BY. JENNA JULIET

Yksi tulevaisuuden haaveeni, mistä haluan kertoa lukijoilleni

Mun on pitänyt aikasemmin blogissa puhuakkin yhdestä tulevaisuuden haaveestani. Tämä haave liittyy lapsiin.

Olen ruvennut miettimään jonkun verran tulevaisuuttani ja olen tullut siihen pisteeseen, että haaveilen adoptoimisesta. Olen itseasiassa ask.fm profiilissani tästä asiasta avautunut jo aika huolella ja moni onkin kysellyt, että miksi en halua biologisia lapsia tulevaisuudessa. Haluan vastata näin julkisesti, että en ainakaan tällä hetkellä vain halua. Mä ajattelen niin paljon niitä lapsia, joita hylätään kadulle, jotka näkevät nälkää, jonkun vanhempi ei ole vain valmis kasvattamaan omaa lastaan tai lapsi joutuu väkivallan kohteeksi perheessä. Mun mielestä olisi hienoa pelastaa jonkun kurja elämä ja olla jollekkin maailman lapselle maailman paras äiti. Oman rakkaan lapsen ei tarvitse olla biologinen omasta mielestäni. Yhtälailla sä voit olla adoptio lapsen äiti ja rakastaa tätä lasta niinkuin biologista lasta rakastat/rakastaisit. Olen myös luonteeltani auttavaa sorttia ja haluan saada mahdollisimman paljon hyvää aikaan elämässäni. Tietysti adoptoimisessa on myös ongelma puolensa. Tuttavallani meni 3-4 vuotta saada adoptiolapsi ja voin kertoa, että se odottaminen oli hänen mukaansa kauheeta. Hän pelkäsi, ettei koskaan saisi lasta itselleen, mutta lopulta kun häi sai ilouutisia, oli kaikki mainiosti! Olen myös lukenut adoptiolaista hyvin paljon, kuten mm. arviointiperusteista ja minkä takia yleensä adoptioon päädytään. Mulla itselläni on kova synnytyspelko ja se, etten vain yksinkertasesti tällä hetkellä halua biologisia lapsia, koska ajattelen niin paljon realistisesti maailman asioita ja varsinkin pienten lasten etuja & auttamista. Toivon, että jonain päivänä pystyn adoptoimaan ja saamaan lapsen, jota rakastan juuri sellaisenaan kun hän on. Mulle se olisi elämäni paras asia.

Mitä mieltä te olette adoptoimisesta? Kertokaa mielipiteenne, olisi kiva kuulla. :)


♥ Jenna

26 kommenttia on "Yksi tulevaisuuden haaveeni, mistä haluan kertoa lukijoilleni"
 1. Anonyymi9/26/2014

  Olisin toivonut pientä ootd/atm kuvaa ;_;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postaus ei liittynyt asuihin.

   Poista
 2. Täysin samaa mieltä, mäkin haluaisin adoptoida tulevaisuudessa... Ärsyttävän vaikeaa vain sellainen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä todella vaikeaa. Se on se ikävä puoli :(

   Poista
 3. Anonyymi9/26/2014

  Kuka vittu haluaa jonkun toisen kakaran ittelleen ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni ihminen :)

   Poista
  2. Toi kommentti näytti, miten ihminen voi olla itsekäs ja kamala. Ja sellaisia on ihan liikaa :(. Toi on todella, todella itsekkäästi ajateltu. Jotenkin tuntuu, että ihmiset eivät osaa välittää muista, kuin itsestään nykypäivänä. Tää maailma on kyllä niin sekaisin. Täällä on ihan liikaa lapsia kärsimässä, niin se on mulle syy, etten haluaisi tänne lisää niitä vaikka omasta takaa, kun on miljoonia vauvoja, ketkä tarvitsisi huolehtivan äidin, kun biologinen jostain syystä ei siihen kykene.. Kyllä se silti on ihan oma lapsi, vaikka ei olisi samaa lihaa ja verta...

