BY. JENNA JULIET

Fitness vs muodot - mielipidekirjoitus

Jotkut Facebook seuraajistani ovat varmaan tänään jo huomanneet tilapäivitykseni ja mielipiteeni fitness hömpötyksestä. Tänään aamulla kun avasin tietokoneeni, sieltähän iski taas monta uutista liittyen fitness urheiluun. Muistan kun lähiaikoina eräs henkilö kirjotti internetissä juurikin, että ennen sanaa fitness käytettiin oikein, mutta nykyää kun salilla käyminen on villitys, niin sitä sanaa käytetää täysin väärin. Kävin tänään katsomaan erään videon internetissä, missä puhuttiin että misseistäkin pyritään nykyään saada fitness urheilijoita ja Miss Universum kilpailijoilla suurimmalta osalta löytyy jo sixpäkki. Tähän tokaisen yhden lauseen: ulkonäkökeskeistä meininkiä. Eikö nykyään ihanteina toimi enää se, että jokaisen ihmisen vartalo on erilaisena täydellinen? Fitness urheilu on tietysti terveellinen vaihtoehto kun taas anorektisen laihan vartalon ihannointi, mikä toimi vielä lähiaikoina nuorten kauneusihanteena, mutta yhtälailla tämä fitness urheilun vartalon ihannointi asettaa meidän maailman nuorille ulkonäköopaineita. Nuoret kehittyy omaan tahtiinsa ja he ovat epävarmoja itsestään, mikä on tietysti ikään kuuluva asia, mutta tällaset fitness touhutkin vaan valitettavasti saa nuoret tuntemaan itsensä esim. lihavaksi, jos heiltä nyt vaan ei löydy armotonta sixpäkki litteä vatsa kroppaa.
Jokainen ihminen tekee tietysti omat valintansa elämässään, hänellä on omat kauneusihanteensa ja mieltymyksensä, mutta päätin kertoa oman mielipiteeni asiaan ja saada ihmisissä heräämään ajatuksia. Mulle on usein sanottu, että olen lihava ja uskon sen johtuvan siitä, että en juurikaan ole kauhean hoikka tai saatikaan omista urheilullista vartaloa, millanen mulla tosin oli ennen, sillä treenasin joka viikonpäivä kun harrastin koripalloa ja cheerleadingia. Monella nuorella on myös nykypäivänä huomattu ylikunto. Ylikunto tarkoittaa siis sitä, että elimistöä on rasitettu enemmän, kuin mistä sillä on mahdollisuudet palautua.
Itse en ihaile jatkuvaa salilla käyntiä tai saatikaan fitness urheilua, sillä mä tykkään itse esim lenkkeilystä, tanssimisesta ja zumbasta, mikä on mun mielestä kivaa urheilua! Kävin joskus salilla itse, ja se jatkuva laitteiden kanssa säheltäminen ei ollut mun mielestä kivaa urheilua. Mietin joka viikko, että kehitynkö ja saanko tuloksia aikaan ja kyttäsin jatkuvasti joka kuukausi itseäni peilistä. En itse huomannut mitään muutoksia, mutta tuttavani huomasivat. Mun mieli kärsi sen takia, koska en itse nähnyt itsessäni muutoksia, koska hyvät muutokset näkyvät monien kuukausien jälkeen  vasta, enkä ymmärtänyt sitä silloin. Nykyään siis keskityn vaan kivaan urheiluun, kuten lenkkeilyyn. Ajattelin vielä muutama päivä sitten, että alottaisin käymään salilla taas ensviikolla, mutta totesin ettei se oo mun juttu toistaiseksi ainakaan vielä. 
Oma kauneusihanteeni on 1950 luvun vartalo, joka näkyy alhaalla olevassa kuvassa. Kyseisen kuvan nainen näyttää terveeltä ja seksikkäältä nuorelta naiselta. Toinen hyvä vertauskuva on Kim Kardashian. Itse olen pysynyt normaalinkokosena koripallon ja cheerin lopettamisen jälkeen terveellisellä ruokavaliolla. Se on ehkä hassua kuvitella, mutta ruokavalio vaikuttaa todella paljon siihen missä kunnossa olet. Multa itseltäni ei löydy kiinteää vatsaa, ei kiinteitä reisiä, ei kiinteitä käsiä tai saatikaan mallimaisia kasvoja. Pyrin silti rakastamaan itseäni, koska meillä jokaisella on erilainen vartalo ja se on kaunista.


58 kommenttia on "Fitness vs muodot - mielipidekirjoitus"
 1. Hieno teksti<3 Ihanaa. Hyvä, että otit aiheen esille ja tosi hyvin. Mä oon niin samaa mieltä. Toi fitness menee niin överiksi. Mutta ne eivät "läskejä" pelkästään hauku, vaan luonnostaan laihoja "tommonen tikku, mitää lihaksii XD XD". Inhottavaa. Mun mielestä luonnollisuus ja terveellisyys on kaunista. On myös luonnostaan laihoja, jotka eivät voi painolleen mitään ja niitä haukutaan. Oon kuullut, kuinka laihat kaverini ovat yrittäneet lihottaa itseään ja muuta :(. Inhottavaa, kun luonnollisuutta ei enää arvosteta. Urheilu on hyvästä ja ihanaa jos siihen löytyy intohimoa, mutta nykyään sen oikeasti näkee, että ne tekee sen vaan ulkonäön ja fitness muodin vuoksi. Sitä pitäisi harjoittaa oman mielen hyvinvoinnin vuoksi ja ihmettelen myös, että joillekkin ei jää aikaa muulle kun urheilulle yhtäkkiä fitness huipentuman myötä. Sitä mielestäni urheilu ei pitäisi olla ja vähemmällä urheilulla riittää aina ja keho myös tykkää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi4/02/2014

   no words needed

   Poista
  2. Olet täysin oikeassa Pihlaja! Hieno teksti :)

