta anonyymeilta, mikä on hieno juttu :) Pidennyspostauksen poistin, koska ymmärsin olleeni väärässä parissa asiassa. Monet kommentit on usein aika näpäköitä ja vihaisia, mitä en julkaise postauksiin näkyviin. Sillontällöin julkaisen kommentteja julkisesti näkyviin, missä omasta mielestäni käyttäydytään itseäni kohtaan röyhkeästi, jotta ihmiset huomaavat, että täällä blogissa esiintyy myös ei niin ystävällisiä kommentoijia. Ymmärrän täysin fiksun ja ystävällisen kritiikin ja mielellään vastaanotan sellaista, jotta pystyn parantamaan ajan kanssa blogiani! :) Kiitos samoin♥

   Poista
 6. Moikka, törmäsin nyt tähän samaan aiheeseen mistä itse juuri pari pvää sitten jouduin tekee kokonaisen postauksen eli: negatiiviset kommentit. Et ole ainut ketä kamppailee samasta asiasta, ja itsekkin ärähdän lähes aina anonyymeille heidän idioottimaisista kommenteist..Jos he ei säästele sanojaan niin miks ihmeessä mää joutuisin esittäisin heille takaisin mukavaa kun livenä voisin vetää päin näköä :D Hittooks bloggaajan tarvii esittää mitään hienohelmaa ja niellä kaikki ilkeimmätkin kommentit. Ihmisiä on joka lähtöön... mutta ne tyhmimmät saisi lähettää omalle planeetalle :D Kaiken lisäksi just nää kel on pokkaa kommentoida blogin "vikoja" on hauskimpia tapauksia... Ihankuin bloggari kirjoittaisi juuri ja ainoastaan heille. Vaikka bloggaaja kirjoittaa julkisesti niin ei se tarkoita sitä että sen elämä pyörii lukijoiden ympärilä. Jos kirjoitusvirheet tai huono kuvalaatu häiritsee nii ole hyvä ja poistu :D Hahahaha kauhee avautuminen, anteeks :D Kiehuu vaan heti kun ajattelenki näitä turhantoimittajia, mm anonyymi kommentoijia.. Olispa maapallolla enemmän ihania ja positiivisiä ihmisiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anbe♥ Sanoit mun mielestä tosi hyvin ja näinhän se on! Oon täysin samaa mieltä. Ei kenenkään tarvitse bloggaajana kuunnella ilkeilyä ja päänaukomista blogissaan. On tosi ikävää, että jotkut eivät ymmärrä antaa palautettaan aina oikeaan sävyyn.. Meitä on joka lähtöön tietystikkin, mutta blogeissa pitäisi yhtälailla ihmisten osata käyttäytyä! :)

   Poista
 7. Tosi hyvä teksti!! Ja oot kyllä hirmusen kaunis ! :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi12/22/2015

  etkös sä just pari kk sitten tehny tälläsen samanlaisen "älkää kiusatko" postauksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi12/22/2015

   Jep mäkin luulin lukevani sitä samaa postausta uudelleen :D

   Ikävää, että oot pahottanut mielesi kommenteista mitä oot saanut, mutta musta sä otat tän jotenkin hirveän herkästi. Ne kommentit, missä on sanottu vaikka siitä kun laitat niin monta samanlaista kuvaa, ei musta ole mitenkään ilkeitä vaan ihan hyviä pointteja. Silti vastaat hirveän tylysti lähes kaikille, jotka antavat muutakin palautetta kuin kehuja.

   Luulisi sun haluavan kehittyä ja kuulla rehellisiä mielipiteitä, mutta tuntuu ettet osaa ottaa niitä vastaan. Tietenkään haukkuminen ym ei ole oikein, mutta sitä en tarkoitakaan.

   Koita nyt vaan relata niiden kommenttien kanssa, poista kommentointimahdollisuus jos et niitä kestä lukea, tai opettele kestämään kritiikki. Jos sun tarkoituksena on saada blogi, minne saat vain "paras blogi, oot niin kaunis" kommentteja, niin sitä ei tule tapahtumaan.