   Ihanaa, että välität Jenna<3! Vaikka sulla enimmäkseen varmaan se synnytyspelko, mutta uskon, että pystyt ajattelemaan myös vähän syvemminkin tätä juttua!

   Poista
  3. Kirjoitit kyllä todella hyvin tuon, että tuosta kommentista huomasi miten ihminen voi olla oikeasti itsekäs ja kamala. Harmi, että joku ajattelee oikeasti noin adoptointi asian, kun taas jollekkin se olisi maailman hienoin ja ihanin asia pelastaa jonkun lapsen elämä ja tulevaisuus. Mä toivon todellakin, että pystyn vielä jonain päivänä adoptoimaan! Toisten auttaminen on tärkeetä♥

   Poista
  4. Anonyymi9/30/2014

   jos teidän mielestä adoptoiminen on jees, niin miksi muidenkin mielestä pitäis olla? ristiriitaista, kun aina jos joku kommentoi eriävästi sun mielipiteestä, niin se on kamalaa, sun mielipide ja ajatusmaailma on ainoa oikea tai muuten ihmiset on itsekkäitä, kamalia tai muuta vastaavaa.:D musta siinä ei ole mitään itsekästä jos joku ei halua adoptoida. itsekin haluan auttaa muita ja olen hyväntekeväisyydessä mukana, mutta en haluaisi adoptio lasta. tietysti toi ylempi kommentti oli turha ja ilkeä kun se on tohon sävyyn kirjoitettu, mutta siinäkin oli selvä pointti ja mielipide, joka ei ole väärä eikä tämä anonyymi varmasti ole sen pahempi ihminen kuin kukaan muukaan.

   Poista
  5. Mun mielestä edellinen anonyymi olisi voinut kommentoida asian paremmalla tapaa kuin kirjoittaa ensinnäkin noin vittumaisesti. Ja mun mielestä tuo kommentti näytti + Pihlajan mukaan juurikin sen, että ihminen voi olla itsekäs. Sekin on mielipide asia^^ Ja vastasin siihen ihan asiallisesti, että aika moni ihminen ja otin myös kantaa Pihlajan kommenttiin.

   Poista
 4. Oot tosi hyväsydäminen ihminen, upeaa kun ajattelet noin :)

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Adoptoiminen on hieno ajatus, maailmassa on niin paljon ei-toivottuja lapsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, että se on hieno ajatus! Vielä kun sen saisi toteutettua jonain päivänä omassa elämässä♥

   Poista
 6. Olen pohtinut itse myös adoptoimista samoilla periaatteilla. Mun mies ei vaan ole samaa mieltä tästä asiasta. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni taas se ongelma, että mulla ei edes ole miestä kenen kanssa voisi tästä asiasta keskustella, mutta sitä odotellessa! ;-) Ja oota vain, voihan se mielipide muuttua vielä vuosien varrella!<3

   Poista
 7. Anonyymi9/28/2014

  Sä herätät mussa ihmisenä ihan kauheeta hämmennystä. Oot ihanan sympaattinen ja semmonen "en tahdo pahaa kellekkään"-tyyppi, joten en oikeen tiedä miks sua vihataan. Sulla on hyvät arvot, vahvat mielipiteet ja iso persoona. Toki se herättää toisissa närkästystä, että sanoo mielipiteensä kovaan ääneen ja jos se mielipide poikkeaa yleisistä "normeista". En kuitenkaan puolustele kenenkään ilkeilijän kommentteja, sillä asiattomuuksia ei kukaan täysjärkinen ja hyvinvoiva tyyppi lauo.

  Mutta toisaalta, sulla on myös välillä ärsyttäviä piirteitä. Oot kamalan naiivi, tai ainakin tunnut siltä. Mutta kuitenkin oot niin viaton tyyppi etkä ikinä halua kellekkään pahaa ilmeisesti, joten mun on vaikeeta ärsyyntyä susta.