   Poista
 2. Tosi hyvä ja oivaltava teksti! Oon itse ihmetelly ihan samaa jo pidemmän aikaan, miten tällanen buumi on yhtäkkiä alkanut. Ylinpäätään mua ärsyttää sellanen vallitseva ulkonäköä koskeva "muoti" mikä on sitten olevinaan se ainoa oikea. Nyt ilmeisesti lihakset ja treenattu kroppa on se ainoa oikea, jos sitä ei ole niin on joko "läski" tai "laihaläski". Juuri niinkuin sanoit, niin sen urheiluinnostuksen pitäisi tulla rakkaudesta lajiin, eikä ympäristön paineiden vuoksi. Aikuiset ihmiset tietenkin itse tekee päätöksensä ja (toivon mukaan) ymmärtää seuraukset, mutta yhdenkään ulkonäköpaineissa kärsivän teinin ei kuuluisi vetää hampaat irvessä sitä maitorahkaa ja ravata salilla punttia nostamassa, koska tavoittelee "hyväksyttävää" vartaloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä varsinkin tuosta kun kirjoitit että: yhdenkään ulkonäköpaineissa kärsivän teinin ei kuuluisi vetää hampaat irvessä sitä maitorahkaa ja ravata salilla punttia nostamassa, koska tavoittelee "hyväksyttävää" vartaloa.

   Poista
 3. Maailma on aina ollut ulkonäkökeskeinen. Et voi vaikuttaa siihen miltä naamasi näyttää mutta voit aina rakentaa kehostasi upean. Itse kävin.viime syksyn ahkerasti salilla mutta jätin sen koska se ei haastanut aivotyöskentelyä millään tavalla. Teen mallin töitä ja.minulla on jatkuvasti paineet ulkonäöstä ja.minun pitäisi olla laihempi. Kuitenkin koitan tehdä tämän itselleni mieluisen liikunnan kautta tanssin, joogan ja muiden mieluisten lajien kautta. Anoreksialaihuuden tilalle tullut fitness innostus on ihan mahtavaa nykykunnalle. Ulkonäkö on aina määrittänyt yhteiskuntaa tällä kertaa kuitenkin kyseessä terveellinen villitys.

  Toisten ulkonäköä ei saa kuitenkaan tuomita koskaan. Ainoa kenet haluan tyytyväiseksi ulkonäölläni olen minä itse enkä ole tyytyväinen Ennenkuin olen kiinteässä kunnossa ja senttejä pudonnut vyötäröltä.

  Tälläisiä vahvoja mielipide postauksia on aina ilo lukea, jatka samaan malliin!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisten ulkonäköä ei nimenomaan saa koskaan tuomita, sillä kukaan meistä ei esimerkiksi voi tietää mitä tämä ihminen on kokenut, jos hänellä on vaikka suuri arpi naamassa tai hän on todella laiha tai isompikokoinen. Se on vaan kyllä valitettavan tosiasia, että maailma on ollut aina ulkonäkökeskeinen, mikä on ikävä asia!

   Poista
 4. Mahtava postaus! Olen sun kanssas täysin samaa mieltä kaikesta. Tää on todella loistava postaus ja hyvä esimerkki kaikille nuorille :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi4/02/2014

  Puhut niiiiiiin asiaa!!! Muakin rasittaa se kun joka paikassa on nykyään vaan fitnes sitä ja fitnes tätä.. Et pääse siitä aiheesta eroon MISSÄÄ. Netti on täynnä laihdutus juttuja ja ulkona kaupungilla ollessa on kaikkia mainoksia yms.. Telkkarista tulee aina vaan laihdutus ohjelmia ja kokki ohjelmia ja huoh vitun fitnes :D ärsyttävää kun joka paikassa toitotetaan samaa asiaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, maailma on nykyään vielä enemmän ulkonäkökeskeisempi. Kaikki ohjelmat, lehdet ja mainokset keskittyvät 80-90% laihduttamiseen, fitness urheiluun jne. Huolestuttavaa!

   Poista
 6. Anonyymi4/02/2014

  Mun puolesta tää fitness-vouhotus sais jo vähän laantua, koska tuntuu, että ihmisten koko elämä pyörii sen ympärillä. Omasta mielestä fitness on kuitenkin ihan täysin eri asia, kun terveellinen eläminen, syöminen ja liikunta. Itse käyn salilla, mutten paljoa pidä siitä meteliä, koska ihmiset kyselevät, mihin mä reenaan ja mikä on mun tavoite. Ja ongelman ydin on just siinä, että mä en reenaa MIHINKÄÄN eikä mulla ole mitään fitness-mallia tavoitteena. Reenaan tasan sitä varten, että tuntisin oloni hyväksi ja näyttäisin peilistä hyvältä. Tottakai jokainen nainen haluaa näyttää hyvältä, mutta se, mikä kenenkin mielestä on hyvännäköistä, on taas sitten makuasia.

