BY. JENNA JULIET

Photoshoppauksesta asiaa

Monet meistä varmasti näkevät joka viikko netissä upeista naisista ja miehistä erittäin paljon muokattuja kuvia. Iho on tehty täydelliseksi, vatsa, jalat, kädet ja kaikki ruumiinosat ovat suoraan sanottuna täydellisiä. Photoshoppauksenko avulla jotkut ihmiset kuvittelevat jotenkin parantavan nuorten ja miksei aikuistenkin ihmisten itsetuntoa ja itseluottamusta? Olen huomannut, että jotkut tavoittelevat juurikin tällaista photoshopattua kroppaa, mitä ei ole oikeasti mahdollista saada. Huomasin n. viikko sitten kun erästä linkkiä jaettiin Facebookissa, joka johti artikkeliin missä oli 10 julkkiksen vartalot ilman photoshoppausta. Ero oli melkonen! Kyllä se niin vaan on, että mainos- ja mallikuvat ei päädy nettiin ilman photoshoppausta. On myös huvittavaa törmätä välillä netissä erittäin epäonnistuneisiin photoshoppaus yrityksiin ihan ns. normaaleilta ihmisiltä. On typerää käyttää tuota sanaa ''normaali ihminen,'' koska loppupeleissä ihan jokaikinen meistä ollaan vaan tavallisia tyyppejä. Olimme sitten julkisuudessa tai emme. Omasta mielestäni se luonnollinen kauneus on hyvä asia ja varsinkin arvostan kaikkia niitä, jotka uskaltaa olla täysin omia itsejänsä kaikkine virheineen. Me emme tarvitse vartalon kavennusta, täysin sileää ihoa, täydellisiä hiuksia, täysin valkoisia hampaita tai suuria silikoonirintoja. Mun mielestä ihminen on luonnollisena täydellinen. Liiallinen itsensä muokkaaminen esim. kauneusleikkauksilla, oikeastaan vanhentaa ihmistä. Esimerkiksi kun katsoin erään ohjelman naisten vanhoja kuvia verrattuna nykypäivän kuviin, he olivat paljon luonnollisemman ja fiksumman näkösiä ennen kauneusleikkauksia. Tietysti on poikkeuksia, jotka ovat fiksun ja luonnollisen kauniin näköisiä heidän porukastaan. Kauneusleikkaukset omasta mielestäni vaan vanhentavat ihmisen kasvoja todella paljon. Kun katsoin nimeltä mainitsematta henkilön 2-3v vanhoja kuvia sosialisessa mediassa ja nykypäivän kuvia, luulin n. 20-vuotiasta naista päälle 30-vuotiaaksi. Ja mistä tämä johtui? Kauneusleikkauksista. 
Omasta mielestäni se on erittäin ikävää, että ihmiset poistattavat itsestään ne piirteet, jotka tekevät hänestä omannäköisen ja täydellisen sellaisenaan kun hän on. Ajatelkaa kuinka ihanaa se on, kun olet täysin luonnollinen ja joku ihana tai jopa tuntematon ihminen sanoo sulle, että olet todella kaunis, sulla on upea hymy, sulla on mahtava kroppa, sun silmät on kauniit jne. Se tuntuu itsestäni ainakin todella hyvältä! 
Itse tykkään tietysti myös pänttäytyä, eli käyttää tekoripsiä ja välillä hiustenpidennyksiä, sillä kasvatan tällä hetkellä omia hiuksia ja ripsiä. Kommentoin asian siksi, koska usein ihmiset ihmettelevät, että miksi ihailen luonnollisuutta, vaikka käytän itse usein esim. tekoripsiä. Tekoripsillä korostan usein silmiäni ja ne saa näyttämään mut kivalta! :) Ja niinkun olen sanonut joskus, erilaisuus on rikkautta♥

Laitan vielä postauksen loppuun photoshopattuja kuvia ja ei photoshopattuja. Muistakaa ihanat kauniit ja upeat nuoret, että vartalonne on upea, koska se on erilainen ja kukaan muu ei omista samanlaista.