   Poista
  2. Anonyymi12/22/2015

   nämä!

   Poista
  3. Anonyymi12/22/2015

   Eihän se käsitelly jatkuvaa negatiivisuutta?

   Poista
  4. Postaus jonka tein pari kuukautta sitten käsitteli arvostelua, ei negatiivista ilmapiiriä. Tässä postauksessa puhuin mitä lähiaikana blogissani on ollut, eli erittäin ilkeää kommentointia joka asiasta. Myöskin haluan kommentoida sen verran tuohon: ''Ikävää, että.... MUTTA'' kommenttiin, että tottakai mullakin on tunteet ja omat fiilikset. Olen ottanut asioita herkästi, koska yksityiselämääni ollaan puututtu, haukuttu ilkeään sävyyn ja yritetty lannistaa (tietysti onnistumatta.) Pään olen pitänyt kokoajan pystyssä ja yrittänyt niellä moniakin ilkeeseen sävyyn kirjoitettuja kommentteja ihan vaan sen takia, että yritän pysyä vahvana ja jatkaa bloggaamista, mikä on oma intohimoni. Osaan vastaanottaa fiksua ja mukavaan sävyyn kirjoitettua kritiikkiä. Hermot ovat olleet lähikuukausina aika kireällä piikittely kommenttien myötä, joten vastaaminen on joskus ollut jyrkkää. Toivottavasti ymmärrätte, että blogin pitäminen on välillä haastavaa ja hermoja raastavaa. Sen takia joskus tulee vastattua vähän jyrkemmin sellaisiin kommentteihin, mitkä koen omasta mielestäni hieman piikittelynä ja päänaukomisena. Kehittyminen bloggaajana on joillakin hitaampaa ja toivon, että ymmärrätte asemani. Tarkoituksena ei ole saada pelkästään kehuja, vaan rakentavaa ja hyvää palautetta mistä aina opin.

   Poista
 9. Anonyymi12/22/2015

  Millon se joulukuun toinen kanasalaatti tulee? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi12/22/2015

   ei se nyt ehdi syömään ku pitää miellyttää "miestä" :/ ehkä siks blogin tasokin on kärsinyt muutaman viime kuukauden aikana

   Poista
  2. Anonyymi12/22/2015

   Miellyttää miestä?:D Jennan hyvänä ystävänä satun tietämään että hänen ei tasan pidä yrittää miellyttää miestänsä, koska tää mies rakastaa Jennaa just sellasena ku Jenna on. Jennan mies rakastaa myös tätä "tasoltaan laskenutta" blogia ja selös teitä tasoltaan laskeneita anonyymejä vituttaakin. Etkö ikinä oo ite rakastanu toista niin paljon, että unohdat hetkeks kaiken muun? Jenna yrittää bloginsa kanssa parhaansa ja me ystävät ollaan ylpeitä vaikka se tekis mitä. Vähän joulumieltä ano, suu täyteen kinkkua ja pää kiinni :)

   Poista
  3. Anonyymi12/23/2015

   Haha ihan huokuu yhden anon katkeruus ja kateellisuus kommentista :DD Miten joku voi olla noin sekasin.

   Poista
  4. Pakko kyllä sanoa tähän sen verran, että mun ei tarvitse omaa poikaystävääni miellyttää. Hän on mua kohtaan todella ihana, luotettava ja rakastaa mua juuri sellasenaan kun olen. Inboxiini oli tullut valheellista tietoa meidän parisuhteesta ja mikäli luet tätä kommenttia, jonka luultavasti toinen anonyymi olit kirjoittanut niin jäitä hattuun ja keskity omiin asioihisi äläkä tunkeudu toisen ihmisen yksityiselämään, mistä sulla ei ole minkäänlaista käsitystä tai tietoa. Tarkoituksenasi oli selvästi loukata mua ja mun poikaystävää onnistumatta siinä :) Meillä menee hyvin, ollaan onnellisia ja tiedetään tasantarkkaan meidän yhteisestä elämästä. Ikävää, että joku ei osaa olla onnellinen ja iloinen toisen puolesta vaan osottaa kateellisuutensa. Mun blogi ei ole myöskään kärsinyt mun poikaystävän takia missään kohtaa. Hän tukee mua joka asiassa ja pitää huolta, niinkuin rakastava ihminen tekee♥