  Mun mielestä fitness ei myöskään tarkoita sitä, että naisella on lihaksikas peppu ja ehkä vähän näkyvät vatsalihakset. Mun mielestä fitness on sitä, että reenataan kisoja varten ja kasvatetaan lihaksia tarkkaillen kaikkea, mitä voi ja ei voi syödä. Mun mielestä fitness-kisojen naisten vartalot ei ole seksikkäitä, koska ne näyttävät liian maskuliinisilta. Jossain toisessa blogissa verrattiin fitness-ilmiötä jopa syömishäiriöihin, mikä mun mielestä ei ollut ollenkaan huono vertaus. Yhtälailla anoreksiassa ja fitnessissä molemmissa tarkkaillaan alituisesti sitä, mitä voi syödä, missä on paljon tiettyjä ravintoaineita ja miten se vaikuttaa kehon ulkonäköön.

  Mun mielestä liikunnallinen elämäntapa on terveellinen, mutta fitness ei aina tarkoita liikunnallista. Fitness-malleista esimerkiksi Hiljasen Maikkukin on myöntänyt, ettei fitness ole aina terveellistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi4/02/2014

   Samaa mieltä! :)

   Poista
  2. Vau, mä ihailen sun asennetta kun sanoit juurikin tuon: Reenaan tasan sitä varten, että tuntisin oloni hyväksi ja näyttäisin peilistä hyvältä. Tottakai jokainen nainen haluaa näyttää hyvältä, mutta se, mikä kenenkin mielestä on hyvännäköistä, on taas sitten makuasia.

   Todella fiksusti sanottu ja hienoa! ♥ Itse toimin tasantarkkaan samalla tavalla :)

   Ja sitten vielä tohon, että fitness-kisojen naisten vartalot ei ole omasta mielestäni myöskään seksikkäitä. Ja niinhän se on, ettei fitness ole aina terveellistä. Olen myös lukenut fitness mimmien blogikirjoituksia ja kuullut tutuiltani tästä isosta ilmiöstä.

   Poista
 7. Tämä oli hyvä kirjoitus! Fitness tosissaan asettaa ulkonäköpaineita nuorille ja nuorille aikuisille (miksei vanhemmillekin?). Erilaiset ihmiset ovat kauniita erilaisissa vartaloissa. Toinen näyttää laihana hyvältä, toinen kurvikkaana, toinen hieman ylipainoisena... Jokaisen pitäisi löytää se tie, jossa tuntee hyväksi itsensä, ottaen huomioon myös oman ruumiinsa rakenteen.

  On myös sääli, miten nuoret joiden kehitys on vielä täysin kesken, ryntäilevät salilla päivästä toiseen sen takia että saisivat täydellisen kropan. Liikunnan ja syömisen tulisi olla kivaa ja terveyttä edistävää, ei pakkomielle jonka media meille luo.

  Ja lopuksi... Onko todellisuudessa sen onnellisempi, jos vaikka omaakin sen täydellisen kropan? Ei se elämä taida täysin iloksi muutu vaikka omistaisikin fitness vartalon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikunnan ja syömisen tulisi nimenomaan olla kivaa ja terveyttä edistävää, kuten sanoit! Media on valitettavasti luonut niin moneen nuoreen ulkonäköpaineita, että mua oikeen harmittaa monen puolesta. Nään kun terveet nuoret tytöt vetää ihan kauheeta reeniä ja kiduttaa itteensä, vaikka heillä ei ole mikään tarve saada itsestään mitään fitness kilpailijan näköistä. Ja hienosti sanoit myös ton loppu lauseen, sillä ei se elämä taida täysin iloksi muuttua, vaikka olisikin fitness vartalo!

   Poista
 8. Samaa mieltä! Se on ärsyttävää kun kaikki kuva sovellukset täyttyy kuvista jossa ollaan salilla tai nostetaan painoja ym. Itse urheilen paljon mutta siksi että tykkään käydä reeneissä ja peleissä jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huolestuttavaks on kyllä menossa tää median touhu! Ja urheilu on sillon parasta, kun siitä tulee hyvä mieli ja ei tarvitse kokoajan kytätä ruokavaliotaan :)

   Poista
 9. Otsikon nähdessäni ajattelin, että voi ei taas yks mielipide siitä millasia vartaloiden kuuluu tai ei kuulu olla. Olikin ihanaa huomata, että korostit just sitä että kaikki kropat on omanlaisia ja toit esille oman kauneusihanteesi muita lyttäämättä eli tosi kiva kirjotus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaiset kropat on parasta ja mä ainakin tykkään, että me jokainen omistetaan omanlainen vartalo eikä kukaan ole samanlainen :)