Mitä mieltä te olette photoshoppauksesta?
41 kommenttia on "Photoshoppauksesta asiaa"
 1. Itteeni huvittaa välillä kattoa vaikka esim ihan H&M kuvastoa/nettisivuja, sillä niistäkin huomaa täysin selvästi, että kuvat ovat photoshopattuja ja ettei se malli näytä luonnolliselta. Joskus mitä olin lukenut netista niin esim. jotkut H&M bikinikuvissa mallien vartalot on tehty suoraan tietokoneella.. Sitten harhauskoiset kuvittelee, että on mahdollista omistaa niin täydellinen vartalo, vaikkei se ole mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon lukenut tuosta, että vartalot tehdään ihan tietokoneella tai parannellaan täydellisen näköiseksi. Ja olen vielä törmännyt ihan oikeassa elämässäni ihmisiin, jotka sanovat, että vielä joskus he ovat H&M:n tai Victoria Secretin mallin näköisiä ja he omistavat samanlaisen kropan..:D Voi ei minkä media teit!

   Poista
 2. Anonyymi4/03/2014

  ihan pakko sanoo vaikka jotain selittelitkin omasta ripsien yms käytöstä. mutta hirveen vaikee ottaa ihmistä oikeesti tosissaan ja pitää katu-uskottavana kun puhuu luonnollisuudesta mutta käyttää kaikkea mahdollista epäluonnollista.
  "Tekoripsillä korostan usein silmiäni ja ne saa näyttämään mut kivalta! :)"
  "Me emme tarvitse vartalon kavennusta, täysin sileää ihoa, täydellisiä hiuksia, täysin valkoisia hampaita tai suuria silikoonirintoja. Mun mielestä ihminen on luonnollisena täydellinen."

  ootko ikinä miettinyt että ne ihmiset jotka käyttävät botoxia ja muita kauneusleikkauksia tekevät sen myös koska se näyttää heidän mielestään kivalta ja saa heidät tuntemaan olonsa itsevarmaksi niinkuin sullakin? siis hyvä mielipide sulla on tähän asiaan ja arvostan sitä, mut oikeesti se fakta vaan että kannustat muita elämään luonnollisesti ja kehut luonnollisuutta niin mikä estää sua tekemästä saman?
  tää ei oo mikään hyökkäys sua vastaan/sun blogia vastaan, miks mä lukisin sun blogia jos se ois musta kauhee. tykkään siitä ja tykkään omalla tavalla sun tyylistäs ym mut tollasii asioita on hirveen vaikee jaksaa lukee kun ne on suoraan sanottuna ihan ääripäitä mitä annat itsestäs ulospäin. oliko toi juttu tarkotettu käsittelemään kuvien muokkausta vai epäluonnollisuutta? tulee vaan sellanen olo että sun mielestä ei oo hyväksyttävää muiden parannella itseään ja se on väärin, mutta sun kohdalla se on kokonaan eri asia

  VastaaPoista
 3. Tekoripset eivät liity niinkään kauneusleikkaukseen tai botoxiin. Tekoripsiä ja ripsienpidennyksiä käyttävät nykypäivänä yhä useammat naiset,varsinkin jos on ohuet ripset :) Sitä en niinkään voi kutsua itsensä liialliseksi muokkaamiseksi. Tottakai naisena saa laittaa itseään ja pänttäytyä, ja se ei liity esimerkiksi mitenkään siihen, että olisi epävarma itsestään. Kuvien muokkaus oli pointtina, ei niinkään epäluonnollisuus vaikka siitä mainitsinkin. Tietysti jokainen saa parannella itseään, jos siltä tuntuu! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kun uskallat kertoa mielipiteesi tällaisista asioista!:) En ole ikinä tajunnut kuvien muokkausta! Välillä niin huvittaa kun muokkaukset menee ihan yli!:D

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma täällä, mutta media on nykypäivänä just tätä :D!