  Kuitenkin vaikutat loppujenlopuksi fiksulta nuorelta tytöltä, ja mun käy sääliksi sua, kun oot niin vihattu välillä. Siis toki sulla on varmaan enemmänkin niitä rakastajia, mutta sattuu melkein sun puolesta kaikki itsemurhasuositukset sunmuut. Olis toisaalta todella jännä nähä sut joskus ihan kasvokkain ja ottaa selvää, millanen sit ihan livenä oot.

  Mutta nojoo, tässä kommentissa tuskin oli mitään järkeä, mutta kiteytän sen tähän: oot hieno tyttö, pidä siitä kiinni muista huolimatta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrin oleen kaikille mukava ja kunnioittaan kaikkia. Mulle on opetettu ihan pienestä pitäen, että toisia ei jätetä porukasta pois, kaikkiin kannattaa tutustua ja pitää pysyä positiivisena ilkeilyistä huolimatta. Mun mielipiteet ja tyyli herättää joissakin ihmisissä vihaa ja raivoo, mutta se johtuu ihan siitä, että jokaisen kanssa ei voi olla parasta kaveria ja samaa mieltä. Oon selvinnyt vaikka mistä asioista, joten sen takia pysyn positiivisena ja vahvana. Toisten takia ei saa ikinä muuttua tai antaa niille sellasta oloa, että ''jes me ollaan murskattu toi nyt ihan alas.'' Vihaajista vaan ei kertakaikkiaan kannata välittää. Ennen reagoin todella moniin viha kommentteihin ja kirjotuksiin, mitä musta höpistiin, mutta lopulta päätin vaan olla huomioimatta niitä! Olokin helpottu kummasti. Iso kiitos tosi kivasta kommentista ja mulle voi tulla Kikissä höpötteleen, jos haluaa tutustua! :)

   Poista
 8. Anonyymi9/29/2014

  Sussa huomaa kyllä eron siihen, millanen olit n. vuosi sitten. Kun sanoit, että lopetit muiden murehtimisen, niin oot kyllä selvästikkin paljon kypsemmän olonen. Muistan sillon kun luin näitä kommentteja ja vastasit niihin aina todella vihaisesti ja näin, niin sillon susta jäi vähän semmonen epäkypsä fiilis. Vaikka toisaalta ite vastaisin varmaan ihan samanlailla niihin kommentteihin jos noin usein saisi kuulla kuinka "läski ja ruma oot".. Että respectit sulle että jaksat olla blogimaailmassa tästä kaikesta huolimatta!
  Kiitos vastauksestas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä olisi silloin jo pitänyt olla kunnolla sillä mua ei kiinnosta asenteella. Valitettavasti silloin en vielä osannut asennoitua kunnolla niihin vihakommentteihin, mutta nykyään otan ne korvasta sisään ja toisesta ulos enkä edes julkaise puoliakaan vihakommenteista niin pysyy blogikin positiivisena ja hyvänä! :)

