BY. JENNA JULIET

Uskalla auttaa

Lähiaikoina on ollut taas sosialisessa mediassa paljon puheenaiheena yksinäisyys, kiusaaminen, masennus ja ihmisten hyvinvointi. Erityisesti silmääni pisti erään ihmisen Facebook tilapäivitys, mitä on tähän mennessä jaettu yli 46000 kertaa. Tänään blogini postauksessa haluan kertoa miten tärkeää auttaminen on. Niinkuin on sanottu: ''Maailma on aivan liian vaarallinen paikka elää, ei niiden ihmisten vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden, jotka seisovat vieressä ja antavat sen tapahtua.''

Mun mielestä on todella surullista, että nykypäivänä ihmiset eivät uskalla tarjota auttavaa kättä vaikeiden tilanteiden tullen. Mulle auttaminen on ollut aina tärkeetä ja osa mun omaa elämää. Uskon, että jokaisella meistä on ollut tilanteita omassa elämässään kun tarvitsee oikeasti apua ja tukea. Voin väittää, että jopa pieni halaus saattaa tuoda paremman olon huonojen päivien keskellä. Jos sä näät jonkun, jota syrjitään ja kiusataan, uskalla auttaa ja puuttua. Jokainen meistä tekee omat valintansa elämässä. En usko, että vääränlaisia valintoja tehdään ellei niitä itse valitse. Mä en myöskään usko, että joku valitsee mielummin pahan olon kun hyvän olon. Ne valinnat mitä itse tekee, on tärkeitä. Mä haluan toimia esimerkillisenä juurikin tällaisissa asioissa, koska meillä jokaisella on hyvää annettavaa muille. Me tehdään virheitä, mutta opitaan niistä. Meissä nuorissa on tulevaisuus.

Muistan aikanaan kun en uskaltanut pyytää apua. Ihmiselle tulee erilaisia pelkotiloja kiusattuna. Sitä jää helposti yksin omiin oloihinsa ja yrittää vaan niellä pahan olon sisäisesti. Ihminen ei aina ole sitä, miltä näyttää ulkoapäin. Olin itse ulkoapäin katsottuna kiusaamisaikoina hymyilevä ja pirteä tyttö.

Facebook tilapäivitys kertoi tytöstä, jota on kiusattu viime vuodesta lähtien. Koko teksti sai mut huonolle tuulelle ja halusin vaan päästä halaamaan tyttöä. Pakko sanoa myös, että olen aina huomannut, että kouluissa ei osata puuttua tai uskalleta nähdä todellisuutta. Olen muutamaan kertaan sosialisessa mediassa kirjoittanut kiusaamisesta, minkä uhrina olen myös itse ollut. Ihmisillä on nykypäivänä erilainen käsitys mitä kiusaaminen todellisuudessa on ja mitä se voi aiheuttaa. Pakko sanoo sen verran, että kyllä se arvet jättää vaikka kasvaisi sen asian yli ja vahvistuisi. Kuunneltua yks päivä Haloo Helsingin kahta biisiä, tajusin että niillä yritetään kertoa ihmisille monia asioita, kuten kiittämisestä. ''Ja joskus kun hommat rullaa kunnolla sitä saa mitä tilaa eli jos sä pyydät anteeks sä saat anteeks ja elämä on taas kivaa.'' Anteekspyytäminen on tärkeetä. Postauksen otsikko on uskalla auttaa, mutta mä haluan myös sanoo sen jokaiselle, että uskalla pyytää anteeks. Itse olen toiminut myös omassa elämässäni monia kertoja väärin, mutta tärkeintä on ollut pyytää anteeks ja antaa anteeks. Elämä on liian lyhyt murehdittavaks. Sen takia täällä jokaisen kannattaa aina kohdella muita ihmisiä niin, miten haluaa itseään kohdeltavan. Elämässä törmää todella vaikeisiin asioihin ja mä lupaan, että jos sä ihan vaan kohteletkin muita hyvin, sulla on itselläkin parempi olla. Mulle on muutama ihminen sanonut, että heidän kiusantekonsa johtui pahasta olosta. Aina on apua tarjolla ja auttava käsi. Uskaltakaa puuttua, tarjota auttavaa kättä, kuunnelkaa ja kohdelkaa muita hyvin. Sillon tää maailma on jo paljon parempi paikka kun me osataan kohdella toisiamme hyvin.