   Poista
 5. Hyvä postaus!:)<3 Kyl sen vaan huomaa jo paljaalla silmällä ku jotain on photoshopattu :S Kuvat on jotenkin heleitä ja iho epäinhimillisen sileä ja tasavärinen :D mun mielestä se on tosi noloo, varsinkin kun kyllä KAIKKI tietää että mainoskuvia muokataan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma, ja näinhän se on! :)

   Poista
 6. En usko kuvien muokkaamisen tarkoituksen olevan itsetuntoon vaikuttaminen vaan mainostettavan tuotteen myyminen. Kukaan ei ostaisi activia jugurttia jos mainoksessa olisi hoikan tytön sijaan sairaanloisesti ylipainoinen. Kukaan ei muöskään tilaisi hennesistä röyhelö biksuja, jos ne olisivat selvästi ylipainoisen päällä, ei siksi, että lihavuus olisi tuomittavaa vaan siksi, että varsinkin vaatemainonnassa ihmiset alitajuisesti kuvittelevat kyseisten biksujen saavan itsensäkkin näyttämään yhtä upealta kuin mainoksessa ja tämä myy. Vai ostaisitko itse alkoholia jos sitä uutuus makua ei mainostaisikaan kaveruksia näyttävät nuoret vaan nämä kodittomat pulsut sieltä puistosta ? Kaikessa on kyse tuotteen myynnistä. Koska jokainen jolla on aivo toimintaa ymmärtää että kuvia ja jopa elokuvia muokataan, miksi protestoida asiaa. Samalla valitetaan työttömistä, ilman kuvan muokkaajia saamme suomeen jo monta tuhatta työtöntä lisää. Mua ei henk.koht haittaa vaikka kuvia muokkataan, ei oo multa pois mä en siinä muutu yhtään kauniimmaks tai rumemmaks. Enkä muutenkaan jaksa kytätä miltä muut näyttää ja pyrkiä esittämään jotain mitä en ole. Onhan pidennykset, ripset, rakennekynnet ja silarit yms itsensä muokkaamista ja eräänlaista valehtelua. Mua e nekään haittaa, mun puolesta saa tehä itsestään vaikka kuusitissisen jos siltä tuntuu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori kirjotusvirheistä, täl typeräl tabletil ei saa korjattuu :(

   Poista
  2. Puhuin vaan postauksessani juurikin näistä vartalon muokkaamisista. Mun mielestä se on niin typerää muokata ihminen näyttämään ihan elottomalta ja täydelliseltä, koska kukaan ei sitä oikeasti ole. Jotkut nuoret oikeesti uskoo näihin kuviin ja häiriintyvät niistä. Se mua huolettaa eniten, vaikka asiahan ei sinänsä mulle kuulu, mutta eräs tuttavani oikeasti kuvitteli saavansa samanlaisen vartalon kun photoshopatulla mallilla oli. Mun mielestä se on aika huolestuttavaa, että jotkut uskoo näihin kuviin täysin! :(
   Ja mun mielestä mainoksissa voisi olla ihan normaalin näköisiä ihmisiä, ei photoshopattuja :)

   Poista
  3. Normaali ei myy tällä vuosikymmenellä. :) nyt ihannoidaan fitness vartaloa, lihasta ja minimaalista rasvaprosenttia. Musta se on hienoa. Useat "normaalit" vartalot ovat hoikkia, näkymätöntä rasvaa sisäelimien ympärillä ja ei lihasta missään, tämä siitä että ei syödä monipuolisesti vaan aivan päin kanan pyllyä ja sokerilla korvataan energia vaje. Musta on tosi hienoa, että yhä useampi nuori on alkanut liikkumaan ja tavoittelemaan pientä rasvaprosenttia. :) se ei ole nedian vika, jos kotona ei osata kertoa lapselle että media muokkaa kuvia myyvimmiksi. Mua ärsyttää sekin, että barbieta haluttaisiin muokata, eihän Kenilläkään ollut pippeliä, enkä silti kuvitellut että miehillä on samanlainen alapää kuin naisilla. Aika moni ongelma lähtee kotoa tai lähinnä siitä ettei asioista puhuta tarpeeksi avoimeksi. :) ymmärrän toisaalta pointtisi mutta mua ottaa vähän pattiin se, että tästä ikuisuus asuasta väännetään aina ja on aina väännetty, kukaan ei vaan tunnu käsittävän, että kuvien muokkauskin on jonkun työ, ja varsinkin mallikuvissa tarkoituksena ei välttämättä ole myynti vaan taide. Eihän kukaan kiellä maalariakaan maalaamasta keijua koska joku lapsukainen saattaa sitten haluta olla keiju. Valokuvatkin on taidetta. :)