   Poista
 10. Omasta mielestäni kaikki sixpäkit ei sovi naisen vartalolle ja se pakkoliikkuminen mikä nuorille on tullut on saanut monet nuoret masentumaan,eikä osata enää luottaa itseensä. Pienet muodot mahassa ja jaloissa ei ole pahasta,se että elää terveellisesti ja liikkuu silloin kun haluaa riitää. Itse olen aina ollut hiukan pyöreä ja kuullut siitä,mutta ei minua kiinnosta mitä muut ajattelee. Itse tykkään itsestäni ja jos haluan saan liika kilot pois,mutta ei minua kiinnosta tehdä asioita mistä en tykkää. Käyn silloin tällöin lenkillä,joskus enemmän joskus vähemmän :)
  Hieno teksti ja voin sanoa olevani samaa mieltä kanssasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielipide on juurikin se myös, että sixpäk ei vaan sovi naisen vartalolle. Muodot on aina hyvä juttu ja niistä saa jokainen nuori olla iloinen! :)

   Poista
 11. Anonyymi4/02/2014

  Hieno kirjoitus! Itse olen sun kanssa kuitenkin vähän eri mieltä asiasta. Karu totuushan on se, että kauneusihanteet pohjautuu usein median antamaan mielikuvaan "täydellisestä, kauniista" naisesta ja se mielikuva onkin aina jossain ääripäässä. Minusta milloinkaan ei ole pidetty kaikkien ihmisten vartaloita täydellisinä, aina on joku kauneusihanne? Jokaisen pitää valita omansa ja antaa muiden tehdä niin myös.

  Mielestäni on kauniimpaa olla vähän isompi kuin liian laiha. Kaikilla vain ei ole mahdollisuutta saada tollaista 50-luvun kroppaa. Tiedän, ettet tarkoittanut. että kaikilla pitäisi sellainen olla, mutta esimerkiksi mulle tollainen ois mahdottumuus. Tiedän millaista on olla ihava sekä laiha, mutta oon aina ite ollut jotenkin tasapaksu. Kuntosalin avulla sain mun kroppaani niitä muotoja, joita en syömällä saanut. Mun geeneistä vaan ei löydy leveetä lantiota tai kapeeta vyötäröä. Kroppa levenee joka puolelta ja näyttäisin kävelevältä makkaralta, jos söisin liikaa. Se, että saa haluamansa kropan, nostatti ainakin mun itsetuntoa.

  Siinä oon samaa mieltä, että ei liian nuorena saa salilla käyntiä aloittaa. Vaikka usein nykyään kuulen olevani fitness-kunnossa, en mäkään mitään fitnessMALLI-tasoa ole, enkä haluakkaan, liika on aina liikaa. On musta ainakin hienoa, että sen sohvalla makoilun ja mässäilyn sijasta liikutaan ja käydään salilla, onhan se nyt hienompi muoti-ilmiö, kuin se muutaman vuoden takainen "en syö mitään ja ihailen anoreksiaa", eikö? Kohtuus tietty kaikessa, myös urheilussa. Fitness voi olla myös terveellistä, tasapainottamalla liikunta-energia-suhde oikein. Uskon, että harva nuorisostakaan ihan fitnessmalliksi haluaa, sillä malli mikä malli, sehän on aina terveydelle vaaraksi?

  Haluan kuitenkin tuoda kommentillani ilmoihin senkin näkemyksen, kuinka hienoa on saada ihmiset liikkumaan? Ei aikuisena ole aikaa aina liikkua niin hyvin kuin haluaisi ja tälläisiä villityksiä todellakin tarvitaan. Muistetaan kuitenkin siis se, että on vain pieni osa ihmisistä ketkä vetävät fitness-jutun liian pitkälle ja kuinka älyttömän hienoa on saada nuoret liikkeelle ja heidät kaikki tuntemaan itsensä terveiksi, hyvinvoiviksi ja tyytyväisiksi itseensä. Se, että muut haluavat fitnesskropan, ei tarkoita, että sunkin sellainen pitäisi omata. Jos pidät vartalosta, jossa rasvaprosentti on suurempi niin that's it. Silloin annat muiden tuntea olonsa kauniiksi fitneksenä ja itsesi sellaisena kuin olet. Koskaan ei voi mielyttää kaikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän sen täysin, että nuoret käy urheilemassa salilla sen takia, että haluavat pitää kuntonsa hyvässä kunnossa ja vartalonsa, mutta asian pointtina on toiminut se, että moni nuori tyttö ja poika on lähtenyt tähän fitness villitykseen mukaan. Fitneksestä puhutaan usein, että se on täysin terveellistä urheilua, mutta muutama tuttavani kertoivat, että fitness ei ole usein täysin terveellistä, varsinkin jos pyrkii fitness kilpailuihin Suomessa tai Euroopassa. Se on aivan ihanaa, että nuoret urheilee ja pitää itsestään huolta, mutta kaikella rajansa. Itse urheilen sen takia, että saan siitä hyvän olon itselleni eikä mulla ole minkäänlaisia tavotteita esim. että olisin jossain vaiheessa kunnon haba nainen. Sillon kun syö terveellisesti ja liikkuu tarpeeksi, se on mahtava juttu!