''Be nice to everyone, always smile and appreciate things, because it could all be gone tomorrow.'' - Ed Sheeran.9 kommenttia on "Uskalla auttaa"
 1. Hianoo, että kirjotat tälläsestä aiheesta. Kaikki ei kyllä tuu koskaan ymmärtään kiusaamisen jättämiä haavoja, mutta ehkä pikku hiljaa sitä sais kouluissakin lopetettua sitä median ansiosta. ( Itse olen ollut molemmin puolin ). Hyvä postaus ! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nani♥ On kyllä tosi ikävää, että kiusaamiseen ei osata kunnolla puuttua mutta onneksi sitä saadaan jonkun verran vähennettyä sosialisen mediankin ansiosta!

   Poista
 2. Hyvin kirjoitettu Jenna! Itse aina puutun tilanteisiin kun kuulen että toista solvataan, varsinkin jos kyse on tutustani tai blogissa ilkeästä anonyymistä, tuntemattoman tilanteeseen ei ole kuitenkaan niin helppo puuttua kun ei tiedä tarkkaa mistä on kyse :/ Olin juuri kuukauden blogi tauolla juuri syystä että läheiseni oli juuri kuollut ja anonyymi tuli haukkumaan tätä läheistäni ja syyttämään että se oli hänen oma vikansa.. Lannistuin todella asiasta eikä sitten huvittanut tulla kirjoittelemaan. Nyt kuitenkin ihanien ihmisten tuella olen palannut blogi maailmaan ♥ Toisten tuki auttaa pääsemään asioissa eteenpäin, mutta itse ainakin ilahdun siitä jos saa toisen iloiseksi mukavalla kommentilla, niin ihmettelen miksi joku tahallaan edes tahtoo loukata toista :/ Kaikin puolin hyvä postaus! :)

  xoxo Jenny Janette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenny kovasti!♥ Ihan kauheeta miten joku on kehdannut tulla noin sanomaan :( Ihmiset osaa olla niin ajattelemattomia! Iso halaus täältä ja tsemppiä blogi juttuihin :)

   Poista
 3. Tästä aiheesta ei vaan voi ikinä puhua tarpeeksi, eli tosi tarpeellinen postaus! Luin sen saman jutun facessa, ja tuli niin paha mieli sen tytön puolesta.. Kuin kukaan ei voi mitään, siis haloo, teinilaumalle. Missä on ne järkevät aikuiset tilanteesta joka viheltää sen pelin poikki? Kyllä vielä 90-luvulla kun itse oon peruskoulun alottanut, on tartuttu asioihin ihan eri tavalla. Nykyään opettajat ei saa tehdä eikä puuttua mihinkään. Ennen tollasissa tilanteista ois yksinkertasesti nostettu rinnuksista seinille, ja LAITETTU piste tollaselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teki todella pahaa lukea se koko teksti..:( Ja aikuisten ihmisten pitäisi nimenomaan puuttua koulussa että vapaa-ajalla kiusaamistilanteisiin enemmän. Omassa koulussa ei myöskään aikuiset puuttuneet minkäänäköiseen kiusaamiseen vaan kävelivät ohi. Mullekkin kuraattori sanoi, että hän seurailee mun tilannetta, mutta lopulta se meni myös niin pahaksi, että jäin koulusta joskus pois pariksi päiväksi kotiin. Ihmisten pitäisi uskaltaa tarjota auttavaa kättä enemmän!

   Poista
 4. Kiusaamiseen puuttuminen on hieman tabu kouluissa. Opettajien tulisi puuttua paremmin niihin ja kiusaajien vanhempien pitäisi kanssa havahtua siihen, ettei pikkupetteri olekaan välttämättä ihan niin kultapoika jos haukkuu luokkansa tyttöjä horoiksi tms. Vanhempien pitäisi pitää yhtä, eikä niin että kiusaajien vanhemmat puolustavat kiusaajaa ja tavallaan itsekin yhtyvät uhrin ja uhrin perheen mustamaalaamiseen. Hieno teksti!

  VastaaPoista