   Poista
  4. Meinasin myös tulla heittämään taide-kortin pöytään, mutta Katarina olikin jo ehtinyt ensin. Valokuvaus ja kuvankäsittely on taidetta siinä missä maalaaminen/piirtäminenkin, eikä taiteessa ole tavoitteena pyrkiä realistisuuteen, vaan herättää ajatuksia/kysymyksiä, ottaa kantaa, ilmaista itseään, jne jne.. Itse harrastan valokuvausta ja opiskelen graafista suunnittelua, joten photoshoppaan paljon. Valokuvat harvemmin ovat erityisen mieliä mullistavia ilman minkäänlaista käsittelyä ja siksi mainoksissakaan et kovin usein törmää muokkaamattomiin kuviin.

   Ymmärrän kuitenkin näkökantasi. On surullista katsella kun monet yrittävät epätoivoisesti muokata itsestään erinäköistä facebookin profiilikuvaan. Tosin jälleen on vaikea määritellä missä kulkee sitten se "hyväksyttävän" ja "ei hyväksyttävän" muokkauksen raja. Itsekin säädän omista kuvistani esim. valoja ja kontrastia tehdäkseni kuvastani kauniimman värisen/kiinnostavamman. Jos juuri sopivasti kuvauspäiväksi naamaani sattuu puhkeamaan jumalaton finni keskelle poskea, poistan sen ilman huonoa omaatuntoa. En kuitenkaan koe muuttavani ulkonäköäni tai uskottelevani olevani kauniimpi kuin oikeasti olen. Että joo, tää oli tämmöstä ajatuksen virtaa. Toivottavasti en loukannut.

   Poista
  5. Omasta mielestäni esim. kuvien muokkaaminen jossain määrin on myös hyväksyttävä ja hyvä asia, kuten valon ja kontrastin lisääminen, mitä myös teen omissa kuvissani, varsinkin jos valotus on ollut kuvattaessa huono tai kontrasti! :)

   Poista
 7. Tuo on niin sairasta ja surullista että pitää shopata "täydelliseksi". :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on todella ikävä asia!

   Poista
 8. siiis mitää järkytyin keshasta! mut hyvä postaus oli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellisuus on karu asia joskus! Kiitos Noora :)

   Poista
 9. Kiva tää sun blogi ja asiallisia tekstejä! Jään seurailemaan :)


  http://vogumine.blogspot.com/

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintonen postaus ja loistavaa, että se on herättäny kunnollista keskustelua myös täällä kommenttiboksissa :)

  VastaaPoista
 11. Mun mielestä photoshoppaamisessa ei ole mitään väärää, kunhan se pysyy hyvän maun rajoissa ja kyllähän ihmiset nykyään korjauttaa vartaloa erilaisilla kauneusleikkauksilla, botoxilla, silikonilla, hyarlonihappohoidoilla ja niin edelleen. Voihan toki syynä olla ''täydellisyyteen'' pyrkivä markkinointi, mikä ajaa ihmisiä toimenpiteisiin nykyään entistä helpommin ja enemmän. En vastusta myöskään kauneusleikkauksia, sillä jos ihmisen elämänlaatu paranee silikonien myötä niin go ahead. Tottakai myös ei-niin-positiivisia lieveilmiöitä photoshoppauksesta tulee, kuten anoreksiat, bulimiat, ortoreksiat ynnä muut sellaiset, koska etenkin nuoret haluavat olla täydellisiä. Mutta mun mielestä yhä aiemmin koulussa jo pitäisi alkaa opettamaan media-, some- ja kuvakritiikkiä, koska mainoksia ja kuvia tulvii joka tuutista -ne vain valitettavasti on tänä päivänä käsiteltyjä. Eihän kukaan halua nähdä rumaa ja lihavaa ihmistä mainoskuvissa, mikä on mun mielestä väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä sun kanssa tuossa kyllä myös, että kun se pysyy hyvän maun rajoissa se on täysin ymmärrettävää ja okei! :)