   Poista
 12. Anonyymi4/02/2014

  Millainen on sun mielestä fitness? Jos kaikki kropat on omalla tavallaa täydellisiä niin eikö fitness kuulu niihi? Jäi kans painan mun mieltä tää: "Mietin joka viikko, että kehitynkö ja saanko tuloksia aikaan ja kyttäsin jatkuvasti joka kuukausi itseäni peilistä. En itse huomannut mitään muutoksia, mutta tuttavani huomasivat. Mun mieli kärsi sen takia, koska en itse nähnyt itsessäni muutoksia, koska hyvät muutokset näkyvät monien kuukausien jälkeen vasta, enkä ymmärtänyt sitä silloin." Monet kärsii varmasti samasta ongelmasta kuin sä, mut se yleensä liittyy siihen ette oo tyytyväinen itteensä? Et ois joku tietty kauneusihanne jota salilla käymiselllä hakee? Right? Kävitkö sä siellä hakemas tota 50's kroppaa? Ootko sä katkera ku et oo sellasta saanu, eikö sun mieliala noussu ku kroppa kehitty vai ooks heränny jotenki joku aamu et tää fitnessboomi on vaa iha shaibaa?
  Joo no, mä en kans diggaa gymil käymisest, mut mul on monta frendii ketä oikeesti tykkää siit puuhasta enemmä ku jostai bodypumpeist. Salilla käynti on monien viikkojen ja kuukausien duunia, jos tuloksia haluaa. Mut jotku käy siel vaan pitääkseen terveyttä yllä, ei lihaksia kuitenkaan missään lenkilläkään kasvateta, jos niitä haluaa enemmä ja myös voimaa. Mun tietääkseni kun ei voi myöskään saada samanlaisia tuloksia zumbassa kuin punttisalilla? Aerobine on kova sana ku on ylimääräst fättii, mut ent jos ei oo?
  Tää kuulostaa ny tosi kriittiselt tekstilt, mut halusin skriivaa sul mielipidettä, johon odotan vastausta. Äläkä ota tätä henkilökohtasesti, en oo mikää sun heitteri :-D Mun mielest on vaa hienoo haastaa ihmisii kertoo, perusteleen ja ehk vähä myös puolustaa niide mielipiteit, ja valitsin sutkin "uhriks", koska oon huomannu sen sulta onnistuvan. Keep going, oot hieno persoona :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietysti jokaisen vartalo on hyvä sellaisenaan kun se on, mutta en ihaile fitness urheilua tai saatikaan fitness vartaloa naisella.
   Ja siis tämä mun salilla käyminen liitty siihen, että halusin saada lihasta, en 50-luvun kroppaa koska mulla on jo entuudestaan sellanen vartalo, että se on muodokas. :) Ja se on ihailtavaa tietysti, että jotkut oikeesti jaksaa käydä siellä salilla ihan joka viikko pumppaamassa ja noudattaa tiettyy ruokavalioo ja saa muokattua itsestään sellaisen kun lähes on halunnut/haluaa. Jokaisella on omat ihanteensa ja mieltymyksensä, niinkun tekstissäni sanoin, joten esim. mä en voi ihmisenä loukkaantua siitä, jos joku sanoo mulle tähän tekstiin, että hän ei pidä muodoista vaan fitness kropasta.

   Poista
 13. Anonyymi4/02/2014

  Sul on kiva blogi <3 Olis kiva lukee sun arkipäivistä kuvin ja tekstein, esim asuja ja muuta tekemishöpinöitä useemmi? :) Hyvää loppuviikkoa sul!:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toteutan varmasti lähipäivinä :) Sinulle myös♥

   Poista
 14. Anonyymi4/02/2014

  Minun mielesetä fitness, kuten kaikki muutkin kauneusihanteet, ovaat vähä kakspiippusia. Jos se menee yli, se ei oo hyvä.. Mut entä jos tuntee itsensä kauniiksi ja hyväksi siinä maskuliinisessa kropassa? Onko se väärin jos se ei kuitenkaan haittaa sun terveyttä? :O

  Olis Jenna muuten kiva jos tekisit kysymys postauksen pitkästä aikaa johon vastaisit vaikka videolla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että jos tuntee itsensä kauniiksi ja hyväksi sellaisessa kropassa, niin se on ihmisen oma asia eikä siihen oo kellään oikeutta puuttua. Kritiikkiä voi antaa ja mielipiteihin on jokaisella oikeus! :)

   Voin toteuttaa piakkoin :)

   Poista
 15. Tajuttoman upea teksti! Piristit tällä myös mun päivää todella paljon! :)
  Kaikki ympärillä ovat viimeaikoina ainoastaan puhuneet siitä miten lihavia ovat, täytyy päästä kesäkuntoon, käydä lenkillä ja päästä salille. Ja itse en tee kroppani eteen mitään.
  Ja kun puhujat ovat itseäni yli puolet pienempiä, niin se nyt hiukan laskee tätä omaa mielialaa.
  Nykyajan kauneusihanteet kun on tajuttoman vaikea tavoittaa, tyydyn pysymään luonnollisena.
  Mutta hei ihana postaus, lisää tälläsiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Oona! :) Munkin ympärillä suurinosa ihmisistä puhuu tästä fitness villityksestä ja kesäkunnosta, joka tuppaa tuleen jo korvista ulos. Itse urheilen sen takia, että pysyn terveenä ja hyvässä kunnossa, en sen takia, että mulla olisi jotkut tavoitteet esim. saada kunnon sixpäkki ja lihaksikkaat kädet. Mä arvostan todella paljon niitä naisia, jotka rakastaa kroppaansa vaikka se ei olisi median luoma villitys vartalo.

