BY. JENNA JULIET

Minkä takia muiden puolesta ei osata olla onnellisia?

Otsikko kertoo mistä aion tänään puhua blogissani. Olen huomannut useiden vuosien ajan kuinka useat ihmiset eivät osaa iloita tai olla onnellisia toisten puolesta. Jouduin itse pilkan kohteeksi jälleen kerran oman kaupungin missikisojen myötä, mikä on sinänsä täysin ymmärrettävää sillä olen itse ottanut sen riskin, että tuntemattomat ihmiset arvostelevat mua anonyymimaskin kera internetissä. Eniten mikä mua ihmetytti uutisessa olikin juurikin tällainen kommentti: ''toivottavasti ei kukaan voita!'' Silloin mulla heräsi kysymys: Minkä takia et osaa iloita muiden puolesta tai olla onnellinen?

Jokaisella on oikeus osallistua erilaisiin kilpailuihin ja on ikävää, että jotkut pahoittavat mielensä tällaista kisoista. Lähdin itse hakemaan kokemusta kisasta, sillä uudet haasteet ja kokemukset ovat aina mahtavuutta. En kumminkaan voi ymmärtää sitä vihan ja surun määrää ihmisissä nettipalstoilla, sillä mä ainakin oon hymyssä suin toisten ihmisten puolesta aina. Olen blogissani myös kirjoittanut itsetunnon parantamisesta ja itseluottamuksesta, sillä olen kokenut pahan alamäen nuorempana kun olin huono itsetuntoinen ja itseluottamukseni oli hukassa. Hyvällä itsetunnolla ja itseluottamuksella osaa parhaiten iloita muiden puolesta ja olla onnellinen. Lukiessani useita vihaviestejä uutisessa huomasin ihmisissä vihaa, katkeruutta ja pahaa oloa. Juorujakin on helppo kehittää, jotta saataisiin mustamaalattua tiettyä ihmistä. Uskon, että jokainen on ollut juorun kohteena joskus. Haluan puhua avoimesti siitä, että muiden puolesta voi olla onnellinen ilman katkeruutta ja kateellisuutta. Aloita vaikka kehumalla jotain ihmistä, jota et tunne tai ketä kohtaan et ehkä tunne vetoa niinkään paljoa. Se on monelle ihmiselle vaikea asia, mutta tiedätkö kuinka paljon positiiviset kommentit piristävät toisen mieltä toisinkuin ikävät kommentit? Niinkuin on sanottu: Aina on joku parempi, fiksumpi, kauniimpi, komeampi, mutta toista samanlaista ihmistä ei ole niinkuin sinä. Joskus on vaikeaa hyväksyä täysin itsensä, tiedän sen omasta kokemuksestani.

Muistatko kun naapurin tyttö sai uuden auton tai kun yläasteella oleva poika saapui mopoautolla ensimmäistä kertaa kouluun? Muistatko kun kaverisi voitti Lontoon matkan itselleen tai kun sukulaisesi osti uuden auton? Olitko onnellinen?

Meillä ihmisillä herää monenlaisia kysymyksiä elämän pienistäkin asioista ja toivon, että näistä asioista osattaisiin keskustella vielä enemmän. Olen itse tällä hetkellä tosi onnellinen esimerkiksi siitä, että meillä missikiertueella on kauniita, erikokosia, erinäkösiä ja upeita nuoria naisia. Jos osaat iloita muiden puolesta, se on mahtava asia! Oikeen kivaa keskiviikkoa kaikille lukijoille :)


27 kommenttia on "Minkä takia muiden puolesta ei osata olla onnellisia?"
 1. Anonyymi5/13/2015

  Tähänki sopii hyvin biisin sanat; kateellisuus on kaikkien sairastama tauti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että joillakin kateellisuus menee jo liiankin sairaaksi toiminnaksi.

   Poista
 2. Anonyymi5/13/2015

  Mä en itse arvosta tollasia kauneuskilpailua, enkä itse ikinä osallistuisi niihin, mutta jos esimerkiksi sä voittaisit nuo kisat, niin kyllä mä onnellinen olisin sun puolesta! Ja siks toivotankin sulle onnea noihin kisoihin ja menestystä myös jatkossa muihin kisoihin, mikäli aijot osallistua! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on esimerkillinen ja hyvä tyyppi! :) Kiitos<3

   Poista
 3. Mä oon niin onnellinen että osaan iloita muiden puolesta ja myöntää olevani kateellinen :D Olis kyllä aika helkutin rankkaa jos se kateus pitäis aina purkaa morkkaamalla toisia :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä! Mä uskallan myös myöntää jos kadehdin jotain asiaa tai ihmistä enkä ala morkkaamaan. Se on mun mielestä typerää toimintaa :)

   Poista
 4. Oon onnellinen, että oot löytäny onnellisuuden <3 Kaikki ei sitä tuu löytämään koko elämänsä aikana ja se on vaikeeta ehkä hokata kun on omat asiat huonosti. Just yks päivä dösässä sanoin kuskille, kun lähdin "aja varovasti ja kiitos paljon kyydistä", se ihan äimisty siitä :DD Liian vähän uskalletaan kehua, mutta paskaa kyllä voidaan sataa roppakaupalla .. Kaikkia ei voi miellyttää eikä pidä edes yrittää ..Ilkeät anot kertoo itestään jo paljon, kun sitä tekee ja piilossa. Ei niillä oo kaikki kunnossa :D Oot huippis tyty <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi ikävää, että jotkut ei löydä onnellisuutta tai halua olla onnellisia. Juurikin tuo, että liian vähän uskalletaan kehua tai esimerkiksi tsempata asioissa. Ja niinkuin sanoit, eiköhän se kerro ihan omasta itsestään jos ilkeilee maskin takaa :) Kiitos<3