   Poista
 12. oho mikä muutos noissa photoshopatuissa!! :o musta ainakin ne kuvat vaan laskee nuorien itseluottamusta ja antaa ihan väärän kuvan siitä millainen pitäisi olla!

  http://foreverbyjenni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Ihana postaus! :) Nuo H&M kuvastomallit on enemmän animoituja kuin oikeita ihmisiä! Hyi! >:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se on täysin totta kyllä :(

   Poista
 14. Todella kantaaottavaa tekstiä ja hyvin perusteltu! :)

  http://eemmaot.blogspot.fi

  VastaaPoista
 15. Asiaa! Kaiken tämän kuvanmuokkauksen jälkeen ei kyllä tarvi ihmetellä nykynuorten ulkonäköpaineita.. :l

  VastaaPoista
 16. Asiaa! Sulla on ihana blogi ja upeet hiukset :)

  VastaaPoista
 17. puhut kyllä asiaa! mukavan oloinen blogi sinulla:)

  http://oonaaino.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 18. Anonyymi4/07/2014

  Ymmärrän kyllä pointtis, mutta... Oot laittanut tähän postaukseen kuvat julkkiksista, jotka ei ole edes kauniita. Kyllä jokaisella, joka liikkuu ja syö terveellisesti, on noita parempi vartalo. Jokainen voi saavuttaa hyvän vartalon, litteän vatsan yms kunhan vaan jaksaa nähdä vaivaa sen eteen. Että kyllä niitä "täydellisiäkin" vartaloita on, ei kaikkea tarvitse aina laittaa photoshopion syyksi jos itsellä löytyy ylimääräistä. Esim. Victorias secretin mallit, katso vaikka videoita niiden muotinäytöksistä joissa niitä ei oo tietenkään voitu photoshopata. Mutta vartalon kunnossa pitäminen onkin niiden työ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt oikeasti rupeat vertaamaan Victoria Secretin malleja ns. normaali vartaloisiin ihmisiin, ei hyvää päivää. He ovat malleja ja heidän työnsä on nimenomaan vartalon kunnossa pitäminen. Jotkut ihmiset eivät tee työkseen mallin hommia, vaan istuvat toimistossa monia tunteja päivässä. Sen jälkeen heillä on lapset hoidettavana jne. Ei kaikki todellakaan ole niin ulkonäkökeskeisiä tyyppejä, vaan keskittyvät täysin muihin asioihin.

   Poista
 19. Anonyymi5/21/2014

  Mahtava teksti ja itse olen suurilta osin samaa mieltä, mutta ehkä häiritsevä tekijä on se mistä muutkin kommentoijat ovat puhuneet että ihailet luonnollisuutta mutta itse olet feikki. En lähtisi tuomitsemaan botoxin käyttöä sillä sitä käytetään ihan sairaaloissakin terveyssyistä (esim jos räpsyttää liian usein laitetaan botoxia jne. Yleisesti silmäpuolella käytetty aine). Tämä ei tee ihmisestä feikkiä vaan enemmänkin se, että tunkee itseensä ties mitä lisäkkeitä. Sinäkin olisit kauniimpi luonnollisena. Muista myös että on olemassa niitä naisia jolla on "täydellinen kroppa" ei kaikkia kuvia muokata.

  VastaaPoista