   Poista
 16. Anonyymi4/02/2014

  Sulla on kyllä paljon hyviä pointteja, esim. toi, että nuoret ahdistuu tästä salivillityksestä, kun kaikki on niin timmejä ja itse ei välttämättä ole. Mutta toisaalta, ei kaikki sitä salillakäyntiä harrasta siksi, että pelkästään näyttäisi hyvältä. Toki se on usein osa syynä, mutta itsellä tulee ainakin hyvä olo, jos lihakset ovat kunnossa ja syö hyvin. Ja lisäksi, kyllä lihaskunto on erittäin tärkeä asia, sillä vanhetessa luut heikkenee ja mitä keholle tapahtuu, jos ei ole lihaksia tukemaan hauraita luita? Ihminen kutistuu, ryhti kyyristyy, ei ole voimia enää tehdä perusasioita. Tää on tosi kakspiippunen juttu, koska onhan se tosi hienoo, että nyt on salivillitys eikä vaikka tupakointivillitys. Ei toi salivillitys missään nimessä ole huono asia, jos siitä ei tee huonoa asiaa. Täytyy muistaa aina oma asennoituminen asioihin ja ottaa järki käteen kaikkien villityksien kohdalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään harrasta, että pelkästään näyttäisi hyvältä! :) Kirjoituksen pointtina toimi juurikin tämä fitness villitys ja kun siihen yritetään vetää paljon ihmisiä mukaan, joka on myös todistettu ei terveelliseksi urheilulajiksi, mutta niinkuin olen sanonut tekstissänikin: jokainen tekee omat valintansa, kaikilla on omat ihanteensa ja mieltymyksensä. Se on hienoa, että nuoret urheilevat ja pitävät siitä, mutta järki käteen asioissa, niinkun itsekkin totesit :)

   Poista
 17. Niin asiaa koko kirjoitus!!! Että olen sun kanssas samaa mieltä! Mua kans viehättää juurikin muodokkaampi vartalo Marilyn Monroe-tyyliin :) Toki Kim Kardashianilla on myös upea vartalo!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! :) Mäkin tykkään<3

   Poista
 18. Anonyymi4/02/2014

  ihan hyvä teksti, -tosin otsikkoosi viitaten; itse ainakin ihailen treenaamalla muodokkaaksi saatua kroppaani. lihaksikkaita, timmejä reisiäni, pyöreitä olkapäitäni, muodokkaita takareisiäni ja pystyä, isoa peppuani:) en niinkään ymmärrä, miten tasapaksuja löllöreisiä voi pitää muodokkaana:) no, jokaisella oma mielipide ja jokainen tähdätköön sellaiseen vartaloon mikä itseä miellyttää:)

  ja niin, jotenkin varsinikin tämän postauksesi jälkeen rupesin ihmettelemään "reeniäreeniä"- kuviasi, joita on ainakin askisi täynnä. käyt siis lenkeillä..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn lenkillä, ei se treeniä treeniä meinaa aina, että käy salilla :) Ja jokainen pitää muodokkuus asiaa eri käsitteenä :)

   Poista
  2. Anonyymi4/03/2014

   Mielestäni anonyymiltä aika rankasti kerrottu asiaa. Treenattu kroppa näyttää tietenkin kauniimmalta omaankin silmään, mutta tuommoinen pieni vittuilu toisen kropasta on aika aiheetonta.. Olkaamme hyvät ihmiset kaikki erilaisia, mutta ilkeä ei tarvitse olla!

   Poista
  3. Siinähän vittuilee, jokainen ihailkoot mitä haluaa :) Mä digaan ainakin näistä mun löllöreisistä :p

   Poista
  4. Anonyymi4/03/2014

   Juuri tämä "fitness"muijien muiden arvostelu pitäen itseään ylempiarvoisina tekee salivillityksestä raivostuttavan ;) homma olis ihan ok jos siellä oikeasti käytäisi omaksi iloksi eikä ollakseen parempi kuin muut, järkyttävän lapsellista toimintaa itseään aikuisiksi nimittäviltä naisilta.
   Pitäisikö tähän nyt sitten vastata, että kun puhe oli löllöreisien lisäksi terveistä muodoista, niin rintavarustus kuuluu hyvänä osana siihen osa-alueeseen, jos treenaa tosissaan niin ei löydy kyllä naisellisia muotoja yläkropastakaan :) makuasia, mutta kenelläkään ei ole varaa arvostella muita nostaen oman napansa kaikkien yläpuolelle.

   Poista
  5. Sä iskit kyllä totuuden! :D Mä oon miettinyt ihan samaa, että siellä käy moni sen takia, että pyritään olemaan parempia kun muut naispuoliset, jotka eivät käy salilla. On kyllä erittäin lapsellista toimintaa, niinkun totesit. Mut mä en todellakaan ota itteeni tollasia löllö kommentteja, koska mulla on hyvä kroppa ja saan olla siitä ylpeä, vaikka se ei olekkaan mikään pumpattu fitness body :D

   Poista
  6. Anonyymi4/04/2014

   eikös nää fitness-ihmiset yleensäkkin oo sitä mieltä, että "ne, ketkä muka väittää ettei fitness-vartalo ole seksikkäintä maailmassa, ovat vain kateellisia siitä, että ovat itse liian laiskoja saadakseen aikaan mitään näin upeaa".