   Poista
 10. Hirveetä lukea näitä kommentteja.. Kuinka surullista miten ihmiset kohtelee toisiaan... Voimia Jennalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika sanattomaks välillä vetää kieltämättä, mutta blogimaailmassa tätä kokee valitettavan paljon! Kiitos♥

   Poista
 11. Anonyymi12/22/2015

  Ekaa kertaa päädyin lukemaan sun blogia. Surullisia nämä sun ilkeät kommentoijat. Mutta muista että kukaan joka olis tyytyväinen itseensä ei haluais tahallaan aiheuttaa toiselle pahaa oloa. Ilkeä kommentointi ei pohjaudu suhun vaan kommentoijiin itseensä etkä heitä pysty muuttamaan vaikka mitä tekisit. Harmittaa että tunnut ottavan kommenteista niin paljon itseesi! Oot kuitenkin ihailtavan rohkea tyttö!
  Ehkä vinkkinä voisin antaa että jättää ilkeät kommentit kokonaan huomiotta (tiedän, se on vaikeaa) koska ilkeitä ihmisiä ärsyttää kun oot reagoimatta niiden käytökseen. Kuitenkaan et voi kaikkia miellyttää.
  Itse jätän samantien lukematta ne blogit, joiden kirjoittaja mua ärsyttää. Sulla on täällä paljon lukijoita jotka oikeasti odottaa sun postauksia joten keskity niihin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet!♥ Haluan välillä blogissani kertoa omista fiiliksistä avoimesti, mikä tietysti yllyttää usein vain näitä ilkeitä ihmisiä kokoontumaan tänne. Mä oon aina vain ollut sellainen bloggaaja, että olen uskaltautunut avaamaan suuni monista herkistä asioista. Vinkkisi oli hyvä ja aion tehdä varmasti niin jatkossa♥ Kiitos fiksusta kommentista! :)

   Poista
 12. Anonyymi12/23/2015

  Moikka! Mä oon mielestäni ollut se, joka on maininnut sulle ensimmäisten joukossa siitä, kuinka toistat itseäs. Oot kehittynyt siinä ja muissakin asioissa, virkkeiden muodostaminen sulla tuntuu olevan edelleen hakusessa ja joskus sun lauseet kuulostaa vähän hassuilta korvaan :-D Mutta ei se mitään, siis hienoo, että olet kehittynyt ja ottanut joistain vinkeistä opikses.

  Oon myös lueskellut paljon sun julkaisemia kommentteja, ja musta tuntuu, että otat jotkut asiallisesti esitetyt kritiikit kauheana ilkeilynä. Ehkä luet kommentit mielessäsi jotenkin ilkeemmällä äänensävyllä kuin ne on tarkoitettu luettavaksi ja siksi ne on sun mielestä asiattomia. Voisit lukasta tuollaiset kommentit vielä toisen kerran semmoisella mukavalla äänensävyllä kuulostellen. En nyt muista mistä aiheesta silloin kirjoitit, mutta sulle oli jätetty jokin kehittymisvinkki kommentteihin ja vastasit siihen todella hyökkäävästi, vaikka kyseinen anonyymi painotti, että hän pitää blogistasi ja siksi haluaa sun panostavan siihen, mutta sä tunnuit ottavan sen paskanjauhantana. Toivottavasti ymmärrät mun pointin! Jotkut kommentoivat tänne hyvää hyvyyttään, ja otat sen ehkä turhankin herkästi asiattomana kritiikin antamisena. Varmasti saat myös todella ikäviä kommentteja, ja sekin voi vaikuttaa siihen, millä mielellä luet seuraavia kommentteja!

  Kaikesta huolimatta mukavaa joulua sulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) On ollut hienoa, että olet uskaltanut mainita mm. toistamisestani. Olen kehittynyt siinä jonkun verran, mikä on hyvä asia.