   Poista
 5. Olen itsekin miettinyt välillä ihan samaa, ja tullut siihen tulokseen että toisen mollaaminen varsinkin anonyyminä on silkkaa kateutta ja kertoo vain henkilöstä itsestään, että hänellä ei olisi pokkaa osallistua juuri vaikka tuollaisiin missikisoihin. Yleensä juuri se epävarmuus ja huono itseluottamus saavat jauhamaan sitä p*skaa, eikä sitten ajatella yhtään mitä kaikkea se voi aiheuttaa. Jokainen on hyvä omana itsenään, ilman turhaa kateutta ja negatiivista ajattelua!
  Onnea siulle missikisoihin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhut täyttä faktaa, että epävarmuus ja huono itseluottamus saa usein ihmiset juoruilemaan! Ikävää että noin on tosi usein :/ Ja niimpä!<3 Kiitos :)

   Poista
 6. Ihana teksti! Totta joka sana. Itse oon kanssa huomannut niin usein sitä että kateellisuus tulee niin kovasti pintaan ettei kyetä osoittamaan onnelisuutta toisen puolesta. Tsemppiä kisoihin, tulet varmasti menestymään loistavasti!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin! Kiitos paljon Vilma<3

   Poista
 7. Anonyymi5/14/2015

  Ihmiset taitavat olla niin mediakriittisiä nykyään, että malliksi/missiksi pitäisi olla tiptop hyväkroppainen, 180 senttinen VS -malli. Joten rakkaat ihmiset, älkää viitsikö olla niin mediakriittisiä, kyseessä on nyt oman kaupungin missikisat, ei sen suuremmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin tämä! Ei ole isot kisat, ihan pikkukisat vaan :)

   Poista
 8. Voiettä, tosi tärkeään asiaan otit kantaa ja oon kyllä niiin samaa mieltä sunkanssa. Niin ja tsemppiä missikisoihin kaunotar! :-)

  VastaaPoista
 9. Kaikkein kamalinta tää on huomata lähipiirissä...kun on kiva koti ja parisuhde ja toinen vaan ilkeilee kokoajan eikä osaa olla toisen puolesta onnellinen :( mut koitan vaan ajatella sen niin että itsensä nolaa ja kertoo ihmisestä sekä luonteesta paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin karu fakta tuo juurikin mitä sanoit :/ Tosi ikävää!

   Poista
 10. Ihana kirjoitus ! Tsemppia sulle,ihailtavaa että panostat sun haaveiden perään <3!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi5/15/2015

  Itse en henkilökohtaisesti ymmärrä kauneuskilpailuja, koska en yleensäkkään ymmärrä ulkomuodon ihannointia. Mutta postaus oikeenki hyvä. On tärkeetä olla onnellinen muitten puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella on oma mielipide ja ymmärrän sen täysin! :)

   Poista
 12. Anonyymi5/15/2015

  Musta on vähän tekopyhää tehdä näitä postauksia, kuinka muut on kateellisia, puhuu pahaa, on niin huonoitsetuntoisia... enpä usko että säkään olet aina onnellinen vieraiden ihmisten puolesta, et kadehdi tai puhu ikinä kenestäkään pahaa yms. Nää on kuitenkin asioita mihin kaikki toisinaan syyllistyy, ja hyvällä itsetunnolla varustetut ihmiset ei välitä jos se heihin kohdistuu.

  Mäkään en oikeen arvosta missikisoja tai pidä sua ehkä niin missityyppinä, mutta annan arvoa että toteutat unelmiasi. Muista kuitenkin että missikisat perustuu ulkonäköön, ja siinä ei arvostella sua ihmisenä. Tollasissa kisoissa varmasti kuulee kritiikkiä monelta suunnalta, joten koita pitää paksu nahka äläkä ota liikaa itseesi. Onnea kisoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstin pointtinahan oli se, että voin hyvällä itsetunnolla & omallatunnolla sanoa sen että uskallan iloita muiden puolesta. Jokainen puhuu joskus pahaa toisista, sehän on päivänselvä asia. Tarkoitin lähinnä jatkuvaa mielensäpahoittamista muiden asioista ja muista ihmisistä, sillä tällaisia ihmisiä löytyy harvinaisen paljon nykyään! Missikisoissa vaikuttaa myös asenne ja kiertueilla on oltava mukava kaikille ja osattava tulla toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Missinä työskentelet ihmisten parissa, kai muistat? Se joka voittaa missikisat, on edustustehtävissä :) Kiitos!

   Poista
 13. TODELLA hyvä teksti. Asiasta kirjoitit :) Olen iloinen puolestasi tuon missijutun ansiosta! :) Olet muutenkin todella kaunis.

  VastaaPoista
 14. Mäkin haluan tähän vielä kommentoida, vaikka ehdinkin lukemaan vähän muöhässä :) Susta kyllä huomaa, että osaat aidosti ja oikesti iloita muiden puolesta ja sulla on muutenkin ihanan positiivinen asenne!

  VastaaPoista