   Poista
  7. Jep, sitä mieltähän ne suurinosa ovat.

   Poista
 19. Hyvin kirjoitettu Jenna, ja ihan aiheesta! Oon niin samaa mieltä sun kanssa.. Itsekin tykkään käydä salilla & harrastaa liikuntaa, mutta en ymmärrä sitä iänikuista hössötystä jostain fitness-jutuista ja pitäis muka juoda kaiken maailman palautus- ja proteiinijuomia ja huhhuh... Ennenkuin tuntui riittävän se, että urheilee ja syö muuten vain terveellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! :) En itsekkään ymmärrä fitness-touhua, mutta kukin tyylillään! Itse urheilen siksi, että pysyn kunnossa ja tykkään siitä, enkä hae tuloksia :)

   Poista
 20. Anonyymi4/02/2014

  " Mulle on usein sanottu, että olen lihava ja uskon sen johtuvan siitä, että en juurikaan ole kauhean hoikka " joku jo kommentoi sun edellistä postausta ja oon hänen kanssa samaa mieltä. en henkilökohtasesti usko kenenkään pitävän sua mitenkään lihavana, sun persoonalles katkerat ja kateelliset, sun suosiota ja sun huomiota hakevat ihmiset saattavat sanoa niiin vaan saadakseen just sen sun huomion, saadakseen sut altistuun niitten mielipiteelle ja saavansa sut painettua alas eli hallittua sun ajatuksia heidän mielipiteidensä voimasta, kun ne on huomannut, että jollakin saa vahvan ihmisen alas tai edes huomannu sen et sillä tavalla saa kontrolloitua sun ajatuksia... vaikka sanot olevas sujut ittes kans niin ole sujut myös sen kanssa, että sinä olet laihat, sanoo kuka mitä vaan.. kauneusihanteita on tosiaan kaikilla, mutta se ei muuta tosi asiaa siitä kuka on laiha ja kuka oikeasti lihava.. sä oot täysin normaali eli hoikka, mutta muodokas, ja upeakroppainen nainen. moni antais tosta vartalosta mitä vaa. älä ny vaan näytä niille tyhmille, että jäät pohtiin niiden kamalia "mielipiteitä" susta et ne sais sitä hallitsemisen tunnetta? sut on varustettu upeella karismalla ja persoonallisuudella. älä ylpisty, mutta pidä silti pääs korkeella! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla hyvin mahdollista, että katkerat ja kateelliset niitä höpöttää ja myönsinkin netissä yhdessä vaiheessa, että ne rupes ottaan jo mua koville, koska niitä tuli ihan päivittäin. Itsevarmoja naisia ja miehiä yritetään aina nykypäivänä saada keinolla millä hyvänsä alas, olen huomannut sen mm. ask.fm sivustolla. Kiitos ja pidän! :)

   Poista
 21. Anonyymi4/03/2014

  Tää ny ei liity tähän mitenkään, mut säähä liityit babejen ryhmään facessa. Ny sä oot eronnu siitä? Eks haluu babettaan kesällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku on selvästi taas stalkannut mun touhuja Facebookissa haha :D Ja en kerkee, mulla on töitä :)

   Poista
 22. Anonyymi4/03/2014

  Ihan kivasti olet kirjottanut ja osittain olin samaa mieltäkin. Tosiaan monilla tuo fitness menee elämäntapana yli, mutta se joukko on loppujen lopuksi varmaan aika pieni. Suurin osa esimerkiksi säännöllisistä salikävijöistä syö pääosin terveellistä ruokaa, jolla tosiaan on suurin vaikutus kehoon. Ja toisaalta ihan yhtä lailla voi joillakin asiat mennä yli, oli villitys mikä tahansa.

  Itse olen ollut sellainen laihaläski sanan oikeassa merkityksessä, ohuet jalat ja ohuet kädet, mutta toisaalta keskivartalossa on ollut ylimääräistä. Ei mua kukaan ole lihavana pitänyt, koska vaatteet päällä olen näyttänyt laihalta. Nyt olen treenannut salilla noin 1,5 vuotta suht säännöllisesti. Viime syksystä lähtien on salilla tullut käytyä keskimäärin 4 kertaa viikossa ja nyt kun mennään kohti kesää, olen korvannut parit salitreenit juoksulenkeillä tai spinningillä. Voin tällä hetkellä paremmin kuin koskaan. Olen saanut salitreenillä muotoa ja ryhtiä kroppaan. Reidet ovat nimenomaan timmit ja peppuunkin on tullut lisää pyöreyttä. Arvostan ja ihailen todella paljon naisia, jotka saavat muotoa kroppaan lihasta kasvattamalla.