   Ikävien kommenttien myötä on vastaamiseni jonkun verran vaikuttanut joihinkin kommentteihin, mitä olen ehkä pitänyt hieman ''vittuiluna,'' mutta loppupeleissä kun niitä olen tarkastellut niin ihan fiksuja ne ovat suurinosa olleet. Hermoja on kiristänyt älyttömän paljon ikävät kommentit, joten vastaaminen on ollut lähikuukausina välillä hieman jyrkkää ja siitä olen todella pahoillani! Aion tehdä videon asiasta alkuvuodesta, missä varmasti kasvoillani pahoittelen hieman jyrkkää asennettani joitain kohtaan. Virheistä opitaan ja se on hyvä asia♥ Sinne suuntaan myös mukavaa joulua! :)

   Poista
 13. Voi ei, tsemppihali sinne suuntaan! ♥ Mitä nyt tähänkin postaukseen tulleita anonyymien kommentteja lueskelee, niin huhhuh! Pitäisivät huolen omista asioistaan ja keskittyisivät omaan elämäänsä :) Itse en ole onneksi hirveän montaa negatiivista kommenttia vielä blogiini saanut, mutta ne pari mitä on tullut niin saivat jo karvat nousemaan pystyyn.. Kiusaajia on monenlaisia, se on tullut tässä elämän aikana huomattua. Koita kestää ja juurikin estä vaikka ne anonyymien kommentit, niin lakkaavat vinkumasta!
  Rauhallista joulua sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tuuli♥ Karvat kyllä nousee pystyyn joskus ikävistä kommenteista! Pakko vaan katsoa eteenpäin ja jatkaa bloggailua, vaikka välillä on ikäviä aikoja. Ihanaa joulua sulle Tuuli :)♥

   Poista
 14. Voi tsiisus sanon taas minä! Täältäkin ehdottomasti isot halit ja tsempit sinne! ♥ Mun mielestä bloggaajan ei pidä eikä todellakaan tarvitse sietää sitä jos joku tulee aukomaan päätään vaan siksi että oma elämä on todennäkösesti niin pyllystä. Eri asia tietysti jos antaa kritiikkiä ja palautetta hyvään sävyyn mitä mullekin silloin tällöin tulee, tietysti otan ne hyvänä ja rakengtavana, mutta esim itselläni sitä on silloin tällöin tullut myös hyvin piikittelevänä ja siitä paistaa suoraan se vittuilu. Ilkeät kommentit ja ne satuttavat sanat, mistä lie tulee, jostain todella kateellisesta ihmisestä? Tai just sieltä missä ei kaikki mee ihan hyvin. Kuka tietää.
  Mullekin tuli muuten alkuvuodesta aika paljon ilkeilyä joten pistin suosiolla anokommentointi mahdollisuuden pois, muutama kuukausi annoin olla ja sitten laitoin sen taas mahdolliseksi. Nyt niitä ilkeilyjä ja ehkä jopa hieman naurettaviakin kommentteja on taas pikkuhiljaa alkanut tulla. Kyllä ne jokut vähän kirpaisee mutta niille joillekin saan nauraa, en julkaise niitä ja jätän omaan arvoonsa - se on mulle tosi hankalaa koska oon luonteeltani sellainen joka haluaa ja pistää yleensä samalla mitalla takaisin, en kuitenkaan halua sotaa tai negatiivisuutta blogini kommenttiboxeihin.
  Ihanaa joulua sinne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Kata♥ Mäkin oon joistakin kommenteista huomannut sen, että on ollut selvää piikittelyä vaikka joidenkin mukaan se on ollut ihan asiallista. Oon parin vuoden aikana alkanut tunnistamaan joistain kommenteista vaan hieman sellaista ''päänaukomista,'' mitä en oikein hyväksy. Tietysti kun jatkuvasti on tullut muutaman kuukauden aikana kiusantekoa, niin on ehkä ottanut muutamat ihan asiallisetkin palautteet vähän jyrkästi ja siitä pahoittelen alkuvuodesta videon muodossa lukijoitani. Hermot on olleet kovin kireällä ja nyt oli vaan pakko avata suunsa! :( Ihanaa joulua sinnekkin sulle Kata♥ Toivottavasti ensivuodesta tulisi hieman parempi blogivuosi :)

   Poista
 15. Anonyymi12/23/2015

  Mitä toivoit joululahjaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeestaan mitään. Sanoin sukulaisille, että mut saa yllättää! :)

   Poista
 16. Anonyymi12/23/2015

  Moikka Jenna!