   Poista
 9. Ihania kuvia, ja ihana Jenna! :-)<3

  VastaaPoista
 10. Anonyymi10/05/2014

  Heippa Jenna! Luin postauksesi ajatuksella. Mieleeni tupsahti monen moista ajatusta. Olet vielä kovin nuori ja olet päättänyt ettet halua omaa biologista lasta, oletko ajatellut jos mielesi muuttuu vuosien varrella tai jos satutkin tulemaan raskaaksi? Tietenkin ymmärrän että tämä on päätöksesi nyt, mutta entä sitten esim 10 vuoden päästä? :) Tai mitä jos sinulle tapahtuu "vahinko" silloisen kumppanisi kanssa? Pystyisitkö rakastamaan omaa biologista lastasi kerta olet päättänyt ettet niitä halua? :)
  Olisiko sinulle 10 vuoden päästä musertava tieto jos et olekaan lisääntymiskykyinen? Nyt voisit ehkä sanoa kyllä, mutta entäpä 10 vuoden kuluttua? Itse olen kovin lapsirakas- ja läheinen luonne ja toivon kovasti että tulen joskus saamaan edes sen yhden biologisen lapsen jota saan kantaa sen yhdeksän kuukautta. Se olisi minulle maailman tärkein ja onnea tuovin asia. Toivon että miesystäväni olisi se joka jakaisi tämän kanssani, mutta mitä jos. Mieltäni kalvaa jos en pystykään saamaan ikinä omaa lasta. Kantamaan omaa lasta sisälläni ja olemaan pienelle käärölle äiti. Olen seurannut vierestä kun hyvä ystäväni kamppailee päivä päivältä tuskansa kanssa kun ei kykene saamaan lasta. Hän kun oli päättänyt myös ettei hänestä ikinä tule kenenkään biologista äitiä. Se suru on musertava. Kerroin tämän sillä mieli saattaa muuttua, mutta on myös hauska nähdä kuinka monella on omat kantansa asiaan vaikka olisivatkin kuinka lapsirakkaita :)
  Miettien myös haluasi adoptoida niin oletko tutustunut siihen paljonko se tulee maksamaan? Olen ymmärtänyt että adoptio maksaa monia tuhansia euroja :o On kuitenkin hienoa että sinulta löytyy näin paljon ajatuksia jo nyt ja haluat auttaa jota kuta jolla ei ole rakastavaa vanhempaa, se on arvostettava asia. Mutta nämä asiat nyt tulivat vaan tekstistäsi mieleeni ja halusin vain kysyä sinulta mielipidettäsi "enemmän" koskien asiaa.
  :) Kommentin ei ollut tarkoitus olla ilkeä (sitä sekavampi se ainakin on) vaan halusin vain tietää ajatuksiasi lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahinkoa tilanteessa tuskin pitäisin lasta. Mulla on nyt vain sellanen fiilis, että maailma on täynnä pieniä lapsia, jotka tarvitsevat rakastavan perheen ja hyvän kodin, missä hän voi elää rauhassa ja turvassa. Tänne syntyy päivittäin uusia ihmisiä, jotka biologinen äiti hylkää. Mun tilanteessani adoptoiminen kannattaa tulevaisuudessa, kerta en halua biologisia lapsia mm. synnytyspelkoni takia. Pelkästäänhän tuo ei aina riitä syyksi, mutta aion perustella hyvin tulevaisuudessa tämän asian, jos joskus voin adoptoida tulevan mieheni kanssa, mikäli sellainen tulee vastaan. Adoptio on hankala asia ja se tietysti maksaakin, mutta niin myös biologisen lapsen hankinta tyhjentää sun rahakukkaroas kun täytyy ostaa viikottain hänelle ruokaa ja kaikki lastenvaunut, potat, sängyt jne. ^^

   Poista
  2. Anonyymi11/09/2014

   Siis jos sulle kävis vahinko, niin mieluummin tapat sun sisällä kasvavan lapsen ja hankit tilalle toisen? Ymmärrän kyllä, että ihminen, joka ei halua lasta tai pysty kasvattamaan lasta, tekee abortin, mutta että lapsirakas ihminen joka haluaa lapsen ja säälii lapsien kohtaloja, tekee abortin. En todellakaan ymmärrä, jopa aika sairas ajatus.

   Poista
  3. Se ei ole lapsi alkuvaiheessa todellakaan. Jos joku ei halua lasta ja vahinko sattuu parisuhteessa, naisella on oikeus aborttiin jos niin haluaa. Mä nyt vaan en pysty synnyttämään tai hankkiin biologisia lapsia ainakaan näillä näkymin. Tiedän etten ole siihen todellakaan valmis moniin moniin vuosiin.

   Poista