  Monen laihan naisen rasvaprosentti on yllättävän korkea ja lihasta ei kehossa sen sijaan ole juuri nimeksikään. Lenkkeilyllä tai muulla aerobisella ei tosiaan saada niitä lihaksia kasvamaan. Ihmisen hyvinvoinnin kannalta olisi tärkeä pitää yllä lihaskuntoa. Ei tarvitse havitella fitness-urheilijan kroppaa. Minusta tämä salivillitys on paras villitys pitkään aikaan. Tämä fitness-villitys on saanut minut tajuamaan, että laihuus ei ole tervettä eikä todellakaan kaunista. Sen sijaan sopivasti lihaksikas nainen näyttää terveeltä ja myös seksikäältä.

  Hyvänä esimerkkinä esim. Janni Hussi
  http://janni.gym-space.fi/files/2012/10/janni5_66.jpg
  http://www.jpnews.fi/wp-content/uploads/2013/04/Janni-Hussi.jpg

  Toki jokaisella saa olla sellaiset ihanteet kuin itse tykkää. Tärkeintä on, että pidettäisiin hyvää huolta omasta kehosta ja mielestä. :) Aurinkoista kesän odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totean myös tähän sen, että kun fitnesstä pidetään todella terveellisenä, sitä se ei ole aina. Ja tämän asian on totenut ihan sellaiset ihmiset, jotka ovat harrastaneet fitness urheilua jo päälle 2-3 vuotta ja pyrkivät kisailemaankin.Tietysti fitness urheilussa on hyviä puolia, ja arvostan kyllä niitä, jotka pitävät itsensä hyvässä kunnossa ja ajattelevat omaa terveyttään kuntoilemalla. :)

   Poista
 23. Anonyymi4/03/2014

  Siinä videossa ei sanottu, että misseistä pyritään saamaan fitness-urheiljoita, vaan että buumi näkyy myös missien vartaloissa, toisin sanoen he ovat itse treenanneet ennen kisoihin hakeutumista. Missikisat ovat muutenkin ulkonäkökeskeisiä, joten ainakaan itseäni ei yllätä, että kilpailuun hakeutuvat ovat kiinnostuneita fitneksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tais olla, mutta niinhän se onkin että missikisat on ulkonäkökeskeisiä, vaikka siitäkin on hömpötetty joskus, että myös asenne ratkasee.. Kyllä se niin vaan on, että se ulkoinen kauneus eniten ratkasee, eikä ihmisen sisäinen kauneus.

   Poista
 24. Anonyymi4/03/2014

  Mikä siinä on että kaikki luo nykyään nuorelle paineita. Yhtä lailla se pulleampi vartalo luo kyllä pulleammatkin ihmiset pilkkaavat luonnostaan laihoja jotka eivät vaan voi itselleen mitään. En usko että sulla olisi kovin hyvä itse tunto kun sun täytyy tätä kautta todistella muille olevasi sinut kroppasi kanssa. Enkä tarkota pahalla musta sulla on upea vartalo, ja mua harmittaa et vaikutat niin epävarmalta kuitenkin vaikka yrität todistella muuta. Toivon sulle kaikkea hyvää ja kiva että olet löytänyt liikunta muodon josta pidät! Se on hieno juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se tee ihmisestä epävarmaa ja huono itsetuntoista, jos on kroppansa kanssa sinut mikä ei ole täydellinen. Ja kirjotus ei viittaa millään tapaa mihinkään todisteluun, että hakisin itselleni hyväksyntää. Postauksen aiheena on saada ihmiset tajuamaan se, että heidän vartalo on hyvä sellaisenaan kun se on, eikä sitä tarvitse muokata kamalan näköiseksi. Huom. tämä on oma mielipiteeni vaan :)

   Poista
 25. Anonyymi4/07/2014

  Millä perusteella olet mielestäsi muodokas? Okei, sulla on isot tissit mutta ei isoa pyöreää persettä, isoja timmejä reisiä tai leveää lantiota. Mudokkailla ihmisillä on myös aina litteähkö maha. (Esimerkkinä mainitsemasi Kim Kardashian ja vaikkapa Jennifer Lopez.) Äläkä ota nyt photoshop-korttia esiin, noi naiset ovat OIKEASTI litteävatsaisia ja muodokkaita. Pelkät isot tissit ei tee susta muodokasta, varsinkaan kun mahassa on vähän ylimääräistä.. Et toki ole lihava, en sitä tarkoita vaan ihan normaali nainen, mutta et muodokas. Ja muodokkuus EI OLE mielipide, se on fakta mikä on muodokasta ja mikä ei ja sinä et ole. En ihmettele jos et julkase tätä kommenttia, koska et osaa ottaa minkäänlaista kritiikkiä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella on oma käsitys muodokkaasta vartalosta. Ja mulla on kylläkin hyvän kokoset rinnat, pepussakin pyöreyttä, vatsa suht.koht litteä ja leveä lantio. Sitten en ymmärrä tota, että heti kun on mahassa ''vähän ylimäärästä'' et missään nimessa voi olla muodokas, vaan olet median mukaan lihava. Kritiikkiä osaan ottaa vastaan, mutta ehkä sun kannattais ensin ihan tavata mut todellisuudessa kun tuut väittään tänne sellaisia asioita, mitkä eivät pidä paikkaansa :) Ps. Keskity oman vartalosi parantamiseen, jos sun mielestä jollain toisella on niin helvetin epäonnistunut vartalo.

   Poista