  Haluan ottaa osaa keskusteluun tuomalla omaa näkökulmaani asiaan, ja saat olla siitä mitä mieltä haluat :-)
  Koen nämä muutamat anonyymit, jotka esim. tässäkin postauksessa vittuilee sulle aivan suoraan kanasalaatti -postauksistasi, provosoivina. Tämäkin postaus on tuon tyylisille tyypeille aivan pelkkää "bensaa liekeille". Hehän tekevät sitä vaan siksi, koska eivät vaan pidä sinusta ja kokevat sut aivan paskana bloggaajana.

  MUTTA: mieti joku näissä tyypeissä on. He haluavat jatkuvasti käydä seuraamassa sun tekemisiäsi, he haluavat tietää mistä kirjoitat, mitä olet kokenut tai kuinka sulla ylipäätään menee. Mielestäni tuollainen toiminta on jollain tasolla melko sairasta... He haukkuvat sua minkä ehtivät ja haluavat runtata sut maailman rakoon typerillä kommenteillaan, mutta lopulta seuraavat sun jokaista liikettä blogin ja varmasti myös somen kautta.

  Ymmärrän hyvin, miksi halusit tämän postauksen kirjoittaa. Sulla on pahamieli ja syystäkin, mutta eikö olisi aika jättää tuollaiset tyypit oman elämänsä nojaan ja vaikka estää heidän kommenttiensa pääsy päivän valoon? En usko, että kommentointi loppuu siihen, voisit vaikka julkaista muutaman kerran esim. puolen vuoden aikana "ilkeimmät kommentit" ja voitaisiin porukalla nauraa niille. Loppu peleissähän nämä anot on aika tyhmiä tyyppejä, jotka vaan rakastaa kierolla tavalla tehdä muitten kustannuksella itselleen hyvää oloa. En tiedä miltä tämä kuulostaa susta tai muista, mutta musta se voisi toimia :-)

  Mun mielestä sun on aika ottaa nyt kaikki irti sun blogistasi ja tehdä tätä suurella sydämmellä, juuri niin kuin sä haluat. Tietenkin voit ottaa vinkeistä vaarin ja tarkoitankin tätä toden teolla, koska se pidennyspostaus oli munkin vähän floppi. Et meinannut ottaa sitä hyvää palautettakaan millään vastaan! Mutta opit asiasta ja myönsit virheesi, -> taas oot ottanut askeleen eteenpäin parempaan suuntaan :-)
  Täällä jotkut hienosti auttaa sua tsemppaamaan ja se on ollut kiva huomata! Nyt vaan täysiä eteenpäin. Et tarvii kaupan kalleinta kameraa ollaksesi paras, mutta vähän kun fiksaa kuvakulmaa ja vaikka oikoluetuttaa postauksen (esim. poikkis on hyvä!) ja uskaltaa kysyä rohkeesti mielipiteitä, voit saavuttaa jotain suurta.

  Toivotan sulle kaikkea hyvää vuodelle 2016.

  Tällä kertaa nimimerkillä - K

  VastaaPoista
 17. Hieno kirjoitus :) ja älä välitä mitä muut susta ajattelee :) ehkä niillä ei oo muutakaan tekemistä niin ne puhuu vaa pahaa. Olet just täydellinen omana itsenään <3 !!!

  VastaaPoista
 18. En vaan edelleen ymmärrä mistä näitä anonyymejä tänne sataa. Jos joku niin sä olet rohkea tuomaan esille omia mielipiteitä, olet omantyylinen ja kauniskin vielä. Ihailen sun asenetta.

  Oikein ihanaa joulua ♥

  VastaaPoista